Treking Cinque Terre

Tridnevni treking po Cinque Terre ©musement.com

Termin:  3 dni po želji zaključenih skupin

Program tridnevnega treking po Cinque Terre:

Prvi dan: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Benetk, Padove, Bologne do Levanta, ki je odlično izhodišče za obisk Cinque Terre. Peš se bomo podali na prvi del trekinga po narodnem parku Cinque Terre, ki obsega področje 18 kilometrskega pasu vzdolž obale Ligurskega morja. V dobesednem prevodu ime pomeni Pet dežel, vendar gre za pet slikovitih vasi. Nastale so ob skalnati, strmi klifni obali, ki se v vrsti zaporednih teras z vinogradi spuščajo proti morju. Od leta 1997 so vpisane tudi na seznam Unescove dediščine. Pot nas bo vodila iz Levanta mimo prve vasi Monterosso al Mare do Vernazze. Ime Vernazza izhaja iz latinske besede verna, ki pomeni domače in je po mnenju mnogih ena izmed najlepših vasic. Nekaj prostega časa za uživanje v lepotah vasice ali ob doplačilu vzpon na utrdbo Doria, od koder je čudovit pogled na Ligursko obalo in ostale vasice. Sledila bo vožnja z vlakom v Levanto. Vožnja do hotela v La Spezio. Namestitev. Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Z vlakom se bomo zapeljali do Monterossa al Mare, od koder pa se bomo po romarski poti podali do svetišča Nostra signora di Soviore, od koder bomo lahko opazovali Ligursko obalo. Nadaljevanje romarske poti mimo svetišča Nostra signora di Reggi do Vernazze. Sledilo bo vožnja z vlakom do Riomaggiore, ki je najjužnejša vasica v parku. Peš se bomo povzpeli na  greben med  Manarolo  in Riomaggiorejem, kjer bomo zopet uživali v čudovitih pogledih. Sledil bo spust oziroma sestop v vasico Manarolo, ki je druga najmanjša vasica v Cinque Terre.  Pred nami je še zadnji del trekinga za ta dan. Povzpeli se še bomo v Volastro, kjer nas bo pot vodila čez vinograde in oljčne nasade ter se na koncu spustili v Corniglio. Nekaj prostega časa za pijačo, samostojno raziskovanje. Povratek z vlakom v La Spezio do našega hotela. Nočitev.

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Zadnji dan bomo izkoristili še za kratek sprehod po narodnem parku Cinque Terre. Uživali bomo še v zadnjih pogledih na pet vasic ter prosti čas izkoristili za samostojno raziskovanje, nakupe ali pijačo. V popoldanskih urah sledi povratek proti domu, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

Cena tridnevnega izleta v Cinque Terre:  €/osebo pri min 40 prijavljenih oz.  €/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Ljubljane (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

 • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, vstopna taksa v La Spezio, ddv po Sloveniji, dnevnicami ter namestitvijo voznika,
 • 2 x Namestitev v hotelu 3* lokalne kategorije v okolici La Spezie na bazi nočitve z zajtrkom v dvoposteljnih sobah z vključeno turistično takso,
 • Vstopna taksa za narodni park Cinque Terre,
 • Priprava, organizacija in izvedba trekinga po Cinque Terre s slovenskim vodnikom ter ddv.

Doplačila:

 • Utrdba Doria,
 • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje, enoposteljna soba,
 • Dodatne vstopnine, aktivnosti izven programa in osebna poraba, stroški dodatnih obrokov.

Povpraševanje za vaš treking po Cinque Terre lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  CLOSE
  CLOSE