Vzpon na Pik Lenin©earths-edge.com

Termini 2024 za individualne odhode v sezoni (1.7. – 31.8.2024): ZBIRAMO PRIJAVE na info@izimanija.si    Cena za individualni vzpon znaša 1750 € + letalska karta (od 600 €)

Termini za vzpon skupaj z (lokalnim) gorskim vodnikom: po povpraševanju – Cena za vzpon skupaj z lokalnim vodnikom znaša 2900 € + letalska karta (od 600 €)

Program odprave na Peak Lenin:

1. dan: Odhod iz letališča Jožeta Pučnika Ljubljana (LJU) z letalsko družbo Turkish Airlines/ Aeroflot in polet proti Istanbulu (IST) ali Moskvi, kjer sledi prestop na letalo proti Kirgiziji.

2. dan: Jutranji pristanek na letališču Manas (FRU) v Biškeku, kirgiški prestolnici. Sledi notranji polet na letališče Oš (jug Kirgizije). V primeru opcije direktnega poleta iz Istanbula/Moskve v Oš bo izbran le-ta. Namestitev v t.i. guesthouse. Nočitev.

3. dan: Odhod iz Oša in cca 5 ur vožnje južno v smeri Tadžikistana do baznega tabora Achik-Tash 3600 m. Namestitev v šotorih. Popoldanski sprehodi po travnati okolici. Večerja. Nočitev.

4. – 19. dan: Čas za aklimatizacijo in osvojitev Peak Lenina. Za prvo aklimatizacijo priporočamo Petrovsky Peak 4830 m. Za drugo pomembnejšo aklimatizacijo svetujemo Peak Razdelnaya 6148 m. Čestitke za osvojitev vrha! V baznem taboru Achik Tash 3600 m in taboru ABC 4200 m je ves čas bivanja namestitev v postavljenih šotorih na bazi polnega penziona.

20. dan: Zajtrk v baznem taboru. Vožnja do Oša. Namestitev v t.i. guesthouse. Čas za samostojni ogled mesta in degustiranje lokalne kulinarike. Nočitev.

21. dan: Polet Oš – proti Ljubljana, kamor prispemo predvidoma v večernih urah.

Oprema za odpravo na Peak Lenin: (Seznam opreme prejmete naknadno)

Dokumenti: veljaven potni list EU, ki velja še vsaj 6 mesecev od predvidenega povratka; komercialno zdravstveno zavarovanje za cel svet, ki vključuje tudi stroške morebitnega reševanja v Kirgiziji. Vize Slovenci ne potrebujemo. 

Cena vzpona na Peak Lenin je neverjetnih 1750 €/ osebo + letalska karta iz Ljubljane (od 600 € naprej)

Vključeno

 • Polni penzion v baznem taboru in taboru ABC (tabor 1) v času osvajanja gore in namestitev v postavljenih šotorih, kjer je tudi postaja prve pomoči in elektrika ter internet,
 • 2 x nočitev v t.i. guesthouse (brez lokalne kategorizacije) v Ošu oz. Biškeku v dvoposteljni sobi,
 • Vsa potrebna dovoljenja in registracija za gibanje na območju Peak Lenina,
 • Vsi lokalni prevozi po programu v Kirgiziji,
 • Posebna diploma za osvojitev vrha,
 • Svetovanje pri izbiri opreme in postopkih aklimatizacije,
 • Organizacija in priprava vzpona na Peak Lenin.

NI vključeno oz. doplačila:

 • Povratna letalska vozovnica iz Slovenije do Oša, – lahko uredimo tudi mi 
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini znaša 49 € (sporočit ob prijavi)  Kaj je vključeno?
 • Odpovednina znaša 92 € za ceno aranžmaja do 2000 € (sporočit ob prijavi)  Kaj je vključeno?
 • Enoposteljna soba v mestu, če jo izrecno želite 25 €/ noč,
 • Strošek nosačev v višinske tabore (od 3 €/kg naprej); prehrana v Ošu (in Biškeku) ter kadar niste v baznem taboru ali taboru ABC (višinska prehrana); prekomerna teža prtljage na letalu; najem višinskega šotora (od 150 €/odpravo) in ostale opreme; plinske kartuše (230g = cca 10€): lokalni gorski vodnik cca 1100 €/ osebo; prevoz od doma do bližnjega letališča in nazaj; osebna poraba; morebitne podkupnine in napitnine; dodatni dnevi v mestih; izleti, predčasni odhod iz baznega tabora in aktivnosti izven programa.

Opozorilo! Odprava na Peak Lenin je za individualne potnike in brez (slovenskega) vodnika. V kolikor se želite varno povzpeti na Peak Lenin vam svetujemo lokalnega gorskega vodnika. Kot turistična agencija odpravo na Peak Lenin logistično organiziramo in za samo izvedbo (vzpon) ne odgovarjamo.

Informacije in prijave na: info@izimanija.siOb prijavi je potrebno vplačati akontacijo 800 € na transakcijski račun Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj: SI56 6100 0002 0237 748. Sklic 7134. Namen Lenin. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni do odhoda.

 

Oglej si naše potopisno predavanje o vzponu na Peak Lenin:

 

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE