Izlet v Laško in Žalec©pivnica.net

Edinstven t.i. pivski izlet je priložnost za spoznavanje poti priljubljene pijače od hmelja do piva. Od Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva, pivovarne Laško do inovativne fontane piva Zeleno zlato v Žalcu katere ambasador je Tadej Toš.

Termin:  1 dan po dogovoru za zaključene skupine

Program enodnevnega pivskega izleta v Žalec in Laško: Jutranji odhod iz dogovorjenega mesta in vožnja v smeri Spodnje Savinjske doline oz. doline zelenega zlata. Ob reki Savinji skozi Celje nadaljujemo pot v Laško. Najprej si bomo ogledali muzej Laško; nadaljujemo z vodenim ogledom skozi proizvodne procese Pivovarne Laško, ki pivo vari že od leta 1825. Kot se spodobi sledi degustacija piva s prigrizki v lokalni gostilni. Po ”naporni” degustaciji sledi voden ogled knežjega mesta Celje in prosti čas za samostojno raziskovanje ali druženje. Nadalje se bomo mimo dvorca Novo Celje (slovenskega Schönbrunna) zapeljali do Žalca, kjer je v obnovljeni sušilnici Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije. Pot hmelja nam bo predstavljena v več nadstropjih: od načina sušenja, dela nekoč in danes, ter pripomočkov. Tu se nadaljuje zgodba domačina Simona Kukca, lastnika pivovarne Žalec, kjer točijo tudi hišno Savinsko pivo Kukec katerega bomo degustirali. Sledil bo sprehod po umirjenem majhnem mestecu Žalec, ki slovi po prvi fontani piva na svetu: fontana Zeleno zlato. Po želji bomo lahko kupili vrček, v katerega si bomo iz fontane piva natočili 6 x 1 dcl piva. Popoldanski povratek proti domačem kraju.

Cena izleta od hmelja do piva Laško – Žalec: 27€/osebo pri min 40 potnikih ali 33€/osebo pri min 30 potnikih in velja za odhod iz Maribora (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnico voznika,
  • Obisk Muzeja Laško, ogled proizvodnih procesov v Pivovarni Laško in degustacijo piva s slanim pecivom v izbranem gostišču,
  • Vstopnina in voden ogled Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije v Žalcu z degustacijo 0,2 l Savinjskega piva Kukec,
  • Vsi zunanji ogledi po programu – vključno z vodenim ogledom mestnega jedra Celja,
  • Priprava, organizacija in izvedba izleta v Laško & Žalec s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Vrček Oskarja Kogoja s kodo za degustacijo 6 vrst piv na Fontani zeleno zlato v Žalcu cca 8€,
  • Zdravstveno zavarovanje ali odpovednina (riziko odpovedi),
  • Kosilo v lokalni restavraciji ali kmečkem turizmu,
  • Morebitne dodatne vstopnine, osebna poraba (nakupi lokalnih izdelkov) in aktivnosti izven programa.

Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni pivski izlet v Laško in Žalec lahko nadgradimo z ogledom drugih zanimivosti v bližini: mesto Celje; Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije v Žalcu; Šempeter (rimska nekropola ali jama Pekel); obisk kmečkega turizma z degustacijo vina ali sirov.

Posredujte nam vašo rezervacijo pivskega izleta v Žalec in Laško ali povpraševanje za sindikalni izlet oz. zaključni izlet v okviru vaše zaključene skupine. Ponudbo prilagodimo vašim željam in vam jo posredujemo v čim krajšem možnem roku.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE