Annapurna se nahaja na območju Himalaje v zahodnem delu Nepala. Treking na območju Annapurne ima zelo znane poti po Nepalu, ki vključujejo območje Annapurna (Annapurna Himal), območje Dhaulagiri in dolino reke Kaligandaki.

Termin 1: 17. – 31. oktober 2020  – zbiramo prijave na info@izimanija.si 

Termin 2: 14 dni, v sezoni marec – junij ali september – december

Program po dnevnih za treking Annapurna:

Prvi dan: Zbor udeležencev trekinga na bližnjem letališču (Zagreb, Benetke, Dunaj, …). Polet s prestopom proti Aziji. Pristanek na letališču Katmandu KTM v Katmandujski dolini. Transfer do Katmanduja. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Drugi dan: Spoznavanje mesta Katmandu. Čez dan obiščemo Durbar trg in njegove templje. Sončni zahod si bomo ogledali na vrhu »tempelja opic« ali Swayambhunath. Večerja in nočitev.

Tretji dan: Po zajtrku transfer do vasi Bandipur, ki velja za »vasico v nebesih«. Je ena izmed najstarejših nepalskih naselbin. Ponuja osupljiv razgled na pokrajino. Čez dan obiščemo muzej in se odpravimo na bližnji hrib, kjer bomo lahko opazovali sončni zahod. Večerja in nočitev.

Četrti dan: Nad vasico Bandipur lahko spremljamo sončni vzhod. Po zajtrku transfer do Pokhare (približno 2 uri vožnje). Tam si privoščimo kosilo. Obisk World Peace Pagode, ki ponuja čudovit razgled na mesto in jezero. Večerja in nočitev.

Peti dan: Po zajtrku transfer do Nayapula (približno 1,5 ure vožnje). Od tam se začne naš trek do Gandruka. Če bo čas, si lahko ogledamo še muzej lokalnega ljudstva Gurung. Večerja in nočitev v gostišču. Ta dan bo naša najvišja dosežena točka 2050 m. Približno 5 – 6 ur hoje.

Šesti dan: Čaka nas treking do vasi Sinuwa. Pot nas bo vodila skozi himalajske vasice in džunglo, kjer bo mogoče videti tudi osle. Skozi celotno pot bomo imeli razgled na Macchapuchare. Večerja in nočitev. Ta dan bo naša najvišja dosežena točka 2340 m. Približno 5 – 6 ur hoje.

Sedmi dan: Po zajtrku se odpravimo do vasi Deurali. Narava tukaj je resnično neverjetna. Pot nas bo vodila skozi gozdove in travnike. Večerja in nočitev. Naša najvišja dosežena točka bo 3200 m. Približno 5 – 6 ur hoje.

Osmi dan: Povzpnemo se do baznega tabora svete gore Machhapuchre. Tam nas čaka kosilo. Treking Annapurna nato nadaljujemo do baznega kampa Annapurne. Večerja in nočitev v baznem taboru. Najvišja dosežena točka je 4130 m. Približno 4 – 5 ur hoje.

Deveti dan: Da si bomo lahko ogledali sončni vzhod, se bomo zbudili zgodaj zjutraj. Po zajtrku se bomo odpravili v dolino Bamboo-ja na 2300 m. Večerja in nočitev. Približno 6 – 7 ur hoje.

Deseti dan: Po zajtrku bomo naš treking nadaljevali in po 5 urah hoje bomo prišli do gorske vasice Jhinu Danda (1770 m). Tam nas čaka vroči vrelec s prijetno temperaturo vode. To se bo odlično prileglo za utrujene mišice. Večerja in nočitev.

Enajsti dan: To je naš zadnji dan trekinga. Vrnemo se v civilizacijo in sicer v mesto Pokhara na 1400 m. Večerja in nočitev. Približno 5 – 6 ur hoje.

Dvanajsti dan: Dan namenjen počitku, raziskovanju mesta, ogledu znamenitosti ali čolnarjenju po pokharskem jezeru Phewa. Na voljo tudi možnost jadralnega padalstva, spusta po jekleni vrvi (zipline). Večerja in nočitev v hotelu.

Trinajsti dan: Po zajtrku se z transferjem vrnemo v Kathmandu. Če bo dovolj časa, možnost za nakupovanje in uživanje v tipični nelpanski okolici. Poslovilna večerja in nočitev.

Štirinajsti dan: Transfer do letališča. Od tam polet nazaj v Slovenijo, vrnitev domov.

Dokumenti: Potni list EU, ki velja še vsaj 6 mesecev po predvidenem izstopu iz države; komercialno zdravstveno zavarovanje za cel svet, ki vključuje tudi stroške morebitnega (helikopterskega) reševanja v Nepalu na višini do 4000 m; veljavna viza za Nepal.

Cena znaša pri min 6 potnikih 898 €/ osebo + letalska karta za prijave s plačilom akontacije do 31.5.2020

Redna cena: 999 € na osebo + letalska karta 

Vključeno:

 • Namestitev v gorskih penzionih/ lodge / hotel na bazi nočitve z zajtrkom – vse brez lokalne kategorizacije v dvoposteljnih in triposteljnih sobah,
 • Lokalni angleško govoreči planinski vodnik in slovenski vodja poti (predviden je Tomaž), 
 • Vsi prevozi po programu: od letališča do letališča (minibus, kombi, džip,…),
 • Vsa potrebna dovoljenja, takse, vstopnine in dokumenti potrebni za treking,
 • Vse vstopnine za oglede po programu v Katmanduju in Pokari, 
 • Priprava in organizacija trekinga. 

Ni vključeno (doplačila):

 • Povratna letalska vozovnica iz bližnjega letališča do letališča Katmandu, Nepal (KTM), ki znaša cca 600 € (odvisno od časa rezervacije) in pot do bližnjega letališča – ob doplačilu vam lahko letalsko karto uredimo tudi mi,
 • Stroški izdelave vizuma za Nepal cca $50 (na letališču),
 • Enoposteljna soba, kjer je to mogoče 170 € (sporočiti ob prijavi),
 • Odpovednina 46 € (za vrednost aranžmaja do 1000 € – sporočiti ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 37 € (sporočiti ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Možna doplačila na licu mesta: prehrana za čez dan; osebni nosač ca 15 eur na dan; osebna poraba,; napitnine cca 15€ na osebo; kaj ni navedeno pod ”vključeno” in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest. Po pisni potrditvi prijave nakažete 450 € akontacije na TRR: SI56 6100 0002 0237 748 (Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca SI 00 4000. Namen: ANAPURNA. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking Annapurna lahko nadgradimo po vaših željah. Posredujte nam vašo rezervacijo trekinga po Annapurni ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Brezplačno vam pripravimo ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE