Izlet Šentjur Ponikva

Šentjur, Ponikva © stajerskival.si

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin, program priporočamo v času cvetenja velikonočnice

Program enodnevnega izleta Šentjur – Ponikva: V dopoldanskih urah odhod iz dogovorjenega mesta in vožnja do Šentjurja pri Celju, kjer si bomo ogledali muzej Južne železnice in zunaj razstavljeno parno lokomotivo. Sledi vožnja skozi center mesta do Zgornjega trga, kjer bo sledil ogled Muzejske zbirke Rifnika in njegovih zakladov, doprsnih kipov Ipavcev, potomko Stare trte (modra kavčina, ki jo je poklonila občina Maribor) in rojstno hišo Ipavcev. Iz Šentjurja nas bo pot vodila v smeri Slomškove Ponikve. Najprej se bomo ustavili v Slomu oziroma Unišah pri Ponikvi, kjer se je rodil Anton Martin Slomšek ter si ogledali njegovo rojstno hišo. Naš izlet bomo nadaljevali skozi kostanjev drevored proti Ponikvi do župnijske cerkve Svetega Martina. Cerkev preseneča s svojo velikostjo. Med pomembno cerkveno opremo spada tudi srebrn Slomškov kelih ter relikvija svetega križa, ki je vdelana v kristal.  Sprehodili se bomo tudi po učni poti Ponikve, mimo lesenega vodnjaka in pokopališča, do prve rastlinske čistilne naprave ter do rastišča velikonočnice v Boletini. Z avtobusom se bomo odpeljali še do lokalnega vinarja, kjer bomo imeli degustacijo treh vrst vin. Pozno popoldan sledi povratek proti domu kamor je predviden prihod v večernih urah.

Cena enodnevnega izleta Šentjur, Ponikva: 24€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 28€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem lokalnega turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine po programu: muzej Južne železnice, Ipavčeva hiša, Muzejska zbirka Rifnika in njegovih zakladov, rojstna hiša Antona Martina Slomška,
  • Degustacija treh sort vina pri lokalnem vinarju,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije Ponikva – Šentjur ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba, stroški dodatnih obrokov, aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni zlet Šentjur, Ponikva lahko nadgradimo z ogledom rojstne hiše Blaža Kocena na Ponikvi; z sprehodom ob Slivniškem jezeru; z ogledom muzeja Planina – muzejska zbirka Planina, etnološka zbirka Šmid in stalna razstava Kozjansko žari; z ogledom Planinskega gradu in grajske kašče; z ogledom Loških glažut; z degustacijo lokalnega vina in prosjače (vrsta kruha) v Ipavčevi hiši; z okusnim kosilom ob poti; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet Šentjur, Ponikva lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE