Enodnevni izlet v Minimundus in Terra Mystico ©frumoasaverde.blogspot.si

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v Terra Mystico in Minimundus: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja skozi predor Karavanke na Avstrijsko Koroško mimo Beljaka do Celovca, ki je glavno mesto avstrijske zvezne dežele Koroške. Je razširjena izletniška točka z gorami južno in severno. Na zahodu se mesto razteza skoraj do Vrbskega jezera, enega od najtoplejših alpskih jezer. Mi bomo najprej obiskali in si ogledali Minimundus. Je miniaturni svet ob Vrbskem jezeru ter je kraj odkrivanja, zabave, pohajkovanja, učenja in uživanja. Skupna površina parka je v velikosti 26.000 kvadratnih mestov, kjer je na ogled 156 zgradb iz 40 držav v miniaturni obliki oziroma merilu 1:25. Oblikovane so najlepše zgradbe po originalnih načrtih do najmanjše podrobnosti in iz originalnih materialov kot je marmor, peščenjak ter drugi. Po ogledu parka pa bo sledila vožnja ob Vrbskem jezeru do Bad Bleiberga, kjer bomo obiskali podzemni rudnik svinca in cinka ali Terro Mystico. Pred spustom v rudnik se bomo oblekli v rudarska zaščitna oblačila in se spustili po 68 metrov dolgi rudarski drči, ki je najdaljša v Evropi (možen vstop v rudnik tudi po stopnicah). Ogledali si bomo 1.300 metrov dolg sistem podzemnih rovov nekdanjega rudnika. V njem so na ogled postaje, kjer je predstavljeno delovanje rudnika nekoč, figurice iz gline, mistične predstave ter dodatni efekti (zvočni, svetlobni, dimni). Po končanem ogledu podzemnih rovov se bomo zapeljali še z jamsko železnico. Z edinim avstrijskim podzemnim še delujočim dvigalom se bomo povzpeli do razstave, kjer bomo spoznali zgodovinski in znanstveni del zaprtega rudnika, ki je obstajal kar 700 let, najstarejšo rudarsko zastavo na svetu in Terro Humoristiko – enkratni muzej šaljivih figuric. Čas za nakup spominkov. V popoldanskih urah pa povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta v Terra Mystico in Minimundus: 58€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 66€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Ljubljane (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, tunelninami, ddv po Sloveniji ter dnevnicami voznika,
  • Vstopnine in ogledi po programu: rudnik Terra Mystica, Minimundus,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Minimundus in Terra Mystico ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: turistično zavarovanje, odpovednina,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v Terra Mystico in Minimundus lahko nadgradimo z vzponom na stolp Pyramidenkogel; z vožnjo z ladjico po Wörthersee ali sprehodom ob jezeru; z okusnim kosilom ob poti; s sprehodom po Beljaku in ogledom znamenitosti; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v Minimundus in Terra Mystico lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE