Enodnevni izlet v Šmarje pri Jelšah in Olimje ©zelenidragulj.si

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v Šmarje pri Jelšah in Olimje: V dopoldanskih urah odhod iz dogovorjenega mesta in vožnja v mesto baroka, Šmarje pri Jelšah. Ustavili se bomo v Muzeju Baroka, kjer si bomo ogledali originalne restavrirane kipe, ki so bili nekoč v kapelicah kalvarije na Sveti Rok, v katerih so danes replike le-teh. Sledila bo vožnja do Sladke Gore. Ogledali si bomo znano dvostolpno romarsko cerkev Čudodelne Matere božje, ki je poznana po svojih freskah in petih oltarjih iz obdobja baroka. Naše druženje bomo nadaljevali v bližino Podčetrtka. Najprej se bomo ustavili v lokalni pivovarni, ki si jo bomo ogledali in imeli degustacijo dveh sort piva. Možnost kosila. Potem se še bomo ustavili v Olimju. Olimje je bilo leta 2009 in 2013 izbrano na tekmovanju za najlepše urejeno naselje v Evropi. Posebej bomo obiskali Minoritski samostan, kjer nas bo sprejel pater minorit ter nas popeljal skozi zgodovino samostana. Sprehodili se bomo po zeliščnem vrtu, kjer patri gojijo preko 200 vrst zdravilnih zelišč. Da pa rek »za vsako bolezen ena rožica raste« res drži, se bomo prepričali v njihovi zeliščni lekarni, ki je hkrati najstarejša v Evropi. Tu prodajajo zdravila iz zelišč za mnogotere bolezenske težave. Podali se še bomo v sosednjo čokoladnico, kjer ročno izdelujejo čokoladne dobrote (pralineje, čokoladne tablice, dražeje, čokoladne figurice…). Možnost nakupa le-teh. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena enodnevnega izleta v Šmarje pri Jelšah in Olimje: 20€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 24€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine po programu: muzej Baroka, cerkev Čudodelne Matere božje, Minoritski samostan Olimje, čokoladnica Olimje,
  • Ogled lokalne pivovarne z degustacijo dveh sort piva,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Šmarje pri Jelšah in Olimje ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba, aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v Šmarje pri Jelšah in Olimje lahko nadgradimo z pohodom na Boč ali Donačko; z obiskom in udeležbo na delavnicah v Muzeju na Prostem v Rogatcu; z ogledom dvorca Strmol; z kopanjem v Termah Olimia ali zdravilišču Rogaška Slatina; z ogledom in degustacijo vin v vinski kleti Emino; z obiskom Jelenovega grebena; s sprehodom po kalvariji svetega Roka; z obiskom Rogaške Slatine in pokušino mineralne vode Tempelj; z okusnim kosilom ob poti; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v Šmarje pri Jelšah in Olimje lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE