Kopalni izlet Ptuj

Ptuj ni le zgodovinsko mesto poln spomenikov kulturne dediščine, ampak s svojo okolico nudi mozaik raznolikih aktivnosti tudi za ljubitelje narave ali adrenalina. Kopalni izlet na Ptuj je priložnost, da združite dopoldansko izobraževanje in popoldansko sproščanje v en čudovit izlet na Ptuj.

Termin:  1 dan po dogovoru za zaključene skupine

Program enodnevnega kopalnega izleta na Ptuj: Jutranji odhod iz dogovorjenega mesta in vožnja proti Spodnjemu Podravju in Ptuju, zakladnici tisočletij. Dopoldanski prihod v najstarejše slovensko mesto, ki se nahaja ob slikoviti alpski reki Dravi in ob Ptujskem jezeru. Skupaj z (lokalnim) turističnim vodnikom si bomo najprej ogledali staro mestno jedro: Orfejev spomenik, Prešernovo ulico, cerkev svetega Jurija, minoritski in dominikanski samostan, mestno hišo, tržnico in meščanske hiše. Nad mestom s skoraj 2000-letno tradicijo se dviga mogočni ptujski grad in njegova razgledna ploščad je naravnost čudovita, saj imamo kot na dlani Dravsko in Ptujsko polje, Pohorje, Haloze, hrvaške vrhove ter seveda naš Ptuj, ki ga gledamo skoraj kot s ptičje perspektive. Ob doplačilu je možen ogled Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož v grajskem kompleksu, ki je hkrati eden izmed največjih in najbolj obiskanih muzejev v Sloveniji. Sprehod čez peš-most reke Drave do zdraviliškega in športno rekreacijskega centra – Terme Ptuj, kjer so se ob 1050 m globoki vrtini tople mineralne vode začele razvijati toplice po letu 1975. Termalni park vključuje 12 bazenov: zunanje in notranje bazene, masažne bazene, počasno reko, več toboganov, bazen z valovi, olimpijski bazen – tako da se za vsakogar najde vodni kotiček. Prosti čas za samostojno kopanje in kosilo. Popoldanski povratek proti domačem kraju.

Cena kopalnega izleta na Ptuj: 17€/ osebo pri min 45 prijavljenih ali 25€/ osebo pri min 30 prijavljenih (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na relaciji do 250 km z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnico voznika,
  • Dopoldanski voden zunanji ogled Ptuja (staro mestno jedro in Ptujski grad) s turističnim vodnikom z licenco,
  • Priprava in organizacija enodnevnega izleta ter ddv.

Možna doplačila (potrebna najava ob prijavi):

  • Celodnevna kopalna karta za Terme Ptuj (s popustom tudi -50% na redno ceno),
  • Vstopnina v Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož,
  • strošek prehrane: kosilo; osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Kopalni izlet na Ptuj lahko nadgradimo z degustacijo vina in domačih izdelkov v Halozah ali Slovenskih Goricah; obiskom Dominkove domačije v Gorišnici; ogledom Puhovega muzeja v Sakušaku; z obiskom pri izdelovalcu tradicionalne pustne maske – kurentija; z ogledom bližnjih gradov: Vurberk, Dornava, Borl ali Ormož, z izletom na Wakepark Duplek; ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš enodnevni izlet na Ptuj lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE