Izlet Zreče

Enodnevni izlet v Zreče ©projektalpa.si

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v Zreče: Odhod v dopoldanskih urah iz dogovorjenega mesta. Zapeljali se bomo na Roglo, ki se nahaja na Pohorju na nadmorski višini okoli 1.500 metrov. Naselje Rogla je predvsem naravno-klimatsko zdravilišče in rekreacijski center. Ustavili se bomo ob cerkvi Jezusove spremenitve na gori ter si ogledali njeno zanimivo zunanjost. Cerkev je bila zgrajena leta 2010 na nadmorski višini 1.517 metrov in je s tem druga najvišje ležeča cerkev v Sloveniji. V cerkvi so trije zvonovi v čast svetemu Petru, zavetniku kovačev; svetemu Roku, zavetniku kmetov in pastirjev, in sveti Barbari, zavetnici rudarjev. Vsi trije zvonovi so povezani s pohorskim življenjem in delom, pa naj je to delo obrtniško, kmečko ali industrijsko. Sprehodili se še bomo do razglednega stolpa na Rogli ter uživali v panoramskih pogledih. Vrnitev v Zreče, ki so pomembno gospodarsko in turistično središče širšega območja, saj imata tukaj sedež veliki orodjarski podjetji Unior in Comet. Ogledali si bomo muzej ozkotirne železniške proge Poljčane-Slovenske Konjice–Zreče. Železniška postaja Zreče je edina ohranjena postaja ozkotirne železnice na tej trasi. Obiskali bomo tudi žganjekuho Kejžar, kjer že skozi vrsto let kuhajo domače žganje. Možnost nakupa njihovih izdelkov. Po ogledu pa se bomo zapeljali še do kraja Vitanje ter si ogledali Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij. V njem so predstavljene različne zbirke, kot so Vesoljska tehnica, na kateri lahko preverite svojo težo na vseh planetih našega Osončja hkrati ali pa razstava Pomanjšani relief Marsa in Merkurja ter druge. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta v Zreče: 25€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 29€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem lokalnega turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine in ogledi po programu: muzej ozkotirne železniške proge Poljčane-Slovenske Konjice–Zreče, žganjekuha Kejžar, Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Zreče ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v Zreče lahko nadgradimo s sprehodom čez stari mestni del Slovenskih Konjic; z ogledom Žičke Kartuzije; z možnostjo spusta na letnem sankališču Zlodejevo na Rogli; s kopanjem v termah Zreče; z okusnim kosilom ob poti; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v Zreče lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE