Enodnevni izlet na Pohorje ©aktivni.si

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta na Lovrenška jezera in Roglo: V jutranjih urah odhod iz dogovorjenega mesta in vožnja na Roglo, ki je naselje v občini Zreče. Nahaja se na Pohorju na nadmorski višini okoli 1.500 metrov. Naselje Rogla je predvsem naravno-klimatsko zdravilišče in rekreacijski center. Najprej se bomo ustavili ob cerkvi Jezusove spremenitve na gori ter si ogledali njeno zanimivo zunanjost. Cerkev je bila zgrajena leta 2010 na nadmorski višini 1.517 metrov in je s tem druga najvišje ležeča cerkev v Sloveniji. V cerkvi so trije zvonovi v čast svetemu Petru, zavetniku kovačev; svetemu Roku, zavetniku kmetov in pastirjev, in sveti Barbari, zavetnici rudarjev. Vsi trije zvonovi so povezani s pohorskim življenjem in delom, pa naj je to delo obrtniško, kmečko ali industrijsko. Sprehodili se še bomo do razglednega stolpa na Rogli ter uživali v panoramskih pogledih. Nato se bomo z avtobusom zapeljali do Mašinžage, od koder pa se peš podali na pot proti Lovrenškim jezerom. Pohod bo trajal približno uro do uro in pol ter nas pripeljal do Lovrenških jezer z 20 jezerci, ki so nastala v ledenodobnem obdobju že pred 8.000 leti. Celotno barje nima površinskega dotoka, jezerca napajajo izključno padavinske vode. Iz stolpiča ob jezerih se odpirajo čudoviti pogledi na vse strani. Čas za počitek, nato pa nadaljevanje pohoda do Ribniške koče na Pohorju, kjer nas bo pričakal naš avtobus. Do tja nas bo ločila zopet ura in pol hoje. Ribniška koča se nahaja na Ribniškem Pohorju pod Malim Črnim vrhom in Jezerskim vrhom. Od koče je lep razgled proti že omenjenima vrhovoma ter hribovju nad Dravsko dolino. Nekaj prostega časa na koči. Nadaljevanje izleta in vožnja v Ribnico na Pohorju do kmetije Tete Lene. Sprejeli nas bodo lastniki ter nas popeljali na ogled kmetije. Med ogledom nam bodo predstavili dela na kmetiji, stroje in orodja, ki ga uporabljajo ter drugo. Po ogledu pa nam bodo pripravili tudi manjšo degustacijo njihovih izdelkov (domač kruh z marmelado ali skutnim namazom, čaj in sok). V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena enodnevnega izleta na Roglo in Lovrenška jezera: 16€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 20€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine in ogledi po programu: ogled kmetije Tete Lene,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije na Lovrenška jezera in Roglo s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet na Lovrenška jezera in Roglo lahko nadgradimo z obiskom zimsko-letnega sankališča Zlodejevo; z ogledom Skomarske hiše; s kopanjem v termah Zreče; s sprehodom po Slovenskih Konjicah; z degustacijo vin na Zlatem griču; z okusnim kosilom ob poti; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet na Roglo in Lovrenška jezera lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE