Treking Nepal: bazni tabor Mt. Everest©rei.com

Pripravili smo vam treking v Nepalu do baznega tabora pod Everestom. Avantura, ki vam bo ostala v spominu za zmeraj. Dežela šerp in treking z oziranjem po osemtisočakih v Himalaji.

Termin: 2020 – zbiramo info prijave na info@izimanija.si 

Program trekinga do baznega tabora Everest:

Prvi dan: Zbor udeležencev trekinga na bližnjem letališču (Zagreb, Benetke, Dunaj, …). Polet s prestopom proti Aziji.  [časovnica odhoda je odvisna od ugodnih letalskih kart]

Drugi dan: Pristanek na letališču Katmandu KTM v Katmandujski dolini. Transfer do mesta nepalske prestolnice. Namestitev v hotelu. Prosti čas za samostojno raziskovanje mesta, nakupe, pakiranje in spoznavanje lokalne kulture. Nočitev.

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Notranji let Katmandu KTM 1400 m – Lukla LUA 2880 m, ki nam bo postregel z izjemnimi zračnimi pogledi na Himalajo. Pristanek na letališču Lukla, ki velja za eno izmed nevarnejših letališč na svetu. Sestanek ekipe in priprava opreme za šerpe. Treking po Nepalu bomo začeli po slikoviti dolini do reke Phakding 2652 m. Namestitev v lodgu. Večerja. Nočitev. (3 ure hoje).

Četrti dan: Zajtrk. Nadaljevanje planinarjenja ob reki Dudh Kosi, mimo majhne vasi, obdelanih polj in samostana vse do Monje 2835 m, kjer bo kosilo. Trek do vstopa na območje Sagarmatha National parka, kjer bomo dobili dovolilnico za vstop na območje. Sledi kratek spust in prečkanje mostu do Jorsale 2800 m. Tukaj se že lahko oziramo na Mt. Everest 8848 m, Nuptse 7879 m in Lhotse 8383 m. Namestitev v lodgu v osrčju Namche Bazaarja 3447 m. Večerja. Nočitev. (6 ur hoje).

Peti dan: Zajtrk. Dan za aklimatizacijo v Namche Bazaarju 3447 m, ki ga lahko izkoristimo za krajše sprehode, raziskovanje okolice ali druženje. Večerja. Nočitev.

Šesti dan: Zajtrk. Poleg že omenjenih gora bomo ta dan zagledali tudi Ama Dablam 6696 m in Kangtaige 6779 m. Spustili se bomo do reke Imja Khola in se ustavili za kosilo v Phunki 3200 m. Popoldan pa nadaljujemo z vzponom na Thyangboche samostan, ki velja za eno najlepših točk trekinga. Namestitev v lodgu v Thyangboche 3863 m. Po želji še obisk samostana, kjer so vse odprave, ki gredo osvajat Mt. Everest posvečene. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)

Sedmi dan: Zajtrk. Kratek spust skozi gozd do travnikov Devouchea in do visečega mostu reke Dudh Kosi. Sledi bolj umirjen sprehod do vasi Pangboche 3985 m. Možnst obiska samostana. Kosilo. Nadaljvanje po zanimivi pokrajni Pangboche, mimo obzidja Chortens in Mani, v izvrstno vas Dingboche 4410 m. Večerja. Nočitev v Dingbochu. (4 ure hoje)

Osmi dan: Zajtrk. Prost dan za čim boljšo aklimatizacijo, ki ga lahko izkoristimo za sprehod do čudovite doline Chukung.  Popoldanski regenerativni počitek. Večerja. Nočitev v Dingbochu.

Deveti dan: Zajtrk. Vzpon proti Lobucheju 4910 m. Počitev v Thuglu. Kosilo. Nadaljevanje vzpona do grebena, kjer se nahaja Sherpa spomenik v spomin na hrabre planince, ki so umrli med ekspedicijami. Treking do morene ledenika Khumbu s pogledom na vrhova Pumori 7145 m in Widow’s Peak. Popoldanski prihod v Lobuche 4910 m z razgledom na Nuptse 7855 m in Tawatse 6501 m. Večerja. Nočitev. (6-7 ur hoje)

Deseti dan: Zajtrk. Trek do Gorakshepa 5140 m, ki je bil osnovni tabor za švicarsko ekspedicijo na Everest leta 1952. Postavitev šotorov v taboru. Kosilo. Vzpon na Kala Pattar 5550 m, ki ima čudovit razgled na Mt. Everest, traja približno eno uro. Vrnitev v tabor v Gorakshepu bo trajala tri ure. Večerja. Nočitev. (6 ur hoje).

Enajsti dan: Zajtrk. Vrnitev do Lobucheja, ki bo trajala okoli tri ure. Spust do Thugle. Kosilo. Trek do Pericheja 4270 m. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje).

Dvanajsti dan: Zajtrk. Prečkali bomo leseni most in se priključili poti, ki pripelje iz Dingboche in nadaljujemo do Pangboche 3985 m, kjer bomo imeli kosilo. Prečili bomo reko Dudh Kosi in se čez gozd rododendroma spustili čez travnike Devouche in povzpeli na Thyangboche 3863 m. Večerja. Nočitev. (6 ur hoje).

Trinajsti dan: Zajtrk. Spustili se bomo mimo Imja Khola in Phunki 3250 m, kjer bomo prečkali hudourniško reko. Nekdanji most je dal zgraditi Edmund Hillary, ampak ga je plaz izpod Ama Dablam odnesel. Nadaljujemo mimo Khumjunga do razgledišča na zahodno steno Tsamserku 6608 m in Kang Taiga 6685 m. Namestitev v Monju. Večerja. Nočitev. (7 ur hoje)

Štirinajsti dan: Zajtrk. Zadnji dan trekinga po Himalaji bomo srečevali mnoge nasproti hodeče navdušence, ki bodo z avanturo šele začeli. Z Monja se bomo spustili do Phakdinga in se povzpeli v živahno vasico Lukla, kjer se naš treking po Nepalu zaključi. Večerja. Nočitev. (4-5 ur hoje)

Petnajsti dan: Zajtrk. Jutranji polet Lukla – Katmandu. Namestitev v hotelu. Prost popoldan za samostojno raziskovanje mesta, nakupe, proslavljanje, druženje in načrtovanje prihodnjih podvigov. Nočitev.

Šestnajsti dan: Odvisno od ure poleta povratek iz letališča Katmandu KTM proti Evropi s prestopanjem. V primeru kasnejšega leta še nekaj prostega časa v Katmanduju.

Sedemnajsti dan: Povratek v Slovenijo je odvisen od urnika poletov in bo znan ob nakupu letalske karte.

Dokumenti: Potni list EU, ki velja še vsaj 6 mesecev po predvidenem izstopu iz države; komercialno zdravstveno zavarovanje za cel svet, ki vključuje tudi stroške morebitnega (helikopterskega) reševanja v Nepalu na višini do 6000 m; veljavna viza za Nepal.

Cena trekinga do baznega tabora Mt. Everest znaša pri min 6 potnikih:

2050€/osebo + letalska karta za prijave s plačilom akontacije do zapolnitve mest

1850€/osebo + letalska karta za zgodnje prijave

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica Katmandu KTM – Lukla LUA z vključeno 16 kg oddane prtljage in 5 kg ročne prtljage (notranji let),
 • 3x namestitev v hotelu brez lokalne kategorizacije v Katmanduju v dvoposteljnih (ali triposteljnih) sobah na bazi nočitve z zajtrkom,
 • V času trekinga namestitev v preprostih gorskih penzionih (lodgih) v več posteljnih sobah na bazi POLNEGApenziona (zajtrk, kosilo ali lunch-paket, večerja in topli napitki),
 • Vsi prevozi po programu: od letališča do letališča (minibus, kombi, džip,…),
 • Lokalni (angleško govoreči) gorski vodnik za bazni tabor Mt. Everesta,
 • Slovenski predstavnik – predvidoma turistični in planinski vodnik UIAA,
 • Osebni nosač, ki nosi 12,5kg osebne prtljage po osebi (dve osebi si delita enega nosača, ki nosi 25 kg),
 • Vsa potrebna dovoljenja, takse, vstopnine in dokumenti potrebni za treking,
 • Večerja dobrodošlice v restavraciji Nepali Cultural Dance v Katmanduju,
 • Planinski zemljevid trekinga, spominska majica in posebna diploma za osvojitev baznega tabora Mt. Everesta,
 • Priprava, organizacija in izvedba trekinga do baznega tabora Everest.

Možna doplačila oz. ni vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica iz bližnjega letališča do letališča Katmandu, Nepal (KTM), ki znaša cca 500-1000€ (odvisno od časa rezervacije) in pot do bližnjega letališča – ob doplačilu vam lahko letalsko karto uredimo tudi mi,
 • Stroški izdelave vizuma za Nepal cca $50 (na letališču),
 • Enoposteljna soba cca $40/noč, kjer je to mogoče (v hotelu) – sporočit ob prijavi,
 • Odpovednina znaša 92€ za vrednost aranžmaja do 2000€ oz. 115€ za vrednost aranžmaja do 2500€ – sporočit ob prijavi,  Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 49€/osebi – sporočit ob prijavi,  Kaj je vključeno?
 • Obvezne napitnine cca $100/potnika; morebitne podkupnine; vstopnine; ostala prehrana v mestih; stroški morebitnih cepljenj; dodatna teža v prtljagi na notranjem letu $3-$4/kg; hladna in alkoholna pijača na trekingu; osebna poraba in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest oz. najkasneje 15.3.2019. Ob prijavi je potrebno vplačati 500€ nepovratne akontacije v roku 3 delovnih dni na transakcijski račun Agencije Izimanija, turistična agencija, Izidor Furjan s.p., Grajena 74, 2250 Ptuj: SI56 6100 0001 2778 351. Sklic/Referenca: SI 00 5550. Namen: Everest. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Agencije Izimanija in se z njimi strinjate. Dodatnih 1000€ se plača 90 dni pred odhodom; preostanek se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

Svojo prijavo ali povpraševanje za nepalski treking Everest bazni tabor lahko podate preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času:

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

  • ime in priimek (kot v potnem listu)
  • na katero destinacijo in termin se prijavljate
  • vašo mobilno telefonsko številko
  • želje glede morebitnih doplačil
  • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

  V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista na sedež podjetja ali skeniran na naš e-mail.

  Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo oz. vas namestimo v triposteljni sobi v času bivanja v Katmanduju.

  Kako velika bo skupina? V skupini nas bo približno 6 – 12 planincev.

  Kako je glede prtljage? Pri pakiranju zmeraj velja načelo racionalnosti. Predlagamo večji nahrbtnik / potovalno torbo / transportno vrečo za večje stvari in majhen nahrbtnik, ki bo na letalu kot ročna prtljaga in ga boste uporabljali za treking.

  Kakšen jezik bomo uporabljali? Uradni jezik je nepalščina. Angleščina vam kot mednarodni jezik pride prav pri pogovoru z domačini. Slovenski predstavnik vam bo na poti, v kolikor bo potrebno, tudi prevajal. Znanje tujega jezika ni obvezno pri udeležbi na trekingu po Nepalu.

  Kje bomo nameščeni? V Katmanduju bomo nameščeni v (za Slovence) preprostih hotelih v dvoposteljnih sobah, kjer bo na voljo tudi tuš in ostale ”dobrote” civilizacije. V času trekinga po Himalaji bomo nameščeni v lodgih t.i. tea house (gorskih penzionih) v več posteljnih sobah, kjer bo tuš na voljo občasno.

  Kaj bomo jedli? Kulinarika je nepalska/ azijska. Za zajtrk nam bodo postregli z močnikom, jajci, toastom, palačinkami ipd. Za kosilo (lunch-paket) in večerjo je pogost riž, pečen riž, pizza, sendvič, momo ipd. Ob naročilu ob prijave je možnost vegetarijanske prehrane.

  Ali je voda pitna? Obvezno je kupovanje in pitje flaširane oz. ustekleničene vode, ki jo je moč povsod kupiti.

  Kdo je vodnik? Vodnik je slovenski planinski vodnik in turistični vodnik z mednarodno licence. Predviden vodnik: Izidor Furjan   Zraven bodo tudi lokalni gorski vodniki.

  Kako bomo potovali do Katmanduja? Do nepalske prestolnice se bomo pripeljali z letalom izbrane letalske družbe. Predvideno je eno prestopanje.

  Kako se bomo vozili po Nepalu? V Nepalu se bomo vozili s kombiji, džipi ali minibusi – odvisno od velikosti skupine. Imeli bomo lokalnega voznika. Vozila so starejša kot pri nas in ceste bolj razgibane.

  Kakšno opremo potrebujem? Za treking v Nepalu je potrebna planinska oprema; za turistični del potovanja pa tudi turistična oprema. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno.

  Kakšno vreme bomo imeli? Napovedovanje vremena je loterija in ga ni mogoče predvidet. V Katmandujski dolini je praviloma toplo cca 25°C; padavine so redke. Vreme Katmandu <klik. V višjih legah v času planinarjenja pa bodo temperature tudi -10°C in sneg. Vreme Everest bazni tabor <klik.

  Ali imam dovolj kondicije? V kolikor redno zahajate v slovenske gore (tudi dvatisočake) vam treking po Nepalu ne bi smel biti težaven. Zaradi nevarnosti višinske bolezni bomo napredovali počasi in tudi kak dan namenili aklimatizaciji. Pred odhodom priporočamo kak vzpon z vsaj 1500 m višinske razlike in 6-7 ur hoje.

  Kakšen denar potrebujem? Uradna valuta je napalska rupija, ki si jo bomo zamenjali v Katmanduju. 1 € je približno 130 NPR. Natančnejši tečaj preveri na Banki Slovenije ali drugod. Za menjavo priporočamo evre ali ameriške dolarje – serije 2006 ali mlajše. Priporočamo gotovino in plačevanje z gotovino, in ne s plačilnimi karticami.

  Potni list ali osebna izkaznica? Za vstop v Nepal je obvezen veljaven potni list EU, ki velja še vsaj 6 mesecev po predvidenem izstopu iz države. Potni list mora imeti tudi nekaj praznih strani za nepalsko vizo in štampiljke mejnih oblasti.

  Ali potrebujem vizum? Slovenski državljani (in državljani EU) za vstop v Nepal potrebujemo vizum, ki ga pridobimo na letališču Katmandu.

  Ali je Nepal varna država? Obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Posebna previdnost velja pri možni odtujitvi dokumentov ali denarja. Priporočamo skrito torbico ”money belt”, gotovino razporejeno na več lokacijah in več fotokopij/ fotografij potnega lista in strani z vizo.

  Kako je z napitninami? Napitnine za lokalno prebivalstvo niso vključene v ceno. Okviren znesek obveznih napitnin za lokalne vodnike, šerpe in nosače znaša cca 100USD/potniku, in je odvisen od velikosti skupine. Lokalno prebivalstvo, ki jih bomo srečevali na poti pričakuje manjše napitnine ali drobne pozornosti (pisala, majice, hrana ipd.).

  Ali je možno plačevanje po obrokih? Seveda. Ob prijavi poravnate akontacijo kot je navedeno na razpisu. Razliko pa kot je navedeno zgoraj do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

  Kakšne so lokalne posebnosti? Brez posebnosti.

  Ali bomo pred odhodom imeli srečanje? Srečanje vseh udeležencev je predvideno dva meseca pred odhodom, ko se zaključijo prijave. Srečanje je planirano v osrednji Sloveniji čez teden v popoldanskih urah. Tam se bo predstavil sam potek trekinga in seznam potrebne opreme ter odgovorilo na vaša vprašanja.

  A je še ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Zakaj bi čakali na jutri, ko pa lahko izkoristimo prednosti globalizacije še danes. Dosegljivi smo na   +386 70 614 784    ali na   info@izimanija.si ali preko spodnjega kontaktnega obrazca:

   Vaše ime (obvezno)

   Vaša e-pošta (obvezno)

   Vaše sporočilo

   Comments are closed.
   CLOSE
   CLOSE