Enodnevni izlet v Soško dolino ©paquito.si

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v Soško dolino: V jutranjih urah odhod iz dogovorjenega mesta in vožnja mimo Kranjske Gore proti Soški dolini. Je dolina, ki poteka vzdolž toka reke Soče od severozahodne Slovenije pa vse do Goriške, kjer se dolina odpre v široko ravnino. Sama dolina pa je nastala kot posledica delovanja Soškega ledenika. Med vožnjo proti gorskemu prelazu Vršič se bomo ustavili za ogled ruske kapelice. Postavljena je bila leta 1916 v spomin ruskim vojakom, ki jih je med gradnjo ceste zasul snežni plaz. Kapelica je urejena v pravoslavnem slogu in izraža vero vojakov, ki so preminili na tem mestu. Nadaljevanje vožnje proti vrhu prelaza Vršič, kjer bomo lahko med vožnjo v steni Prisojnika opazovali Ajdovsko deklico.  Vožnja do doline Trente, ki je ledeniška dolina in obsega zgornji del Soške doline. V Trenti bomo obiskali Trentarski muzej, kjer bomo spoznali planinsko dediščino, etnologijo, kulturo in zgodovino Trente ter si ogledali film o naravnih posebnostih Triglavskega narodnega parka. Naš izlet bomo nadaljevali mimo Bovca do Kobarida. Kraj je znan po burni preteklosti. Danes pa je znan kot naselje, ki ponuja obilo športnih aktivnosti – pohodništvo, ribolov, lov, padalstvo, kolesarstvo in adrenalinske vodne športe. Ogledali si bomo Muzej Soške Fronte, muzej I. sv. vojne, ki sodi med najboljše tovrstne muzeje v Evropi. Ustanovljen je bil leta 1990 z namenom ohranjanja, raziskovanja in predstavljanja prve svetovne vojne, še posebno soške fronte. V muzeju bomo podrobno spoznali 12. soško bitko, imenovano tudi čudež pri Kobaridu. Sledila bo še vožnja do Tolminskih korit. Sprehodili se bomo po krožni poti do sotočja rek Tolminke in Zadlaščice, naprej do Medvedove glave ter do vhoda v Dantejevo jamo. Prečkali bomo tudi Hudičev most, s katerega se nam bo odprl čudovit pogled na Tolminska korita. Naša zadnja točka izleta pa bo Most na Soči, kjer se bomo vkrcali na ladjico ter zapluli po smaragdni reki Soči. Med plovbo bomo uživali ob pogledu na neokrnjeno naravo in ob zgodbah ter legendah kapitana Deana. Na ladji pa nam bodo pripravili tudi okusno pozno kosilo. Vrnitev do avtobusa in v poznih popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Cena enodnevnega izleta v Soško dolino: 40€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 44€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem lokalnega turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine in ogledi po programu: Trentarski muzej, muzej Soške fronte, vožnja z ladjico,
  • Okusno kosilo na ladji (mešano meso na žaru (300g), ocvrti krompirček, solata, sladoled)
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Soško dolino ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v Soško dolino lahko nadgradimo z z obiskom adrenalinskega parka Bovec; z raftingom po Soči; s pohodom na okoliške gore; z obiskom lokalne sirarne in možnostjo nakupa sira; z vožnjo z muzejskim vlakom po bohinjski progi; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v Soško dolino lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE