• Nacionalni park Arusha: Majhen, vendar zelo dostopen park. Nahaja se severovzhodno od Arushe. To je odličen kraj za celodnevni izlet. Čeprav meri le 137 kvadratnih kilometrov, ima izjemen obseg habitatov. Najbolj vidna značilnost je gora Meru, drugi najvišji vrh v Tanzaniji. Park vsebuje tudi miniaturni vulkanski krater imenovan Ngurduto, reko Jekukumia, visokogorski deževni gozd, akacijev gozd in niz kraterskih jezer Momella. Od živali pa lahko v parku najdemo opice Colobus, žametne opice, bivole, povodne konje, slone in žirafe. Veliko je tudi vodnih ptic. Park ponuja številne čudovite panoramske razglede, vključno s spektakularnimi razgledi na goro Kilimanjaro in goro Meru.

   

 • Nacionalni park Lake Manyara: Nahaja se zahodno od Arushe, med pečino doline Great Rift in jezerom Manyara. Park je velik 330 kvadratnih kilometrov, 70% tega pa pokriva jezero Manyara. Park vsebuje veliko različnih habitatov – na primer obzidje, akacijev gozd in območje odprtih travnikov. Najbolj znani prebivalci parka so leseni plezajoči levi, ki jih občasno vidimo na vejah akacijevih dreves. Druge živali, ki jih najdemo na tem območju, vključujejo velike črede bivolov, slonov, žiraf, opic, , pa tudi ogromno pelikanov in flamingov. V enem dnevu lahko opazimo tudi veliko raznovrstnih manjših živali.

   

 • Konzervacijsko območje Ngorongoro: Znotraj te čudovite in edinstvene pokrajine ležijo jezera, več vrst vrhov in vulkanov, gosti deževni gozdovi, prostrane ravnice, arheološka najdišča in vasi Masajev. To zaščiteno območje je dežela pol nomadskih Masajev, ki jih je mogoče opazovati na paši njihovih ogromnih čred govedi. Čeprav je tanzanijska vlada poskušala spodbuditi Masaje, da se odrečejo svojim običajem in se prilagodijo sodobnemu afriškemu življenju, so se ponosni Masaji uprli. Med obiskom je mogoče obiskati bližnje vasi Masajev, opazovati njihov tradicionalni ples in se odpraviti v njihove kolibe, ki so narejene z blatom in gnojem.

   

 • Ngorongoro krater: Na konzervacijskem območju Ngorongoro se nahaja eden od največjih naravnih spektaklov na svetu – krater Ngorongoro, v katerem živi skoraj 30 000 živali. Dno kraterja meri 265 kvadratnih kilometrov in je pikčasto z luknjami. Krater je zavetje za množico živali na območju, ki ga naravno obdajajo pobočja vulkana. Krater je znan po črnih nosorogih, ki jih je ostalo zelo malo. Druge živali, ki jih je mogoče opaziti so slon, bivol, zebra, gazela, opice in vedno lačni plenilci, vključno z levi in hijenami.

   

 • Nacionalni park Serengeti: Ta park zajema neverjetnih 14 763 kvadratnih kilometrov in je največji nacionalni park v Tanzaniji. Ta park je nedvomno najbolj znano svetišče divjih živali na svetu. Več kot tri milijone velikih divjadi naseljuje ta nihajna travišča, znana kot “neskončne ravnice”. Opazimo lahko približno 35 vrst navadnih živali, vključno z „petimi velikimi“ – sloni, nosorogi, levi, leopardi, bivoli – in velikimi čredami gazel in zeber.

Če te je to vse prepričalo za obisk te afriške pokrajine, se nam pridruži na naši odpravi Kilimanjaro!

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE