Potovanje Maroko©travelsecretsmag.com

Termin: 8 dni za zaključene skupine – povpraševanje na info@izimanija.si

Program avanturističnega potovanja po Maroku:

Prvi dan: Rani jutranji odhod v smeri bližnjega letališča (Milano, Benetke…) oz. v večernih urah predhodnega dne v primeru ranega jutranjega leta. Direktni polet v Marakeš (Maroko). Transfer do mesta. Namestitev v tradicionalni maroški hiši imenovani riad. Popoldanski krajši voden ogled Marakeša z lokalnim vodnikom. Priporočamo ogled trga Jemaa El Fnaa, vrta Jardin Majorelle, mošeje Koutobia ali sprehode po Medini z bogato tržnico. Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk v riadu. Izlet do kaskad D’Ouzoud, kjer se bomo sprehodili vzdolž reke, se po želji okopali in z ladjico zapeljali pod 110 m visok slap ter si ob njem privoščili kosilo (doplačilo). Nadaljevali bomo skozi opičji park, kjer se nagajive opice rade posedejo na ramena mimoidočih. Povratek v Marakeš. Nočitev.

Tretji dan: Zajtrk v riadu. Zapeljali se bomo čez pomembno atlaško sedlo Tizi n’Tichka 2260 m. Ogledali si bomo Aït Benhaddou, nekdaj pomembno vasico in utrdbo na karavanski poti med Saharo in Marakešem. Nadaljujemo skozi filmsko mesto Ouarzazate, dolino vrtnic v smeri doline Dades. Namestitev v penzionu. Večerja. Nočitev.

Četrti dan: Zajtrk v penzionu. Zapeljali se bomo skozi kanjon Todra, naprej skozi Rissani v smeri Merzouge. Jahanje kamel ob sončnem zahodu po sipinah Erg Chebbi vse do barberskega tabora v puščavi. Namestitev v berberskih šotorih ali v zavetišču v puščavi. Berberska večerja. Družabni večer s prijaznimi domačini ob zvokih glasbe in plesa. Nočitev.

Peti dan: Ob sončnem vzhodu se s kamelami vrnemo v civilizacijo, kjer si v privoščimo zajtrk. S krajšimi in daljšimi postanki se vrnemo skozi filmsko mesto Ouarzazate, čez Visoki Atlas v smeri Marakeša, kamor prispemo zvečer. Namestitev v riadu. Nočitev.

Šesti dan. Zajtrk v riadu. Celodnevni izlet v Essaouiro, mesto ob atlantskem oceanu – tudi pod zaščito UNESCa. Ustavili se bomo pri arganovih drevesih in izvedeli kako izdelujejo arganovo olje. Obiskali bomo medino, ribjo tržnico v pristanišču in številne obrtnike. Možnost kopanja v Atlantskem oceanu. Povratek v Marakeš. Nočitev v riadu.

Sedmi dan. Zajtrk v riadu. Transfer do vznožja Visokega Atlasa do naselja Imlil 1740 m, kjer je bil delno sneman film Sedem let v Tibetu. Sprehodili se bomo mimo berberskih hiš do bližnjega naselja, od koder se nam pogled odpre na najvišji vrh Severne Afrike – Jebel Toubkal 4167 m. Popoldanski povratek v Marakeš. Nekaj časa za samostojno raziskovanje mesta, še zadnje nakupe in pakiranje. Nočitev v riadu.

Osmi dan. Zgodnji zajtrk v riadu ali lunch-paket namesto zajtrka. Odhod na letališče Manas Marakeš. Direktni jutranji polet Marakeš – bližnje letališče. Transfer do Slovenije, kamor prispemo predvidoma v večernih urah.

Cena potovanja po Maroku pri min 10 potnikih: 899€/osebo 
*redni potniki lahko povprašate za popust!

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica bližnje letališče (Milano,…) – Marrakech – bližnje letališče z vključeno 10 kg ročne prtljage dimenzij 55cmx40cmx20cm,
 • Povratni letališki transfer na relaciji Slovenija (Ptuj, Maribor, Celje, Ljubljana) – bližnje letališče,
 • 5 x namestitev v tradicionalni maroški hiši – riad v večposteljnih (triposteljnih in dvoposteljnih) sobah s tradicionalnim maroškim zajtrkom,
 • 1 x namestitev v penzionu (preprostem hotelu) v dolini Dades v večposteljnih sobah na bazi polpenziona,
 • 1 x namestitev v pripravljenih berberskih šotorih ali zavetišču v puščavi na bazi polpenziona,
 • Transfer iz letališča Marakeš do mesta Marakeš in nazaj,
 • Organiziran prevoz po Maroku po programu (minibus in podobno),
 • Lokalni turistični vodnik za turistične oglede,
 • Vožnja z ladjico pod slapovi Ouzoud,
 • Puščavska dogodivščina v Sahari (večerno in jutranje jahanje kamel; druženje z domačini), 
 • Priprava, organizacija in izvedba potovanja s slovenskim vodnikom ter ddv.

Doplačila:

 • Enoposteljna soba 100€/osebo, samo v Marakešu, (sporočit ob prijavi)
 • Prtljaga ali kovček do 23 kg (1 kos) v obe smeri 70€, (sporočit ob prijavi)
 • Odpovednina 46€, (sporočit ob prijavi) Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco v tujini v višini 37€/čas trajanja potovanja (sporočit ob prijavi) Kaj je vključeno?
 • Vstopnine, obvezne napitnine, morebitne podkupnine, ostala prehrana, nakupi lokalnih izdelkov, osebna poraba, aktivnosti izven programa in kar ni navedeno pod ”vključeno”.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest (max 15). Po pisni potrditvi prijave nakažete 250€ akontacije v roku 4 delovnih dni na TRR: SI56 6100 0001 2778 351 (Agencija Izimanija, Izidor Furjan s.p., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca SI 00 042018. Namen: MAROKO. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Agencije Izimanija in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 10.3.2018 se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

[honeypot varhnosth-252]

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil
 • posebnosti glede potovanja (zdravstvene ali prehranske posebnosti)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista na sedež podjetja ali skeniran na naš email.

Kako velika bo skupina? V skupini nas bo med 10 do 15 udeležencev. Skupaj z vodnikom bo skupina štela maksimalno 16 avanture željnih.

Prtljaga? V osnovno ceno je vključena ročna prtljaga. V kolikor ste pri pakiranju racionalni vam bo zadoščala, sicer ob prijavi naročite dodatno prtljago (doplačilo). Za ročno prtljago priporočamo nahrbtnik, ki ga boste imeli za izlete. Za morebitno dodatno prtljago priporočamo večji nahrbtnik, in ne potovalke ali kovčka.

Kako se bomo pogovarjali z domačini? V Maroku govorijo francoščino pa tudi angleščino. V kolikor slednje obvladate se boste lahko z domačini vse dogovorili. Ker potujemo kot skupina, bo potrebne stvari vodnik na poti prevajal v slovenščino. Znanje tujega jezika ni pogoj za udeležbo na potovanju.

Kje bomo nameščeni? V večini bomo nastanjeni v tradicionalni maroški hiši ali riad po izgledu spominja na simpatično manjšo vilo sredi mesta. Naš riad ima na strehi veliko teraso s pogledom na Marakeš. V riadu je velik skupni prostor za druženje, kjer strežejo tudi pivo in imajo brezplačen Wi-Fi. Sobe so dvoposteljne in triposteljne s svojimi wcji in tuši oz. banami. Riad ima možnost brezplačnega skladiščenja opreme medtem, ko bomo na terenu (na izletih). V puščavi bomo eno noč nastanjeni v penzionu; eno pa v postavljenih večjih berberskih šotorih.

Kaj bomo jedli? Maroška kulinarika je okusna. Najbolj pogosto bosta na naših mizah ”tajin” in ”kuskus” v številnih različicah (mesni, ribji, zelenjavni…). Za kosilo ali večerjo boste odšteli cca 10€. V Marakešu predlagamo, da vsakič obiščete drugo restavracijo in poskusite ”street food” na glavnem trgu. Na voljo so tudi vegeterjanski meniji.

Ali je voda pitna? Zaradi preventivnih razlogov za pitje svetujemo nakup vode v plastenkah, čeprav je le-ta speljana iz pogorja Atlas. Domačini pravijo, da če si dobrega srca ne boš imel problemov z vodo, ker bo Alah že tako poskrbel.

Kako je glede alkohola? Alkohol je v muslimanskem svetu prepovedan in ker so prepovedane stvari najslajše, je tudi z alkoholom v Maroku tako. V riadu in v nakupovalnem centru izven medine je moč kupiti alkohol, a so cene dvojne napram slovenskim. Odsvetujemo pitje ali kazanje alkoholnih pijač na javnih mestih.

Kdo je vodnik? Vodnik je slovenski turistični vodnik z mednarodno licenco, ki je Maroko že prepotoval. Predviden vodnik/ca:

Kako bomo potovali do Maroka? Imamo organiziran transfer (predvidoma kombiji) iz Slovenije (Ptuj, MB, CE, LJ) do bližnjega letališča in nazaj. Z letalom se bomo vozili cca 3,5 ure. Podrobnejše informacije prejmete naknadno.

Kako se bomo vozili v Maroku? Po državi bomo potovali v večini z minibusom z najetim lokalnim voznikom. Ceste so razgibane, a v boljšem stanju kot v Sloveniji; vozila pa povprečno starejša kot pri nas. Vsi prevozi po programu so vključeni v ceno.

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo športno–rekreacijsko in turistično opremo. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno cca 1 mesec pred odhodom.

Kakšno vreme bomo imeli? Napovedovati vreme je loterija, pa vendar je Maroko topla država in lahko pričakujemo cca 25°C v mestih. Preverite vreme Marrakech (klik). V puščavi je čez dan prav tako vroče, a se temperature lahko čez noč spustijo do ničle. Preverite vreme puščava Zagora (klik).

Ali bomo veliko hodili? Dnevni izleti so lahki sprehajalni ali turistični.

Kakšen denar potrebujem? Uradna valuta je maroški dirham (MAD) in jih bomo zamenjali v Marrakechu, kjer so menjalnice na vsakem koraku. V mestu vse menjalnice ponujajo približno enak menjalni tečaj; na letališču nekoliko višjega. Za menjavo denarja vzemite evrske bankovce ali ameriške dolarje. Večinoma je možno plačevanje tudi v evrih, saj je približni menjalni tečaj 1€ = 10MAD, zato ni potrebno menjat večjega zneska. Plačevanje s plačilnimi karticami je redkost, zato predlagamo gotovino. Odvisno od vaših potreb in želja predlagamo, da imate s seboj cca 150 – 200€ žepnine ali več v primeru če želite nakupovat.

Potni list ali osebna izkaznica? Za vstop v Maroko je obvezen veljaven potni list EU: Republike Slovenije, ki velja še najmanj 6 mesecev od predvidenega izstopa iz države in ima dovolj strani za žige.

Ali potrebujem vizum? Slovenski državljani kakor tudi državljani EU ne potrebujemo vizuma za vstopa v Maroko. Za vstop in izstop iz države bomo izpolnili obrazec Fiche d’embarquement / debarquement, ki vam ga bo priskrbel vodnik.

Ali je Maroko varna država? Maroko je varna severnoafriška država. Obstajajo določeni zadržki v nekaterih delih države v katerih se mi ne bomo gibali. Maročani so (preveč) prijazen in trgovski narod, zato lahko pričakujemo, da nas bomo v mestih kmalu dobronamerno ogovorili. Večja previdnost velja na bazarju, kjer nam v gneči nepridipravi hitro izmaknejo kakšno vredno stvar.

Kako je z napitninami? Domačini radi turiste povprašajo po napitninah, zato so lokalnim vodnikom in spremljevalcem pri jahanju kamel manjše napitnine zaželene.

Ali je možno plačevanje na več obrokov? Seveda. Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR v znesku, ki je naveden na razpisu. Razlika se poravna do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Kakšne so lokalne posebnosti? Čeprav je Maroko muslimanska država, nošenje rut ali drugih pokrival ni obvezno. Preveč izzivalna oblačila pa vseeno niso zaželena. Barantanje za ceno je del vsakdanjika. Domačini in tudi otroci ne neradi pustijo fotografirat, razen če jim namenite kakšno napitnino. Vtičnice so enake kot v Sloveniji in tudi vozijo po desni kakor pri nas.  

A je še ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Zakaj bi čakali na jutri, ko pa lahko izkoristimo prednosti globalizacije še danes. Dosegljivi smo na   +386 70 614 784    ali na   info@izimanija.si   ali preko spodnjega kontaktnega obrazca:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

[honeypot varhnosth-252]

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE