Enodnevni izlet v Slovenske gorice ©wallpaperbetter.com

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta na trgatev v Slovenske gorice: Odhod v dopoldanskih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja v smeri Lenarta v Slovenskih goricah, ki predstavljajo največje slovensko gričevje. Ležijo v severovzhodni Sloveniji in se geografsko delijo na zahodne Slovenske gorice in Ljutomersko-Ormoške Slovenske gorice. Družaben dopoldan bomo preživeli med terasami vinogradov, saj se bomo udeležili trgatve pri enem izmed lokalnih ponudnikov tega vinorodnega okoliša. Ob prihodu na posestvo bo sledila pijača dobrodošlice in malica (enolončnica, kava, čaj, prigrizek), nato pa se bomo podali v vinograd na tradicionalno trgatev. Trgatev je čudovit in vesel dogodek za druženje, zato med obiranjem grozdja ne bo manjkalo dobre volje. Po obiranju grozdja sledi vrnitev na posestvo, kjer nas bo pričakalo okusno kosilo. Po želji in ob doplačilu tudi možnost ogleda njihove vinske kleti z degustacijo vina. Z lepimi vtisi se bomo v popoldanskih urah poslovili od gostiteljev. Nadaljevanje izleta in vožnja do Zavrha, kjer se bomo povzpeli na Maistrov stolp in uživali v panoramskih pogledih. Da pa naše druženje ne bo prehitro končano, se bomo zapeljali do Stare gore in se ustavili v lokalni oljarni. Spoznali bomo postopek pridobivanja bučnega olja ter ga tudi poizkusili. Možen bo tudi nakup njihovih domačih izdelkov. Zapeljali se še bomo do bližnjega mlina na veter, ki si ga bomo tudi ogledali. V njem danes meljejo moko samo še za turistične namene. V pozno popoldanskih urah bo sledil povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta v Slovenske gorice: 19€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 23€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem lokalnega turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine in ogledi po programu: trgatev pri enem izmed lokalnih ponudnikov z vključeno malico, pijačo dobrodošlice in kosilom, ogled oljarne, Maistrov stolp, mlin na veter,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Slovenske gorice s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Ogled vinske kleti in degustacija vina, kjer bo trgatev,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Izlet v Slovenske gorice lahko nadgradimo s kopanjem v termah Ptuj, Radenci, Mala Nedelja; z obiskom Ptujske gore in ogledom cerkve; s pohodom na Boč ali Donačko goro; s sprehodom ob Ptujskem jezeru; z ogledom gradu Borl; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet na trgatev v Slovenske gorice lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE