Madžarski podobne države ni v vsej Evropi. Je država v Srednji Evropi, ki meji kar na sedem držav (na jugozahodu na Slovenijo in Hrvaško, na severozahodu na Avstrijo, na severu na Slovaško, na severovzhodu na Ukrajino, na jugovzhodu na Romunijo, na jugu pa na Srbijo). Od leta 2004 je tudi članica Evropske unije. Večinoma jo vsi poznalo le po njeni prestolnici Budimpešti ter Blatnem jezeru ali Madžarskem morju. Vendar je veliko več kot zgolj to. Z atraktivnimi in raznolikimi turističnimi proizvodi postaja vse bolj zaželena destinacija tudi za turiste z oddaljenih trgov. Dodaten čar tej državi dajejo kultura, številne naravne lepote, zdravilne termalne vode, spomeniki, romanske cerkve, gradovi in narodni parki.

Mesta, pokrajina in ljudje so privlačni predvsem za tiste, ki iščejo posebna, nova doživetja. Ker pa si ljudje premalokrat vzamemo čas zase ter za druge, smo za vas pripravili nekaj namigov za sindikalne izlete k našim severovzhodnim sosedom na Madžarsko. Kajti tovrstni izleti so vzpodbuda tudi za delavca, saj je zadovoljen delavec dober delavec.

Ideje za sindikalni izlet na Madžarko:

  • Budimpešta – Prestolnica ob Donavi je zaradi svoje slikovite lege, veličastnih kraljevskih in cesarskih zgradb ter posebnega ozračja vselej privlačen turistični cilj. Mi pa se bomo na našem dvodnevnem izletu poleg vseh ogledov zapeljali tudi z ladjico po kanalih reke Donave ter obiskali vedno živahno ulico Vatsi. Več o programu izleta si lahko preberete na Dvodnevni izlet Budimpešta.
  • Blatno jezero – Ste že poizkusili znamenito madžarsko Eszterhazyjevo rezino in Doboš torto. Če je odgovor ne, se odpravite skupaj z nami na raziskovanje okoliških krajev ob Madžarskem morju ali Blatnem jezeru. V poletnih mesecih tudi možnost za skok v jezero. Za več informacij si preberite program Izlet Blatno jezero.
  • Porabje – V Slovenskem kulturnem in informativnem centru si bomo ogledali film Porabje nekoč in danes ter tako bolj podrobno spoznali zamejske Slovence na Madžarskem, ki živijo ob reki Rabi. Obiskali bomo tudi muzej Železna zavesa, ki priča o nekdanjem varovanju meje med Jugoslavijo in Madžarsko. Za več informacij o izletu si preberite program Izlet Porabje.
  • Szombathely-Sombotel – Skupaj z nami se lahko odpravite raziskovati tudi najstarejše mesto na Madžarskem. Ogledali si bomo znamenitosti mesta ter muzej Savaria, kjer bomo spoznali zgodovino te regije. V kolikor vas zanima več informacij o programu, si lahko preberete program Izlet Szombathely-Sombotel.
  • Tapolca in muzej porcelana – Slovanska beseda Tapolča pomeni topli izvir oziroma toplice, zato se bomo na izletu odpravili v jezerno jamo Tapolca. Termalna in kraška voda ter jamska klima pozitivno vplivajo na dihalne organe. Ste vedeli, da madžarski porcelan uporabljajo papeži, evropski vladarji ter druge znane osebnosti? Vse to in še več si preberite v programu Izlet Tapolca in muzej porcelana.

V kolikor vas zanima kakšen izmed zgoraj izpostavljenih programov za sindikalni izlet na Madžarsko, vas vabimo, da nas kontaktirate preko spodnjega obrazca. Prav tako pa lahko preko njega oddate vsa vprašanja ter dodatne želje o izletih, na katera vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

 

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE