Enodnevni izlet v muzej porcelana in Tapolco ©galerijaporcelana.rs

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v Tapolco in muzej porcelana: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Lendave v smeri Blatnega jezera do Tapolce. Ime Tapolca ima dva pomena. Tapolcza v madžarščini pomeni prostor na visokem, zaradi položaja mesta na manjšem griču, če pa prevedemo slovansko besedo Tapolča, pa pomeni topli izvir oziroma toplice. Obiskali bomo jezerno jamo Tapolca, ki se nahaja pod središčem mesta. Jama je dolžine 3 kilometre in je skoraj v celoti zalita s podzemnim jezerom. Zato se bomo na raziskovanje jame podali z vesli in čolni. V jami ni kapnikov, saj večja plast gline preprečuje pronicanje vode s površja. Termalna in kraška voda ter jamska klima pozitivno vplivajo na dihalne organe. Izlet bomo nadaljevali do Herenda, ki je poznan po proizvodnji porcelana. Sprehodili se bomo skozi muzej porcelana ter se za nakupe ustavili še v njihovi prodajalni. Njihov porcelan je poznan daleč naokrog, saj so ga zbirali in uporabljali papeži, evropski vladarji ter druge znane osebnosti. Muzej ponuja stalne in začasne razstave, skozi katere boste dobili vpogled v skrivnosti izdelave porcelana. Sledila bo vožnja do polotoka Tihany ob Blatnem jezeru oziroma madžarskem morju, kjer bo prosti čas za sprehod ob jezeru. Pot nas bo vodila še do kraja Szigligeti, kjer se bomo ustavili na istoimenskem gradu. Danes je grad v razvalinah, saj so ga leta 1702 razstrelili. Z njega je čudovit panoramski pogled na Blatno jezero. Za piko na i na našem izletu pa se bomo ustavili še v vinski kleti, kjer nas bodo domačini pričakali oblečeni v tradicionalne madžarske obleke, nam ponudili pijačo dobrodošlice (palinko) ter nas popeljali na ogled 230 let stare vinske kleti, kjer nas bo čakala degustacija treh vrst vina (doplačilo na mestu samem). Popoldan povratek proti domu, kamor prispemo v večernih urah.

Cena enodnevnega izleta v muzej porcelana in Tapolco: 48€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 58€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Maribora (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, madžarska vinjeta, ddv po Sloveniji ter dnevnicami voznika,
  • Vstopnine in ogledi po programu: grad Szigligeti, muzej porcelana Herend, jezerska jama Topolca,
  • Priprava, organizacija in izvedba izleta v Tapolco in muzej porcelana s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: turistično zavarovanje, odpovednina,
  • Ogled vinske kleti z pijačo dobrodošlice ter degustacijo 3 vrst vin,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v muzej porcelana in Tapolco lahko nadgradimo z postankom v Veszpremu za pokušino Eszterhazyjevo rezine in Doboš torte; z kopanjem na Blatnem jezeru; s sprehodom po romantičnem mestu Keszthely in ogledom muzeja Balaton; z ogledom znamenitosti v prestolnici Madžarske, Budimpešti; z okusnim kosilom ob poti; z ogledom vodnega stolpa v Siofoku; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v Tapolco in muzej porcelana lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE