Treking Severna Makedonija©10wallpaper.com  

Termin 1:   (8 dni)    Zadnja prosta mesta – prijave na info@izimanija.si 

Termin 2: 8 dni po dogovoru za planinska društva (predlagamo spomladanski ali jesenski termin)

Program celotedenskega planinarjenja po Makedoniji:

Prvi dan: Odhod v večernih urah iz Maribora in Ptuja s posebnim avtobusom.

Drugi dan: Nočna vožnja mimo Zagreba, Beograda, Niša do Severne Makedonije. Popoldanski prihod ob Ohridsko jezero. Namestitev v Ohridu. Prosti čas za samostojno raziskovanje okolice ali počitek. Večerja. Nočitev.

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Planinski izlet na najvišji vrh NP Galičica – Magara (Магара) 2245 m. Kasneje samostojni ogled kompleksa sv. Naum in morebiti kopanje. Večerja. Nočitev. 5 ur hoje.

Četrti dan: Zajtrk/lunch-paket. Opcija 1: Vožnja v NP Mavrovo proti karavli Strezimir 1473 m. Vzpon na najvišji vrh Makedonije (Golem Korab / Голем Кораб) in Albanije (Maja e Korabit) 2764 m. (11 ur hoje) Opcija 2: Zapeljali se bomo do višine 1200 m in se povzpeli na vrh Tri Maži 1650 m od koder je prelep pogled na Ohridsko jezero. Popoldanski obisk republike Vevčani pod pogorjem Jablanica. Večerja. Nočitev. 3 ure hoje.  

Peti dan: Zajtrk v hotelu. Zapustili bomo Ohrid in idilični ambient Ohridskega jezera. Planinarjenje na najvišji vrh pogorja Bistra – Medenica 2160 m. (3-4 ure hoje). Namestitev na Popovi Šapki. Večerja. Nočitev.

Šesti dan: Zajtrk v hotelu. S Popove Šapke 1780 m se bomo po travnatih planotah povzpeli na Titov vrh 2747 m v pogorju Šar planina. Povratek po isti poti. Krajši transfer do severnomakedonske prestolnice. Namestitev v Skopju. Večerja. Nočitev. 11 ur hoje.

Sedmi dan: Zajtrk v hotelu. Dopoldanski hedonistični sprehod v kanjon Matka (1 ura hoje). Popoldanski ogled prestolnice Skopje z lokalno vodnico. Še zadnji nakupi in pakiranje. Večerja. Nočitev.

Osmi dan: Zgodnji zajtrk v hotelu. Vožnja z vmesnimi postanki proti Sloveniji, kamor predvidoma prispemo v poznih večernih urah.

Cena planinarjenja po Makedoniji znaša   €/osebo pri min 40 udeležencih

Vključeno:

 • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in Hrvaški, taksa Srbija in dnevnicami ter namestitvijo dveh voznikov,
 • 3 x Namestitev v hotelu 4**** v Ohridu v dvoposteljnih sobah na bazi samopostrežnega polpenziona z vključeno turistično takso,
 • 2 x Namestitev v hotelu 4**** v Skopju v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona z vključeno turistično takso,
 • 1 x Namestitev v hotelu 3*** na Popovi Šapki v dvoposteljnih/triposteljnih/štiriposteljih sobah na bazi polpenziona z vključeno turistično takso,
 • Lokalni planinski vodnik za planinske izlete,
 • Lokalna turistična vodnica za ogled Skopja,
 • Priprava in organizacija ter ddv.

Možna doplačila:

 • Enoposteljna soba – na povpraševanje (sporočit ob prijavi)
 • Odpovednina znaša  € (sporočit ob prijavi) Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini 15 €/ osebo za čas trajanja potovanja (sporočit ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Hrana in pijača čez dan; osebna poraba; napitnine; vstopnina v NP Galičica; dodatne vstopnine in aktivnosti izven programa ter vse kar ni navedeno pod ”vključeno”.

Informacije in prijave na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest. Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo  € v roku 3 delovnih dni na transakcijski račun Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj: SI56 6100 0002 0237 748. Sklic/Referenca: SI 00 2764. Namen: MAKEDONIJA. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

Svojo prijavo ali povpraševanje lahko posredujete preko spodnjega obrazca:

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE