Izlet Sevnica in splavarjenje po reki Savi ©pirs.si

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v Sevnico in splavarjenje po reki Savi: Odhod v dopoldanskih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja proti Sevnici. Prostrana pokrajina se po dolini Save vije na obeh bregovih najdaljše slovenske reke. Leta 2017 je občina postala ponosna prejemnica naziva najbolj varna občina v kategoriji manjših in srednje velikih mest. Zapeljali se bomo na grad Sevnica, ki stoji na razglednem griču nad starim mestnim jedrom Sevnice. Najprej se bomo sprehodili po gradu ter si ogledali film o razvoju gradu in mesta, mimo vodnjaka, soban, jedilnice, poročne dvorane in druge. Naše druženje bomo nadaljevali proti Radečam, kjer se bomo ustavili v družinskem kozmetičnem podjetju. Predstavili nam bodo ročno izdelavo mil in svoje končne izdelke, ki so narejenih iz lokalnih sestavin. Možnost nakupa izdelkov. Izlet bomo nadaljevali v smeri Radeč do nabrežja reke Save, kjer se bomo pridružili domačim splavarjem na splavarjenju. Običaj je, da se tako kot ladje, krsti tudi splav, da svoj dragoceni tovor, nekoč les – danes turiste, varno pripelje do končne postaje. Med vožnjo nam bodo predstavili pester program, med njimi tudi kakšen je bil pomen splavarjenja nekoč. Sledilo bo druženje ob glasbi in plesu ter flosarska malica (golaž). Veselo druženje na splavu bo kaj hitro minilo, ko se bomo vrnili nazaj v Radeče. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta v Sevnico in splavarjenje po reki Savi: 44€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 48€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem lokalnega turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine po programu: splavarjenje po reki Savi z malico, grad Sevnica, prikaz izdelave mila,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Sevnico in splavarjenje po reki Savi ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa,
  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v Sevnico in splavarjenje po reki Savi lahko nadgradimo z ogledom Celjskega gradu; z ogledom pivovarne Laško; z ogledom steklarne Hrastnik; s pohodom na Lisco ali Kum; z kopanjem v Rimskih termah ali Thermani Laško; z izletom po želji po Zasavju; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v Sevnico in splavarjenje po reki Savi lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE