Maturantski izlet 2020

Termin:  6 dni po želji zaključenih skupin (šolskih skupin)

Program maturantske ekskurzije v Sarajevo, Mostar, Budvo:

Prvi dan: Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda, Zenice do Sarajeva. Z avtobusom se bomo naprej zapeljali na krožni ogled mesta, nato pa se bomo še sprehodili čez mesto in si ogledali  Principov most, knjižnico, mestno hišo, staro mestno središče z Baščaršijo ter Begovo džamijo. Sledilo bo nekaj prostega časa za nakupe ali obiska ene od čevabdžinic in burekdžinic. Vožnja v smeri hotela z vmesnim postankom na najvišji stolpnici Avaz, iz katere je čudovit panoramski pogled na Sarajevo in okolico. Namestitev v hotelu. Večerja. Po večerji spoznavni večer in druženje v enem izmed bližnjih lokalov. Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Naš maturantski izlet bomo nadaljevali v smeri proti Mostarju. Ob poti se bomo ustavili še v Konjicu, kjer si bomo ogledali Titov nuklearni bunker, ki je bil zgrajen kot zatočišče za Tita v primeru jedrske vojne. Bunker so gradili več kot 20 let in sega do 350 metrov pod zemljo. Sledila bo vožnja proti Jablanici, ki je znana po znameniti Bitki na Neretvi. Vso pot do Mostarja se bomo vozili po slikovitem kanjonu reke Neretve. Prihod v Mostar. Sprehod do Starega mostu, mimo mostarskega bazarja – Kujundžiluka in džamije. Namestitev v hotelu. Večerja. Večerno druženje v enem izmed bližnjih lokalov. Nočitev.

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Vožnja mimo Trebinj v smeri črnogorske obale. Prosti čas za sprehod po mestu Kotor, ki je vpisan na seznam Unescove dediščine in leži ob koncu zaliva Boke Kotorske. Našo maturantsko ekskurzijo nadaljujemo proti Budvi, ki slovi kot center zabave Črne Gore. Prosto za samostojno raziskovanje mesta. Popoldan se bomo odpeljali do najdražjega otočka v Jadranskem morju, Svetega Štefana. Namestitev v hotelu. Večerja. Večerno druženje v eni izmed znanih diskotek črnogorske obale. Nočitev.

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Z ladjico se bomo odpeljali na otok Sveti Nikola, ki mu zaradi lepo urejenih peščenih plaž domačini rečejo tudi »Hawaii island«. Privoščili si bomo zabavo in skok v morje. Sledi še vožnja z ladjico do bližnje plaže Ploče, ki slovi po prirejanju pena party-a. Povratek z avtobusom v hotel. Večerja. Večerno druženje v eni izmed znanih diskotek črnogorske obale. Nočitev.

Peti dan: Zajtrk v hotelu. Z avtobusom se bomo odpeljali do kraljevega mesta Cetinje. Sledil bo ogled starega mestnega jedra in kraljeve palače. Pot bomo nadaljevali v smeri proti Lovčenu in se sprehodili po 462 stopnicah, ki vodijo do Njegoševega mavzoleja. Maturantski izlet bomo nadaljevali do vasice Njeguši, kjer nas vedno pričakajo veseli domačini. Postregli nam bodo z znanim pršutom in sirom. Sledila bo vrnitev proti Budvi. Čas do večerje bo namenjen za nakupe, samostojno raziskovanje mesta ali za skok v morje. Večerja. Nočitev.

Šesti dan: Zajtrk v hotelu. Sledilo bo slovo od Budve in odhod proti domu. Pot nas bo vodila v smeri Dubrovnika in Splita, kjer bo sledil postanek za krajši samostojni ogled mesta ali sprehod po Rivi ter nekaj prostega časa za nakupe. Nadaljevanje vožnje po avtocesti mimo Zadra, Zagreba do Slovenije, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

Cena maturantskega izleta v Sarajevo, Mostar, Budva: 333€/ osebo pri min 40 prijavljenih oz. 377€/ osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhode iz Maribora ali Ljubljane (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, trajektom, parkirninami, ddv po Sloveniji in Hrvaški, dnevnicami ter namestitvijo voznika,
  • 5 x namestitev v hotelu 3*** lokalne kategorije na bazi polpenziona v več posteljnih sobah z vključeno turistično takso (1 x Sarajevo, 1 x Mostar, 3 x Budva),
  • Ogledi in vstopnine po programu: Stolpnica Avaz, Titov bunker, izlet z ladjico na »Havaje«, izlet Montenegro tura in degustacijo,
  • Priprava in organizacija maturantske ekskurzije s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje, enoposteljna soba 15€/noč,
  • Aktivnosti izven programa in osebna poraba, stroški dodatnih obrokov.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (maturantske ekskurzije, obvezne izbirne vsebine, srednje šolski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Maturantski izlet Sarajevo, Mostar, Budva lahko nadgradimo z obiskom Jahorine; obiskom Jajca; obiskom Banja Luke; nacionalni park Krka; obiskom Medžugorja; obiskom slapov Kravice; vožnja z ladjico po reki Neretvi; obiranje mandarin v dolini reke Neretve; podaljšanjem programa za dodaten dan; ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš maturantski izlet Sarajevo, Mostar, Budva lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE