Potovanje v Severno Korejo©ibtimes.com

Edinstveno potovanje v Severno Korejo bo razrešilo še marsikatero uganko o tej skrivnostni deželi. Severna Koreja s svojo posebnostjo naravnost navdušuje vsakega potnika. 

Termini za individualne odhode:

Odhodi v 2020 so možni 11.2., 11.4., 16.5., 13.6., 23.7., 11.8., 5.9., 4.10., 14.11,. in 26.12.2020

Program potovanja po Severni Koreji:

Prvi dan: Zbor na bližnjem letališču in polet v smeri Kitajske.

Drugi dan: Pristanek na letališču v Pekingu. Namestitev v hotelu v Pekingu. Prosti čas. Nočitev.

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Prosti čas za ogled številnih pekinških znamenitosti. Popoldanski odhod na spalni vlak v smeri mejnega mesta Dandong.

Četrti dan: Jutranji prihod v Dandong. Prosti čas za zajtrk ali krajše oglede. Dopoldanski odhod na vlak, ki zapelje čez most reke Yalu do mejnega mesta na severnokorejski strani – Sinuiju. Kosilo na vlaku. Občudovali bomo avtohtono podeželje, skoraj brez vozil ali cest z asfaltom. Večerni prihod v Pyongyang. Namestitev v hotelu. Večerja. Večerni program v hotelu po želji (karaoke, bar ipd.) Nočitev.

Peti dan. Zajtrk v hotelu. Transfer v Myohyang-san, ki velja za enega najlepših predelov države. Sledi ogled razstavnega prostora mednarodnega prijateljstva, kjer se nahaja 100.000 različnih daril svetovnih voditeljev. Nadaljujemo z ogledom templja Pohyon-sa iz 11. stoletja. Kosilo v Myohang-ch’on. Transfer nazaj v Pyongyang, kjer najprej obiščemo slavolok zmage in Man’gyŏngdae, rojstno vasico nekdanjega voditelja Kim Il-sunga.  Sledi posebna predstava severnokorejskih otrok. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev.

Šesti dan. Zajtrk v hotelu. Izlet v Panmunjom, ki je mejni prostor med Južno Korejo in Severno Korejo. Obisk dvorane premirja, kjer je bilo podpisano premirje kot konec korejske vojne. Po obrazložitvi razburljive preteklosti sledi sprehod do t.i. DMZ oz. militarizirane razmejitvene črte med obema Korejama. Bill Clinton je to linijo opisal kot eden najbolj nevarnih krajev na svetu. Nadaljujemo z vožnjo v Kaesong, kjer bomo obiskali Koryo zgodovinski muzej in grobnico kralja Wang Gwona. Kosilo na poti. Povratek v Pyongyang in ogled stolpa džuče, ki je uradna ideologija Severne Koreje. Zapeljali se bomo z znamenitim metrojem po Pyongyangu do spomeniškega kompleksa Mansudae, kjer se bomo poklonili pred kipoma Kim Il-sunga in Kim Jong-ila. Prosti čas za nakup spominkov, literature in podobno. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev.

Sedmi dan. Zajtrk v hotelu. Celodnevni ogled Pyongyanga začnemo z ogledom Kumsunsan spominske palače imenovano tudi Palača sonca. To je prostor zadnjega počitka Kim Il-sunga in Kim Jong Ila. V palači so hranjeni njuni osebni predmeti in tudi vsa prejeta darila in fotografije z velikimi voditelji – tudi z Josipom Brozom Titom. Kosilo na trgu Kim Il-sunga. Sledi obisk hrama učenosti in kasneje muzeja korejske vojne, kjer so razstavljena vozila ameriške vojske in podmornica Pueblo, ki so jo ujeli. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev.

Osmi dan. Zajtrk v hotelu. Odhod na železniško postajo in vožnja čez pokrajino riževih polij v smeri mesta Sinuiju. Lunch-paket na vlaku. Po poti bomo lahko opazovali preprosto ruralno življenje domačinov. Pozno popoldanski prihod v Dandong, kjer sledi prestop na spalni vlak za Peking (Beijing).

Deveti dan: Jutranji prihod v Peking. Namestitev v hotelu ali celodnevni izlet izven mesta po želji (Kitajski zid in druge znamenitosti). Nočitev.  

Deseti dan: Zajtrk v hotelu. Odvisno od časa povratnega leta, prosti čas v Pekingu in odhod na letališče. Sledi dolga vožnja z letalom v smeri Evrope.

Enajsti dan: Pristanek na bližnjem letališču in povratek proti domu.  

Cena potovanja v Severno Korejo: 1950€ /osebi (1650€ za prijave s plačilom akontacije najkasneje 100 dni pred potovanjem)

Vključeno:

 • Namestitev v hotelu*** v Pekingu v dvoposteljnih sobah z zajtrkom po programu,
 • Spalni vlak z lastnim ležiščem na relaciji Peking – Dandong (mejno mesto) – Peking,
 • Vsi prevozi, izleti in vstopnine po programu v Severni Koreji (minibus oz. podobno),
 • Namestitev v hotelu Yanggakdo**** v Pyongyangu v dvoposteljnih sobah na bazi polnega penziona (zajtrk, kosilo na poti ali v hotelu in večerja),
 • Zdravstveno zavarovanje s kritjem do višine $50.000 v Severni Koreji,
 • Angleško govoreči vodnik v Severni Koreji,
 • Svetovanje pred odhodom na potovanje,
 • Organizacija potovanja.

Doplačila oz. NI vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica iz bližnjega letališča do letališča Peking, ki znaša cca 640€ in pot do bližnjega letališča,
 • Stroški izdelave vizuma za Kitajsko (dvojni vstop),
 • Stroški izdelave vizuma za Severno Korejo 50€ (in jo prejmete na Kitajskem),
 • Turistično zavarovanje za cel svet (za Kitajsko),
 • Povratna letalska vozovnica Peking – Pyongyang cca 400€ (v kolikor ne želite potovati z vlakom),
 • Enoposteljna soba 40€/noč,
 • Odpovednina 92€ (za vrednost aranžmaja do 2000€),
 • Vstopnine in ostala prehrana na Kitajskem, napitnine, osebna poraba in aktivnosti izven programa.

Prijava na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest. Po potrditvi prijave nakažete 300€ nepovratne akontacije na TRR: SI56 6100 0001 2778 351 (Agencija Izimanija, Izidor Furjan s.p., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic SI00 2017. Namen: Koreja. 60 dni pred odhodom se poravna dodatnih 500€. Razlika najkasneje 30 dni pred odhodom.

Opozorilo: Potovanje v Severno Korejo je individualno potovanje – brez (slovenskega) vodnika. V primeru vsaj 10 prijav v posameznem terminu vas bo spremljal slovenski vodnik. Program v Severni Koreji se lahko spremeni glede na objektivne in subjektivne okoliščine.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Malce drugačno potovanje lahko nadgradimo s potovanjem po Kitajski, Južni Koreji in ostalih bližnjih državah.

Posredujte nam vašo rezervacijo potovanja v Severno Korejo ali povpraševanje za vaš izlet na korejski polotok v okviru vaše interesne skupine. Pripravili vam bomo ponudbo in program popolnoma prilagodili vašim željam. Možnost organizacije poslovnih potovanj v Severno Korejo.

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE