Enodnevni izlet v Slovenske gorice ©maribor-pohorje.si

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v Slovenske gorice: Zbor udeležencev na dogovorjenem mestu v dopoldanskih urah in vožnja proti severovzhodni Sloveniji. Dan bomo pričeli z ogledom gradu Vurberk, v bližini katerega je kar 31 energetskih oziroma zdravilnih točk. Grad Vurberk stoji na strateško pomembnem griču nad reko Dravo. Danes je grad razvalina, saj sta ohranjena le še renesančni utrdbeni obroč in obzidje s stopli in vhodom z renesančnim portalom, na katerem je še viden vurberški grb s črvom ali zmajem. Nekaj prostega časa v kavarni, kjer si bomo lahko privoščili kavico in posneli kakšno fotografijo čudovitega razgleda. Nadaljevanje vožnje proti Zavrhu, kjer se bomo povzpeli na 17 metrski Maistrov stolp, s katerega je krasen razgled na Pohorje, Kozjak, Boč, Donačko goro in vse do Hrvaške in Madžarske. Naš izlet bomo nadaljevali z vožnjo do lokalnega oljarja, ki nas bo popeljal na ogled oljarne in nam predstavil proizvodnjo olja. Sledila bo degustacija njihove suhe salame z bučnimi semeni ter 5 različnih olj in drugih domačih dobrot. Sledila bo še vožnja do Stare gore, kjer si bomo ogledali mlin na veter. Mlin je kopija Bečevega mlina iz Kokolajnščaka z vsemi prvinskimi elementi in v turistične namene zopet meljejo moko. Ustavili se bomo še v Pristavi, kjer si bomo ob doplačilu ogledali kmečki muzej, ki predstavlja nekdanje življenje kmetov. Naše druženje pa bomo zaključili ob dobri kapljici, saj se še bomo zapeljali do Jeruzalema, kjer si bomo ogledali vinsko klet Puklavec ter imeli degustacijo štirih vrst vin. Popoldanski povratek proti domu, kamor predvidoma prispemo v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta v Slovenske gorice: 26€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 30€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem lokalnega turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine in ogledi po programu: mlin na veter, grad Vurberk,
  • Degustacija vina in ogled vinske kleti Puklavec,
  • Degustacija olja in ogled oljarne pri lokalnem ponudniku ob poti,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Slovenske gorice s turistični vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Ogled kmečkega muzeja Pristava,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v Slovenske gorice lahko nadgradimo z ogledom mestnega jedra Ptuja; z ogledom Puhovega muzeja v Sakušaku; z ogledom muzeja Feliksa Rajha; s sprehodom ob jezeru Komarnik; z ogledom spominske sobe generala Maistra; z ogledom cerkve Sv. Trojice s frančiškanskim samostanom; z okusnim kosilom ob poti; ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v Slovenske gorice lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE