Izlet Svečinske gorice©maribor-pohorje.si

Termin:  1 dan po dogovoru za zaključene skupine

Program enodnevnega izleta v Svečinske gorice: Zgodnji jutranji odhod iz dogovorjenega mesta in vožnja proti Svečini, kjer bomo začeli naš izlet po Svečinskih goricah. Dan bomo preživeli aktivno med vinogradi Svečinskih goric. Na pot se lahko odpravimo peš, s kolesom ali treniramo nordijsko hojo. Aktivno pot bomo začeli pri cerkvi sv. Andreja oz. pri spomeniku nekdanjega rektorja dunajske univerze Andreja Perlaha. Nadaljujemo na grad Svečina, kjer si bomo ogledali dve razstavi in sicer: Zakladi s podstrešja in razstava vezenin svečinskih vezilj. Sledi znamenita srčkasta pot (srce med vinogradi) in kip svetega Jurija na Špičniku. Obiskali bomo tudi vinogradniški muzej Kebl. Za tiste z nekoliko več kondicije bomo izlet po Svečinskih goricah nadaljevali do nekdanjega kamnoloma Pruh in naprej na Plački vrh 509 m z razglednim stolpom. Popoldanski odhod proti domu, kamor predvidoma prispemo v večernih urah.

Cena enodnevnega izleta v Svečino: 25€/ osebo pri min 45 potnikih ali 29€/ osebo pri min 30 potnikih in velja za odhode iz Koroške, Celja ali Ptuja (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika,
  • Vse zunanje oglede po programu,
  • Vstopnina v grad Svečina z ogledom razstav,
  • Vstopnina v vinogradniški muzej Kebl,
  • Priprava, organizacija in izvedba izleta v Svečino s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Kosilo ali degustacija pri izbrani turistični kmetiji ali vinotoču,
  • Vstopnine, osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam s postankom v Mariboru; obiskom kmečkega praznika v Svečini (september); VinoTOUR, prva mednarodna pot nordijske hoje med vinogradi; dan odprtih vrat svečinskih kleti (marec); ali druge zunanje in notranje znamenitosti po vašem izboru.

Posredujte nam vašo rezervacijo enodnevnega izleta v Svečino ali povpraševanje za izlet v okviru društva, sindikalni izlet ali kolektivni izlet. Z veseljem bomo upoštevali vaše želje in vam ponudbo posredovali v najkrajšem možnem času.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

 

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE