Izlet Trst

Izlet Trst z okolico© metaplanotour.it

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v Trst z okolico: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Sežane in naprej v smeri Repna. Ogledali si bomo kraško hišo, ki je značilna za kraško ljudsko arhitekturo iz leta 1968. Nato se bomo odpeljali do mogočne cerkve Monte Grisa, ki je poznana po svoji nenavadni obliki in z razgledne ploščadi občudovali pogled na Trst in Tržaški zaliv. Pot nas bo vodila naprej proti kraju Duino in si ogledali Duinski grad. Na mestu, s katerega pogleduje proti morju sta nekoč stala dva gradova, vendar so od starejšega ostale le še ruševine. Naše druženje bomo nadaljevali v smeri Trsta, z vmesnim postankom na romantičnem gradu Miramar. Sledil bo ogled belega gradu, s svojimi eksotičnimi vrtovi. V španščini Mira mar pomeni pogled na morje, kar pa potrdi tudi razgled iz vsakega okna v gradu. Prihod v Trst in sprehod skozi mesto, kjer bomo videli trg Enotnosti (Piazza unita), grad in katedralo, pristanišče, gledališče Verdi, grič Svetega Justa (San Guisto), svetilnik zmage in drugo. Sledilo bo prosto popoldne za pozno kosilo, samostojno raziskovanje mesta, nakupe ter čas za pravo tržaško »kafe«. Pozno popoldan vožnja proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Cena enodnevnega izleta v Trst z okolico: 39€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 45€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Ljubljane (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji ter dnevnicami voznika,
  • Vstopnine po programu: kraška hiša, cerkev Monte Grissa, grad Miramar in grad Duin,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Trst in okolico s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: turistično zavarovanje, odpovednina,
  • Osebna poraba, kosilo in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v Trst z okolico lahko nadgradimo z degustacijo vin v kleti VinaKras v Sežani; z kopanjem v Gradežu; z ogledom Poponove bazilike v Ogleju; z ogledom Kobilarne Lipica; s sprehodom skozi Koper; z ogledom kraške vasice Štanjel in degustacijo vin; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v Trst in okolico lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE