Enodnevni izlet v Vipavsko dolino ©ung.si

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v Vipavsko dolino: Odhod v dopoldanskih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja v smeri Vipavske doline do Vipavskega križa. Sprehodili se bomo po starih ozkih mestnih ulicah, ki se imenujejo gase, mimo cerkve svetega Križa, kjer je na placu (trgu) leta 1536 pridigal tudi Primož Trubar, mimo Attemsovega gradu do kapucinskega samostana, ki si ga pa bomo podrobneje ogledali. Nadaljevanje naše poti v Ajdovščino. Po dogovoru možnost postanka v tovarni Fructal za nakup izdelkov v njihovi prodajni. Sledil bo zunanji ogled mesta od rimskega obzidja Castre, mimo ostankov Edligovega dvorca, ostankov rimskih term do muzeja Ajdovščina. V njem bomo spoznali zbirko fosilov, katero sestavlja okoli 1200 eksponatov iz celotne Slovenije, poudarek pa je na tistih, ki so bili najdeni v Vipavski dolini. Vožnja v smeri kraja Zemono, kjer se bomo ustavili še na istoimenskem gradu ter se sprehodili skozenj. Z gradu bomo lahko občudovali prelep pogled na zgornjo Vipavsko dolino. Nato se bomo zapeljali v Vipavo. Domačini ji pravijo male slovenske Benetke, saj oba bregova istoimenske reke povezuje kar 20 mostov. Zopet bo sledil sprehod skozi mesto, kjer si bomo ogledali cerkev svetega Štefana, staroegipčanski sarkofag, Lanthierijev dvorec ter videli enega izmed sedmih izvirov same reke. Naš enodnevni izlet pa bomo zaključili z druženjem, ogledom kleti in degustacijo treh vrst vin v vinski kleti Vina Vipava. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta v Vipavsko dolino: 29€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 33€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem (lokalnega) turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine in ogledi po programu: kapucinski samostan Vipavski križ, muzej Ajdovščina, dvorec Zemono, ogled vinske kleti Vina Vipava z degustacijo treh vrst vina in sira,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Vipavsko dolino in okolico ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v Vipavsko dolino lahko nadgradimo z obiskom ene izmed osmic; z ogledom starih fužin ob reki Hubelj; z ogledom Postojnske jame, z obiskom Štanjela, z obiskom praznika češenj; z pohodom na Nanos; s sprehodom skozi Novo Gorico in ogledom Solkanskega mostu; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v Vipavsko dolino lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE