Termin: 21 dni, najboljši čas med sezono je 15. julij – 30. avgust

Program po dnevih za odpravo na Khan-Tengri Peak:

Prvi dan: Odhod iz letališča Jožeta Pučnika Ljubljana (LJU) z letalsko družbo Turkish Airlines/ Aeroflot in polet proti Istanbulu (IST) ali Moskvi, kjer sledi prestop na letalo proti Kirgiziji.

Drugi dan: Jutranji pristanek na letališču Manas (FRU) v Biškeku, kirgiški prestolnici. Transfer do mesta Karakol (7 – 8 ur vožnje). Večerja in nočitev v guesthouse.

Tretji dan: Po zajtrku nas čaka transfer do Maida-Adyr. Nočitev in večerja v taboru Maida-Adyr (2500 m).

Četrti dan: Vožnja s helikopterjem do baznega tabora Khan-Tengri. Vožnja traja 25 minut. Večerja in nočitev v šotorih, v baznem taboru (4000 m).

Peti dan – devetnajsti dan: Čas za aklimatizacijo ter raziskovanje območja. Podamo se tudi do tabora 1 (4200 m), tabora 2 (5300 m) ter tabora 3 (5900 m). Za aklimatizacijo je priporočen tudi vzpon na Chapeav Peak (6371 m). Do Khan-Tengri Peak je mogoče priti iz tabora 2 ali 3. Iz tabora 3 je za osvojitev vrha potrebnih 4 – 10 ur hoje, zato je priporočljivo začeti s potjo zgodaj zjutraj.

Dvajseti dan: Vožnja s helikopterjem do tabora Maida-Adyr (25 min vožnje), od tam pa transfer do mesta Karakol (5 ur vožnje). Večerja in nočitev v guesthouse.

Enaindvajseti dan: Po zajtrku transfer do Biškeka (7 – 8 ur vožnje). Od Biškeka transfer do letališča. Polet proti Ljubljani, kamor prispemo predvidoma v večernih urah.

Oprema za odpravo na Khan-Tengri Peak: (Seznam opreme prejmete naknadno)

Dokumenti: veljaven potni list EU, ki velja še vsaj 6 mesecev od predvidenega povratka; komercialno zdravstveno zavarovanje za cel svet, ki vključuje tudi stroške morebitnega reševanja v Kirgiziji. Vize Slovenci ne potrebujemo.

Cena:

Vključeno:

 • Polni penzion v baznem taboru in ostalih taborih v času osvajanja gore in namestitev v postavljenih šotorih,
 • 2 x nočitev v t.i. guesthouse (brez lokalne kategorizacije) v mestu Karakol v dvoposteljni sobi,
 • Vsa potrebna dovoljenja za gibanje na območju Khan-Tangri Peak,
 • Vsi lokalni prevozi po programu v Kirgiziji,
 • Svetovanje pri izbiri opreme in postopkih aklimatizacije,
 • Organizacija in priprava vzpona na Khan-Tangri Peak.

Ni vključeno oz. doplačila:

 • Povratna letalska vozovnica iz Slovenije do Biškeka, – lahko uredimo tudi mi
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini znaša 49 € (sporočit ob prijavi)
 • Odpovednina znaša 92 € za ceno aranžmaja do 2000 € (sporočit ob prijavi)
 • Enoposteljna soba v mestu, če jo izrecno želite €/ noč,
 • Strošek nosačev v višinske tabore (od 3 €/kg naprej); prehrana v Karakolu ter kadar niste v baznem taboru ali taborih 1, 2, 3 (višinska prehrana); prekomerna teža prtljage na letalu; najem višinskega šotora (od 150 €/odpravo) in ostale opreme; plinske kartuše (230g = cca 10€): lokalni gorski vodnik cca 1100 €/ osebo; prevoz od doma do bližnjega letališča in nazaj; osebna poraba; morebitne podkupnine in napitnine; dodatni dnevi v mestih; izleti, predčasni odhod iz baznega tabora in aktivnosti izven programa.

Opozorilo! Odprava na Khan-Tengri Peak je za individualne potnike in brez (slovenskega) vodnika. V kolikor se želite varno povzpeti na Khan-Tengri Peak vam svetujemo lokalnega gorskega vodnika. Kot turistična agencija odpravo na Khan-Tengri Peak logistično organiziramo in za samo izvedbo (vzpon) ne odgovarjamo.

Informacije in prijave na: info@izimanija.si. Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo € na transakcijski račun Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj: SI56 6100 0002 0237 748. Sklic 7134. Namen Khan. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni do odhoda.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE