Treking Krk©jutarnji.hr

Termin:  4 dni po dogovoru za planinska društva (priporočamo spomladanski ali jesenski termin)

Program planinskega potovanja po Krku:

Prvi dan: Odhod v zelo zgodnjih jutranjih urah iz Slovenije. Vožnja mimo Reke do Kvarnera, preko krškega mostu na drugi najvječji hrvaški otok. Ko prispemo na otok se bomo podali na krajši planinski izlet do izvira Vele Rike, največjega in edinega stalnega vodotoka hrvaških otokov. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev. (3 ure hoje)

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Planinski izlet na najvišji vrh otoka. Začeli bomo z sedla Treskavac 319 m in se bomo povzpeli na Obzovo 568 m. Kot celotno višinsko območje okoli njega je vrh tudi povsem kamnit. Zanimive so velike luže blizu vrha, ki so služile za prehrano živine, vreden ogleda je tudi mrgar, prostor za striženje in molžno ovac. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (5 ure hoje)

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Krajši planinski izlet po visokogorju nad Baško, na vrhove Bag 135 m in Gabar 277 m, kjer je navdušojoč razgled na Baški zaliv in otok Prvić.  Potem sledi kopanje na plaži v Baški. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (3 ure hoje)

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Naše planinsko potovanje po Krku bomo zaključili z krožno turo do najstarejšega kraja na Krku. Hodili bomo po poteh Dobinjštine, gozdnatem območju s številnimi vasmi na zahodni strani osrednjega dela Krka. Sledi vožnja s postanki proti Sloveniji kamor prispemo v večernih urah. (3 ure hoje)

Cena štiridnevnega planinarjenja po Krku:   €/osebo pri min 45 potnikih ali  €/ osebo pri min 30 potnikih in velja za odhode iz Slovenije (Cena je informativna in je odvisna od mesta in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

 • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, mostnino, ddv po Sloveniji in Hrvaški ter dnevnicami voznika
 • Namestitev v hotelu*** nacionalne kategorije na Krku v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona z vključeno turistično takso,
 • Priprava in organizacija ter ddv.

Možna doplačila:

 • Sporočit ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje, enoposteljna soba 15 € / osebo na noč,
 • Vstopnine, osebna poraba in aktivnosti izven programa.

Skozi spodnji kontaktni obrazec pošljite povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS) ali individualno (info) rezervacijo planinarjenja po Krku. V program lahko vključimo tudi: Mali Hlam in Hlam, Veli vrh, Kanjon Vrženica, Halm in Diviška, Vaclavova grebenska pot, planinarjenje po bližnjih otokih… Možnost je tudi kolesarjenja, ali pohodništvo po drugih planinskih poteh in druge zanimivosti. Ponudbo vam posredujemo v najkrajšem možnem času. Za zaključene skupine organiziramo planinarjenja a-la-carte.

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE