Kanarski otoki ležijo malenkost severneje od severnega povratnik, nedaleč od saharske Afrike in nudijo možnost, da se tudi pozimi naužijete sonca. So ena od 17 avtohtonih skupnosti v Španiji. Sestavlja jih sedem otokov, ki pripadajo dvema provincama (provinca Santa Cruz de Tenerife in provinca Las Palmas). Kanarski otoki so zaradi svojega podnebja in klime, čudovitih vulkanskih in zlato peščenih plaž ena glavnih turističnih destinacij na svetu, ki so aktualne skozi vse leto. Otoki zadovoljijo okus vsakega obiskovalca, naj si želi počitnic v samoti ali razigranega druženja.

Kanarski otoki so:

 • La Gomera – je najmanjši Kanarski otok, ki ponuja neokrnjeno naravo, veličastne soteske, tropske doline z nasadi banan in citrusov ter na drugi strani suhe pokrajine skal in tisočerih kaktusov. Poznan je po znamenitem lovorovem gozdu, ki porašča višje predele otoka. Otok izgleda kot nekakšna torta, pri kateri manjka vsaka druga rezina, ki predstavlja globoke soteske.
 • El Hierro – je najmanjši in najzahodnejši Kanarski otok. Obrobljajo ga visoke skalne stene, ima komaj nekaj plaž in je najbolj nedotaknjen. Visok, z borovim gozdom porasel greben ima obliko bumeranga.
 • La Palma – je najbolj severozahodni otok ter eden izmed manj turističnih Kanarskih otokov. Največja značilnost otoka La Palma so številni vulkanski stožci, ki so botrovali njegovemu nastanku. Zelene prevleke so značilne za La Palmo, saj so globeli, ki strmo padajo proti morju prekrite z gostimi gozdovi bora, mirte in lovora.
 • Tenerife – je največji in najbolj gosto poseljen izmed sedmih Kanarskih otokov. Vulkanski stožec Teide, osrednja točka otoka ter najvišja gora Španije, se vzpenja nad Atlantik in je simbol Kanarskih otokov. Glavni razlog za obisk otoka je ugodno podnebje. Obala otoka je še vedno priljubljena predvsem pri starejši generaciji in privablja turiste iz Evrope, vedno bolj pa moderna letovišča privabljajo tudi mlajše generacije.
 • Fuerteventura – glavna privlačnost za današnje obiskovalce so plaže, kilometri neverjetno čistega belega peska. Ko je najbolj vetrovno pa te iste plaže privabljajo številne surfarje. Na otoku je v primerjavi s sosednjim Lanzarotom sorazmerno malo turistov. Za otok se odločajo tisti, ki imajo radi mir ter tisti, ki obožujejo surfanje. Za Tenerifom je drugi največji Kanarski otok. Sam otok je zelo nenavaden, gole rjave gore, puščavske kamnite ravnine, nič zelenega, nič dreves, le kaktusi in pritlikavo grmičevje. Žal pa na otoku skoraj ni sladke vode.
 • Gran Canaria – otok je bil nekoč najbolj priljubljena turistična destinacija v vsem kanarskem arhipelagu. Pogosto ga imenujejo tudi Las Palmas, po njegovem glavnem mestu. Čeprav je Gran Canaria tretji največji otok za Tenerifom in Fuerteventuro, ga je z avtom mogoče prevoziti v enem samem dnevu. Otok pogosto tudi imenujejo celina v malem, saj se pokrajina in podnebje na različnih delih otoka skrajno razlikujeta. Ravno zaradi klime pa so mu dodali ime otok blaženih in otok večne pomladi. Ima skoraj popolno obliko kroga, sredi katerega se dvigajo najvišji vulkanski vrhovi.
 • Lanzarote – poleg prelepih peščenih plaž, na otoku najdemo tudi kar 300 ugaslih vulkanov. Zaradi tega so otok domačini poimenovali kar ognjeni otok. Med vsemi Kanarskimi otoki je Lanzarote najsevernejši in zaradi tega tudi najbližji Afriki. Naravna vegetacija je redka, od dreves rastejo le palme in tamariske. Ljudje živijo v majhnih naseljih z urejenimi vrtovi s črno vulkansko prstjo. Turistični val je zajel otok šele kasneje, zato so se na tujih napakah marsičesa naučili. Kljub temu, da se otok turistično razvija, je večina ljudi še vedno zavezana tradicionalnemu podeželskemu načinu življenja.

Imate v bližnji prihodnosti namen obiskati enega izmed sedmih Kanarskih otokov? Za vas imamo pripravljena programa Treking potovanje Lanzarote in Treking potovanje Tenerife, kjer lahko skupaj z nami preživite aktivne počitnice na otoku ter se podate v raziskovanje le tega. Svoje povpraševanje ali vprašanja lahko oddate na spodnjem obrazcu, mi pa vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.  

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

   

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE