Planinarjenje po Kvarnerju©croatia.hr

Termin: 4 dni po dogovoru za planinska društva (priporočamo spomladanski ali jesenski termin)

Program planinskega potovanja po Lošinju:

Prvi dan: Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz Slovenije. Vožnja do Istre in s trajektom na Cres. Sledi krajši planinski uspon od severneg dela mesta Cresa do marijanskega svetišta, Sv. Salvadura. Hojo nadaljujemo do cerkve Sv.Blaža. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev. (2 uri hoje)

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Planinski izlet čez greben Osoršćica, ki se razteza čez severni del otoka, od naselja Ćunski do Osorja. Povzpeli se bomo na najvišji vrh otoka, Televrin 588 m. Lahko si tudi ogledamo nekatere jame, npr. jamu Sv. Gavdencija ki se nahaja pod vrhom Televrina. Tukaj se nahajajo 10 000 let stare najdbe pračloveka, ki je bival v obližnji jami Vela jama. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (5 ure hoje)

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Sprehodili se bomo do Umpiljaka 171 m, točke s katere se ponuja eden najlepših razgledov na mesto Mali Lošinj, malošinjski zaliv, otoke Susak, Srakane, Unije ter Osoršćico, Punto Križa in Velebit. Nato se povzpnemo do hriba sv. Ivan 231 m z istoimeno kapelico. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (3 ure hoje)

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Naše planinsko potovanje po Krku bomo zaključili po poti delfinov, ki se vije po južnem delu otoka. Ob tej poti obstaja velika možnost da vidite kakšno jato delfinov. Pot se začne v zalivu Borik (Sončni zaliv – Sunčana uvala) in nas pripelje do najlepšeg lošinjskeg zaliva Krivica. Po vrnitvi v Veli Lošinj, sledi vožnja s postanki proti Sloveniji kamor prispemo v večernih urah. (3 ure hoje)

Cena štiridnevnega planinarjenja po Lošinju:  €/osebo pri min 45 potnikih ali  €/ osebo pri min 30 potnikih in velja za odhode iz Slovenije (Cena je informativna in je odvisna od mesta in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

 • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in Hrvaški ter dnevnicami voznika
 • Trajektna vožnja z avtobusom na relaciji Brestova (Istra) – Porozina (Cres)
 • Namestitev v hotelu*** nacionalne kategorije na Lošinju v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona z vključeno turistično takso,
 • Priprava in organizacija ter ddv.

Možna doplačila:

 • Sporočit ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje, enoposteljna soba 15 € / osebo na noč,
 • Vstopnine, osebna poraba in aktivnosti izven programa.

Skozi spodnji kontaktni obrazec pošljite povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS) ali individualno (info) rezervacijo planinarjenja po Lošinju. V program lahko vključimo tudi planinarjenje po bližnjih otokih. Možnost je tudi kolesarjenja, ali pohodništva po drugih planinskih poteh in druge zanimivosti. Ponudbo vam posredujemo v najkrajšem možnem času. Za zaključene skupine organiziramo planinarjenja a-la-carte.

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE