Enodnevni izlet Splavarjenje po Dravi ©koroska.si

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta Splavarjenje po Dravi: Odhod v dopoldanskih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja na Koroško do Mežice, ki leži na severu Slovenije, ob meji z Avstrijo ter ob sotočju reke Meže s potokom Šumcem. Ustavili se bomo pri rudniku Mežica in vstopili v podzemlje Pece oziroma v enega najstarejših rudnikov v Evropi, v rudnik svinca in cinka Mežica. Oblekli se bomo v zaščitna oblačila in si nadeli čelade. Nato pa se po 3,5 km dolgem Glančnikovem rovu vlakcem zapeljali v notranjost rudnika in naš ogled peš nadaljevali po 1,5 km dolgi trasi. Med ogledom bomo spoznali zgodovino rudarjenja in s pomočjo razstavljenih eksponatov doživeli pravi »knapovški šiht«. Iz rudnika se bomo vrnili z rudarskim vlakcem. Sledila bo vožnja do splava, kjer bomo naše druženje nadaljevali med Koroškimi splavarji, ki nam bodo pričarali prijetno druženje in vzdušje na splavu. Ob prihodu nas bodo sprejeli v pristanu s pozdravnim nagovorom in prikazom tesanja lesa. Flosarske frajle pa nas bodo pogostile s kruhom, soljo ter domačim žganjem. S splavarskim humoristom bomo na zabaven način izvedeli kako so splavarili nekoč, prav tako pa nam bo zaupal marsikatero razvado flosarjev. Sledil bo flosarski krst, ko bo flosarski župnik enega očistil vseh grehov in ga sprejel v flosarski ceh. Po krstu pa bo sledila zabava s flosarskimi frajlami in muzikanti. Med vožnjo pa nam bodo postregli z tradicionalnim flosarskim kosilom na žlico (golaž, polenta zabeljena z ocvirki, kruh). V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta Splavarjenje po Dravi: 51€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 56€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem lokalnega turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine in ogledi po programu: rudnik Mežica, splavarjenje po Dravi z okusnim kosilom na splavu (golaž, polenta zabeljena z ocvirki, kruh),
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije Splavarjenje po Dravi ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet Splavarjenje po Dravi lahko nadgradimo z ogledom kmetije Klančnik in degustacijo njihovih suhomesnatih izdelkov in jogurta; z ogledom Hiše mojstrovin Perger 1757 v Slovenj Gradcu; s pohodom na Peco ali Uršljo goro ali Kope; z ogledom Slomškove sobe v Vuzenici; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet Splavarjenje po Dravi lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE