Huayna Potosi vas pozdravi v La Pazu, vsaj če prihajate z letalom. Vsi se zagledajo vanjo, ko stojijo na oddaljenem terminalu letališča El Alto. Za večino ljudi bo ta pogled ostal neopažen, ko iščejo svoj prevoz v mesto, toda za alpinista je ta pogled dovolj, da ga prepriča, da obišče goro bodisi kot sam cilj bodisi kot aklimatizacijo za višje vrhove.

Termin: 16 dni

Program po dnevih za odpravo Huayna Potosi:

Prvi dan: Zbor na bližnjem letališču. Polet do letališča Lima. Transfer do Peruja. Večerja in nočitev v hotelu.

Drugi dan: Zajtrk. Celodnevni ogledi v prestolnici Peruja. Ogledali si bomo zgodovinski del mestnega jedra, pa tudi najbolj slikovite dele Miraflores in Baranco. Večerja, nato pa udoben nočni transfer z avtobusom do Huaraza. Nočitev.

Tretji dan: Jutranji prihod in nastanitev v hotelu. Ogled mesta z vodnikom. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Četrti dan: Zgodnji jutranji zajtrk. Sledi prevoz do doline Llanganuco. Najprej gremo mimo kontrolne točke na vhodu v park. Po krajšem postanku gremo do Cebollapampa, kjer začnemo trek do Lagune Churup (4500 m). Vzpon traja približno 3 ure, sama Laguna pa se nahaja pod impresivnim vrhom Chacraraju (6112 m). Vrnitev traja približno 2 uri. Transfer nazaj v Huaraz. Nočitev.

Peti dan: Odhod zgodaj zjutraj. Dve uri bomo rabili, da pridemo do največjega tunela na svetu. Iz približno 4700 m se povzpnemo do vrha Nevado Mateo (5150 m). To je zanimiv in ne preveč naporen ledeniški vrh. Vrnitev nazaj v Huaraz. Transfer z avtobusom do Lime.

Šesti dan: Prihod v Limo, nato polet v Cusco. Prevoz na letališče in nastanitev v hotelu. Sledi ogled zgodovinskega dela mesta, nato večerja in nočitev.

Sedmi dan: Ogled zelo živahnega dela mesta San Blas. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

Osmi dan: Po zgodnjem zajtrku transfer do Ollantaytambo. OD tam nadaljujemo z vlakom do Aguas Calientes. Začnemo vzpon na Machu Picchu, po čudoviti dolini. Po nekaj več kot uri hoje pridemo do vhoda Machu Picchu. Uživamo v prečudoviti okolici in obiščemo Sončna vrata, Glavni trg in tempelj Condor. Vrnitev do Aguas Calientes, kjer se po kosilu vkrcamo na vlak, vrnitev v Cusco.

Deveti dan: Zajtrk. Dan namenjen obisku najpomembnejših znamenitosti mesta. Večerja in nočitev.

Deseti dan: Odhod iz Cusca zgodaj zjutraj. Zajtrkujemo na začetku trekinga na približno 4400 m, nato pa se odpravimo v čudovito dolino, kjer srečamo domačine in si privoščimo prijeten treking ob gledanju lam in okoliških vrhov. Po približno 3 urah pridemo do najvišje točke trekinga (približno 5080 m), od koder uživamo v pogledu na osupljivo Vinikunko (Color Mountain Rainbow) kot tudi na sveti vrh Ausangata. Vrnitev v lahkotnem tempu. Sledi tradicionalno kosilo, ki so ga pripravili naši gostoljubni gostitelji. Z nočnim avtobusom se odpeljemo od Cusca do jezera Titikaka, Puno.

Enajsti dan: Zajtrk. Prevoz do letališča. Polet Cusco – La Paz, polet traja približno 1 uro. Prihod v La Paz in transfer do hotela. Popoldne ogled mesta z vodnikom. Večerja in nočitev.

Dvanajsti dan: Treking in vzpon na Pico Avstrija (5320 m). Odličen trek z neverjetnimi prizori, ki vas bo pripravil na najpomembnejši vzpon, ki še sledi. Večerja in nočitev.

Trinajsti dan: Zajtrk. Celodnevni izlet v Chakaltay (5380 m) z ogledom doline Lune. Zvečer sledi vrnitev v La Paz. Večerja in nočitev. – Skupina za treking
Odhod zgodaj zjutraj iz La Paza z organiziranim prevozom. Začnemo vzpon do višinskega kampa “Campo Alto”, ki je oddaljen 5000 metrov. Pot je dobro označena in nas vodi do ledenika, kjer bomo postavili svoje. Zgodnja večerja in nočitev. – Skupina za plezanje

Štirinajsti dan: Zajtrk. Celodnevni izlet na znamenito jezero Titicaca, ogled Sončnega otoka in Copacabane. Imeli boste priložnost videti tradicionalni način gradnje domov in čolnov iz trsa. Zvečer povratek v La Paz. Večerja in nočitev. – Skupina za treking
Po zelo zgodnjem zajtrku začnemo vzpon čez ledeniško vzhodno stran do točke Pale. Nadaljujemo do vrha Huayne Potosi (6080 m), ki nam vzame približno šest ur vzpona. Uživamo na vrhu s čudovitim panoramskim pogledom na Ande in vzhajajoče sonce na vzhodu. Čez nekaj časa začnemo spust do Campo Alto, nato pa do baze, kjer nas čaka transfer, da nas odpelje nazaj v La Paz. – Skupina za plezanje

Petnajsti dan: Po zajtrku prevoz do letališča in polet v Bogoto. Celodnevni ogled glavnega mesta Kolumbije. Večerja in nočitev v hotelu.

Šestnajsti dan: Transfer do letališča. Polet v Slovenijo, vrnitev domov.

Dokumenti: Potni list EU, ki velja še vsaj 6 mesecev po predvidenem izstopu iz države; komercialno zdravstveno zavarovanje za cel svet, ki vključuje tudi stroške morebitnega (helikopterskega) reševanja v Boliviji na višini do 6000 m; veljavna viza za Bolivijo in Kolumbijo.

Cena:

Vključeno:

 • Letališki prevoz Slovenija (oz. izbrano bližnje letališče) – Lima – Slovenija (oz. izbrano bližnje letališče),
 • Letališki prevoz Lima – Cusco,
 • Letališki prevoz med Cusco – La Paz,
 • Letališki prevoz La Paz – Bogota,
 • Vse letališke takse,
 • Transferji z letališča do hotela (velja za letališče v La Pazu, Cuscu in Limi),
 • Avtobusni prevoz na vseh linijah do Bolivije in Peruja,
 • Transport Cusco – Machu Picchu – Cusco (vlak),
 • 15 x nočitev v hotelih in drugje, vse na bazi polpenziona (večerja in zajtrk),
 • Treking v Huarazu / Laguna Churup in Nevado Mateo / vodnik in polpenzion,
 • Treking v Boliviji / Pico Avstrija, jezero Titicaca, Copacabana in Chakaltaya,
 • Machu Picchu vstopnice in narodni parki,
 • Vodnik po programu UIAA,
 • Vse licence in pristojbine v Boliviji in Peruju,
 • Priprava, organizacija in izvedba trekinga.

Ni vključeno (doplačila):

 • Enoposteljna soba € (sporočiti ob prijavi),
 • Odpovednina 138 € (za vrednost aranžmaja do 3000 € – sporočiti ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 49 € (sporočiti ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Možna doplačila na licu mesta: prehrana za čez dan; osebna poraba, kaj ni navedeno pod ”vključeno” in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest. Po pisni potrditvi prijave nakažete € akontacije na TRR: SI56 6100 0001 2778 351 (Agencija Izimanija, Izidor Furjan s.p., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca SI 00 4752018. Namen: HUAYNA. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Agencije Izimanija in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Odpravo Huayna Potosi lahko nadgradimo po vaših željah. Posredujte nam vašo rezervacijo odprave Huayne Potosi ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Brezplačno vam pripravimo ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE