Termin: 24 dni, najboljši čas med sezono je junij – september

Program po dnevnih za odpravo na Mustag Ata Peak:

Prvi dan: Odhod iz letališča Jožeta Pučnika Ljubljana (LJU) z letalsko družbo Turkish Airlines/ Aeroflot in polet proti Istanbulu (IST) ali Moskvi, kjer sledi prestop na letalo proti Kirgiziji.

Drugi dan: Jutranji pristanek na letališču Manas (FRU) v Biškeku, kirgiški prestolnici. Transfer do hotela. Prost dan za ogled mesta, nakupovanje, počitek. Večerja in nočitev v hotelu.

Tretji dan: Po zajtrku transfer do Naryn skozi stolp Burwana. Večerja in nočitev v guesthouse.

Četrti dan: Zgodnji jutranji transfer do mejnega prehoda Torugart (3600m), približno 4 ure vožnje. Mejne formalnosti. Vstop v Kitajsko. Nadaljnji transfer do mesta Kashgar (7 ur vožnje). Večerja in nočitev v hotelu.

Peti dan: Po zajtrku se odpravimo s transferjem do vasi Subash. Pot pelje po znameniti Svilni cesti do jezera Karakul, blizu puščavskih ravnin, na robu puščave Takla Makan. Večerja in nočitev v šotorih.

Šesti dan: Iz vasi Subash nadaljujemo pot do baznega tabora (4350 m). Opremo za kampiranje nam bodo pomagale nositi kamele. Večerja in nočitev v šotorih.

Sedmi dan – devetnajsti dan: Čas za aklimatizacijo in priprave na vzpon do vrha Mustag Ata. Zadnji tabor je na 6400 m. Skupina udeležencev je odgovorna za postavitev svojih šotorov. V baznem taboru je Mess šotor, kjer pripravljajo hrano. Vse nočitve so v šotorih. Vsak dan je namenjen aklimatizaciji, raziskovanju območja ter počitku.

Dvajseti dan: Po zajtrku se vrnemo do baznega tabora, kjer tudi prenočimo.

Enaindvajseti dan: Odhod iz baznega tabora, na treku pa nas bodo spremljale tudi kamele. Transfer do mesta Kashgar. Večerja in nočitev v hotelu.

Dvaindvajseti dan: Po zajtrku nas čaka vožnja z džipom ali avtom do prehoda Torugart (3800 m). Razdalja od Kashgarja do Torugart je 180 km. Ponavadi traja vožnja skozi carino približno 1 uro, nato sledijo še 3 ure vožnje do meje. Ko vstopimo v Kirgizijo se transfer nadaljuje do mesta Naryn (4 ure vožnje). Večerja in nočitev v guesthouse.

Triindvajseti dan: Zajtrk v guesthouse. Transfer do mesta Biškek (6 ur vožnje). Večerja in nočitev v hotelu.

Štiriindvajseti dan: Transfer do letališča. Polet proti Ljubljani, kamor prispemo predvidoma v večernih urah.

Oprema za odpravo na Mustag Ata Peak: (Seznam opreme prejmete naknadno)

Dokumenti: veljaven potni list EU, ki velja še vsaj 6 mesecev od predvidenega povratka; komercialno zdravstveno zavarovanje za cel svet, ki vključuje tudi stroške morebitnega reševanja v Kirgiziji in na Kitajskem. Viza se potrebuje na Kitajskem.

Cena:

Vključeno:

 • 4 x nočitev v hotelu (2 x v mestu Biškek in 2 x v mestu Kashgar),
 • 2 x nočitev v t.i. guesthouse (brez lokalne kategorizacije) v mestu Naryn,
 • Vsa potrebna dovoljenja za gibanje na območju Kirgizije in Kitajske,
 • Vsi lokalni prevozi po programu v Kirgiziji in na Kitajskem,
 • Svetovanje pri izbiri opreme in postopkih aklimatizacije,
 • Organizacija in priprava odprave na Mustag Ata Peak.

Ni vključeno oz. doplačila:

 • Povratna letalska vozovnica iz Slovenije do Biškeka, – lahko uredimo tudi mi
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini znaša 53 € (sporočit ob prijavi) Kaj vključuje?
 • Odpovednina znaša 92 € za ceno aranžmaja do 2000 € (sporočit ob prijavi) Kaj vključuje?
 • Enoposteljna soba v mestu, če jo izrecno želite €/ noč,
 • Strošek nosačev v višinske tabore (od 3 €/kg naprej); prehrana v Biškeku ter kadar niste v baznem taboru; prekomerna teža prtljage na letalu; najem višinskega šotora (od 150 €/odpravo) in ostale opreme; plinske kartuše (230g = cca 10€): lokalni gorski vodnik/ osebo; prevoz od doma do bližnjega letališča in nazaj; osebna poraba; morebitne podkupnine in napitnine; dodatni dnevi v mestih; izleti, predčasni odhod iz baznega tabora in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na: info@izimanija.si. Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo € na transakcijski račun Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj: SI56 6100 0002 0237 748. Sklic 7134. Namen Mustag. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni do odhoda.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE