Odprava Aconcagua©rmiguides.com/aconcagua 

Pripravljamo treking odpravo na Aconcaguo 6962 m, ki se nahaja v Argentini v pogorju Andi, ter je najvišja gora Amerike. Celotni vzpon na Aconcaguo bo trajal cca 1 mesec in je cenovno velik zalogaj. Priporočamo, da se pred odpravo na Aconcaguo, odločite za kak drug vzpon, treking oz. odpravo v naši družbi. 

Termin: 15. december 2019 – 4. januar 2020 – ODHOD ZAGOTOVLJEN; že pakiramo info@izimanija.si

Program vzpona na Aconcaguo:

Prvi dan: Zbor udeležencev na bližnjem letališču (Benetke, Dunaj, Zagreb,…). Polet preko vmesnega letališča v smeri Južne Amerike.

Drugi dan: Pristanek na letališču Governor Francisco Gabrielli Mendoza MDZ v Argentini. Transfer do hotela v Mendozi 760 m. Namestitev v hotelu. Večerni logistični sestanek skupine glede vzpona, opreme in ostalih podobnosti. Nočitev.  

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Urejanje formalnosti in dovolilnic za vzpon na Aconcaguo. Transfer do gorskega naselja Villa de Penitentes 2700 m. Namestitev v gorskem hotelu. Priprava opreme za prenos prtljage z mulami v bazni tabor. Večerja. Nočitev.

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Zapeljali se bomo do parka Horcones 2900 m, kjer bomo prvič zagledali našo goro. Pri lokalnih rangerjih bomo čekirali dovolilnice, in nadaljevali peš proti taboru Confluencia 3368 m. Namestitev v šotorih/planinskih zavetiščih. Večerja. Nočitev. (4-5 ur hoje)

Peti dan: Zajtrk v taboru Confluencia 3368 m. Nadaljevali smo s sproščeno hojo za lažjo aklimatizacijo vse do tabora pod impresivno južno steno Aconcague – Plaza Francia 4200 m. Namestitev v šotorih/planinskih zavetiščih. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)

Šesti dan: Zajtrk v taboru Plaza Francia 4200 m. Nadaljujemo s hojo čez t.i. Playa Ancha in se nato povzpnemo po strmi poti do Plaza de Mulas 4250 m, ki je največji bazni tabor Aconcague. Namestitev v šotorih/planinskih zavetiščih. Večerja. Nočitev. (8-9 ur hoje)

Sedmi dan: Zajtrk v baznem taboru Plaza de Mulas 4250 m. Prost dan za počitek in samostojno sproščeno raziskovanje okolice ter aklimatizacijo. Kosilo. Večerja. Nočitev.

Osmi  dan: Zajtrk v baznem taboru Plaza de Mulas 4250 m. Povzpeli se bomo do tabora 1 na višini 4900 m (kjer shranimo opremo) in še nekoliko dlje, da premagamo 1000 metrov višinske razlike. Povratek v bazni tabor Plaza de Mulas 4250 m. Večerja. Nočitev. (6-7 ur hoje)

Deveti  dan: Zajtrk v baznem taboru Plaza de Mulas 4250 m. Prost dan za počitek in samostojno sproščeno raziskovanje okolice ter aklimatizacijo. Kosilo. Večerja. Nočitev.

Deseti  dan: Zajtrk v baznem taboru Plaza de Mulas 4250 m. Po večdnevnih aklimatizacijski pripravah smo nared za vzpon na Aconcaguo in se tako povzpnemo na tabor 1 t.i. Plaza Canada na 4900 m. Namestitev v šotorih na taboru 1. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)

Enajsti  dan: Zajtrk v taboru 1 Plaza Canada na 4900 m. Našo avanturo nadaljujemo proti sedlu Nido de Condores 5400 m, kjer se nahaja tabor 2. Razgledi bodo postajali vse veličastnejši. Namestitev v šotorih. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)

Dvanajsti  dan: Zajtrk v taboru 2 Nido de Condores 5400 m. Dan za aklimatizacijo, ki ga bomo izkoristili za prenos opreme v tabor 3 t.i. Camp Colera na višini 6000 m. Sistem ”treniraj visoko – spi nizko”. Večerja. Nočitev. (6 ur hoje)

Trinajsti  dan: Zajtrk v taboru 2 Nido de Condores 5400 m. Povzpeli se bomo do tabora 3 Camp Colera 6000 m. Popoldanski počitek, saj nas prihodnji dan čaka dan D – vzpon na Aconcaguo. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)

Štirinajsti  dan: Zajtrk v taboru 3 Camp Colera 6000 m. Po severnem grebenu se bomo povzpeli do bivaka Indepencia 6500 m. Nadaljevali bomo preko Portezuelo del Viento, La Canaleta in Filo del Guanaco, ki nas prepelje do vrha Aconcague 6962 m. 360° razgledi bodo segali daleč po Andih. Povratek v tabor 3 Camp Colera 6000 m. Večerja. Nočitev. (10-12 ur hoje)

Petnajsti  dan: Zajtrk v taboru 3 Camp Colera 6000 m. Rezervni dan za primer slabega vremena ali ponovnega poskušanja osvojitve gore. Večerja. Nočitev. /v primeru osvojitve gore se lahko odpravimo proti dolini ali civilizacijo predhodno/

Šestnajsti  dan: Zajtrk v taboru 3 Camp Colera 6000 m. Rezervni dan za primer slabega vremena ali ponovnega poskušanja osvojitve gore. Večerja. Nočitev. /v primeru osvojitve gore se lahko odpravimo proti dolini ali civilizacijo predhodno/

Sedemnajsti  dan: Zajtrk v taboru 3 Camp Colera 6000 m. Sestop v bazni tabor Plaza de Mulas 4250 m. Namestitev v šotorih/planinskih zavetiščih. Večerja. Nočitev. (4 ur hoje)

Osemnajsti  dan: Zajtrk v baznem taboru Plaza de Mulas 4250 m. Sestop do gorskega naselja Villa de Penitentes 2700 m. Transfer v civilizacijo – mesto Mendoza 760 m. Namestitev v hotelu. Veselo proslavljanje dosežka. Nočitev. (8-9 ur hoje)

Devetnajsti  dan: Rezervni dan; sicer Mendoza. 

Dvajseti dan: Zajtrk v hotelu ali lunch-paket. Odvisno od ure poleta še kaj prostega časa za zadnje nakupe ali samostojno raziskovanje mesta. Polet preko vmesnega letališča proti Evropi.

Enaindvajseti dan: Pristanek na bližnjem letališču (Benetke, Dunaj, Zagreb,…). Zaključek odprave na Aconcaguo. Čaka nas le še pot proti domu.

Oprema za treking odpravo na Aconcaguo: Planinska in turistična oprema – seznam opreme prejmete naknadno.

Dokumenti: Potni list EU, ki velja še vsaj 6 mesecev po predvidenem izstopu iz države; komercialno zdravstveno zavarovanje za cel svet, ki vključuje tudi stroške morebitnega (helikopterskega) reševanja v Argentini na višini do 7000 m. Viza ni potrebna.

Cena treking odprave na Aconcaguo znaša: 4390 €/osebo + letalska karta (od 1250€)

3990 €/ osebo za redne potnike + letalska karta

Vključeno:

 • 7 x namestitev v šotorih v baznem taboru Plaza de Mulas in taboru Confluencia (v času odprave na Aconcaguo) na bazi polnega penziona (zajtrk in večerja v taborih; lunch-paket za na turo)
 • 2 x namestitev v hotelu 3*** lokalne kategorizacije v Mendozi v dvoposteljnih in triposteljnih sobah na bazi nočitve z zajtrkom z vključeno turistično takso,
 • 1 x namestitev v gorskem hotelu v Villa Los Penitentes v dvoposteljnih in triposteljnih sobah na bazi polpenziona,
 • Mule za transport osebne opreme v bazni tabor in nazaj do 30 kg/osebi,
 • Transferji po programu v Argentini (minibus, kombi, džip ipd.),
 • Slovenski turistični in planinski vodnik UIAA,
 • Dovolilnica (vstopnina za nacionalni park) za Aconcaguo,
 • Posebna diploma za osvojitev vrha Aconcagua,
 • Priprava, organizacija in izvedba vzpona na Aconcaguo.

Možna doplačila oz. ni vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica bližnje letališče – Mendoza (cca 1000 €),
 • Enoposteljna soba, ko smo v Mendozi, (sporočit ob prijavi – po dogovoru)
 • Poseben nosač za osebno prtljago višje od baznega tabora (plačilo na licu mesta) – za transport med posameznimi tabori cca $100-300$/10 kg,
 • Odpovednina znaša 230 € za ceno aranžmaja do 5000 € oz. 184 € za ceno aranžmaja do 4000 €, (sporočit ob prijavi) Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini znaša 49 €/ osebo za čas potovanja, (sporočit ob prijavi) Kaj je vključeno?
 • Prevoz od doma do letališča in nazaj; hrana in pijača, ko nismo na odpravi na Aconcaguo; osebna poraba; neobvezne napitnine; morebitne podkupnine; morebitna dodatna noč v Mendozi; vstopnine in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest (zelo majhna skupina). Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 1000 € v roku 3 delovnih dni na transakcijski račun Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj: SI56 6100 0002 0237 748. Sklic/Referenca: SI 00 6962. Namen: ACONCAGUA. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Dodatnih 2000 € se poravna do 15.8.2019. Razlika se poravna najkasneje 45 dni pred odhodom.

Pred odhodom na odpravo na Aconcaguo je planirano spoznavno srečanje/tura v osrednji Sloveniji.

 

 

Oglej si naše potopisno predavanje o Aconcagua vzponu:

 

 

 

Svojo prijavo, povpraševanje ali vprašanja nam lahko posredujete preko spodnjega obrazca:

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

   

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE