Izlet Slovenske Konjice

Izlet Slovenske Konjice ©slovenskekonjice.si

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v Slovenske Konjice: V dopoldanskih urah odhod iz dogovorjenega mesta in vožnja v Zreče. Zreče so pomembno gospodarsko in turistično središče širšega območja, saj imata tukaj sedež veliki orodjarski podjetji Unior in Comet. Obiskali bomo žganjekuho Kejžar, kjer že skozi vrsto let kuhajo domače žganje. Možnost nakupa njihovih izdelkov. Nadaljevali bomo z vožnjo v Slovenske Konjice,. Mesto je prejelo za naziv mesto cvetja in vina v preteklosti številna priznanja, med drugim tudi za najlepše urejeno slovensko mesto v kategoriji manjših mest. Odpeljali se bomo do dvorca Trebnik, kjer se bomo udeležili delavnice na temo ekološke pridelave zdravilnih rastlin in si ogledali zeliščni vrt. Sledila bo vožnja do glavne avtobusne postaje in sprehod čez novi in stari trg do cerkve Svetega Jurija. Med sprehodom po mestu bomo spoznali kužno znamenje Svetega Florjana, freske/fasade mestnih hiš, legendo o Konjiškem zmaju, regendo, potok večih imen (eno izmed teh je tudi Zmajeva slina), kip ženske na konju. Po peš ogledu Slovenskih Konjic bo sledilo nekaj prostega časa za nakupe in samostojne oglede. Naš izlet bomo nadaljevali  v smeri znamenite Žičke kartuzije, kjer si bomo ogledali cerkev Svetega Janeza Krstnika, samostanski vrt, pokopališko kapelo, gospodarska poslopja… Popoldanski odhod proti domu, kamor bomo prispeli v večerih urah.

Cena enodnevnega izleta v Slovenske Konjice: 26€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 30€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine po programu: dvorec Trebnik, zeliščni vrt Trebnik, Žička kartuzija, žganjekuha Kejžar,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Slovenske Konjice ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet Slovenske Konjice lahko nadgradimo z ogledom vinske kleti Zlati grič in degustacijo vin; z kopanjem v termah Zreče; z okusnim kosilom ob poti; z ogledom Skomarske hiše; z pohodom po Rogli; z ogledom spominske sobe Hermana Potočnika Noordunga v Vitanju; z ogledom centra vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet Slovenske Konjice lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE