Treking potovanje Dugi otok©dugiotoktrail.com

Termin:  4 dni po dogovoru za planinska društva (priporočamo spomladanski ali jesenski termin)

Program planinskega potovanja po Dugem otoku in Telaščici:

Prvi dan: Odhod v zelo zgodnjih jutranjih urah iz Slovenije. Vožnja mimo Zagreba, Gospića do Gaženice pri Zadru, kjer se bomo vkrcali na trajekt. Trajekt Jadrolinije nas bo v 1h 40 minutah prepeljal v Brbinj, Dugi otok. Na krajši planinski izlet se bomo podali preko Male Gospe 156 m in ob obali do Božave, kjer se bomo okrepčali. Sledi rahel vzpon preko Jurjeve bare v zaliv Solišćica. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev. (3 ure hoje)

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Planinski izlet na najvišji vrh otoka. Na višini cca 100 m nas bo odložil avtobus in se bomo povzpeli na Orljak 301 m, po želji tudi na vrh Oštravica 276 m. Spustili se bomo do Strašne peći, majhne kapniške jame zaprtega tipa. Po makadamski cesti do avtobusa mimo zaobšli vrhova Šišlavica 269 m in Škare 255 m. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Planinarjenje po naravnem parku Telaščica, ki se onstran stika z NP Kornati, kjer smo bili pred par leti. Obhodili bomo jezero slano jezero Mir, se povzpeli na znamenite klife, obiskali kraljestvo kamnitih možicev ter se povzpeli na Grpašćak 146 m. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (3 ure hoje)

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Podali se bomo po polotoku Veli rat vse do najvišjega svetilka na Jadranu, ki naj bi bil po izročilu zgrajen tudi iz 100.000 rumenjakov. Kopanje na idilični peščeni plaži Sakarun. Odhod na trajekt v Brbinj. Vožnja s postanki proti Sloveniji kamor prispemo v večernih urah. (2 uri hoje)

Cena štiridnevnega planinarjenja po Dugem otoku:  €/osebo pri min 45 potnikih ali  €/ osebo pri min 30 potnikih in velja za odhode iz Slovenije (Cena je informativna in je odvisna od mesta in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

 • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in Hrvaški ter dnevnicami voznika,
 • Trajektna vožnja z avtobusom Gaženica – Brbinj – Gaženica,
 • Namestitev v hotelu*** nacionalne kategorije na Dugem otoku v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona z vključeno turistično takso,
 • Priprava in organizacija ter ddv.

Možna doplačila:

 • Sporočit ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje, enoposteljna soba 15 € / osebo na noč,
 • Naravni park Telaščica za planince 20 HRK / osebi,
 • Planinski zemljevid Dugi otok,
 • Vstopnine, osebna poraba in aktivnosti izven programa.

Skozi spodnji kontaktni obrazec pošljite povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS) ali individualno (info) rezervacijo planinarjenja po Dugem otoku. V program lahko vključimo planinarjenje po bližnjih otokih: Kornati, Pašman, Ugljan ter manjših Iž, Rava, Sestrunj, Molat, Tun Veli, Zverinac, Ist ali Škarda. Možnost je tudi kolesarjenja, ali pohodništva po drugih planinskih poteh in druge zanimivosti. Ponudbo vam posredujemo v najkrajšem možnem času. Za zaključene skupine organiziramo planinarjenja a-la-carte.

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE