Treking Cres©hribi.net

Termin:  4 dni po dogovoru za planinska društva (priporočamo spomladanski ali jesenski termin)

Program planinskega potovanja po Cresu:

Prvi dan: Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz Slovenije. Vožnja do Istre in s trajektom na Cres.  Od vasi Filozić začnemo planinarit proti vrhu Helm 487 m, kjer so ostanki prazgodovinske utrdbe. Razgled na celoten greben Učke, severni Kvarner in zaledje Reke, jugovzhodni greben, ki ločuje zahodni in vzhodni del Tramuntane in na južno kraško dolino.

Potem se odpeljemo do prelaza Križić, kjer se začnemo vzpenjati na vrh Sis 639 m. Čez 45 minut pridemo na Sis, drugi najvišji vrh otoka Cresa. Pogled od zgoraj pokriva celotno vzhodno in južno obzorje. Poleg Cresa sta dobro vidna še Velebit in Osoršćica na Lošinju. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.  (3 ure hoje)

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. V vasi Porozine začnemo planinarit po vzponu s čudovitimi razgledi na Vela Vrata, južni del grebena Učke in Plominski zaliv. Vzpenjemo se na vrh Novograjicu (391 m), s katerega se ponuja pogled na severovzhodni del Tramuntane, zapuščeno področje številnih pastirskih stanov. Planinarska pot se nadaljuje navzdol proti Beli. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)

Tretji dan: Iz Cresa začnemo planinarit do majhne vasice Valuna. Po skalnih poteh skozi nasade oljk čez približno 4 ure pridemo do zaliva Nedomišlje, kjer sledi kopanje in počivanje. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (3 ure hoje)

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Krajši planinski izlet začnemo v marini in čez široko kamnito cesto, znano kot Francoska cesta, pridemo do vasi Krčina. Nadaljujemo do vasi Loznati, s katere se ponuja čudovit razgled na goro Velebit na obali. Od tod pot vodi nazaj do mesta Cres. Sledi vožnja s postanki proti Sloveniji kamor prispemo v večernih urah. (3 ure hoje)

Cena štiridnevnega planinarjenja po Cresu:  €/osebo pri min 45 potnikih ali  €/ osebo pri min 30 potnikih in velja za odhode iz Slovenije (Cena je informativna in je odvisna od mesta in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

 • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, mostnino, ddv po Sloveniji in Hrvaški ter dnevnicami voznika
 • Trajektna vožnja z avtobusom na relaciji Brestova (Istra) – Porozina (Cres)
 • Namestitev v hotelu*** nacionalne kategorije na Cresu v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona z vključeno turistično takso,
 • Priprava in organizacija ter ddv.

Možna doplačila:

 • Sporočit ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje, enoposteljna soba 15 € / osebo na noč,
 • Vstopnine, osebna poraba in aktivnosti izven programa.

Skozi spodnji kontaktni obrazec pošljite povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS) ali individualno (info) rezervacijo planinarjenja po Cresu. V program lahko vključimo tudi planinarjenje po bližnjih otokih. Možnost je tudi kolesarjenja, ali pohodništva po drugih planinskih poteh in druge zanimivosti. Ponudbo vam posredujemo v najkrajšem možnem času. Za zaključene skupine organiziramo planinarjenja a-la-carte.

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE