Ta vrh je znan kot vrh, ki omogoča osvojitev vrha brez plezalnih orodij in dovoljenj za vrhove. Osvojitev vrha bo omogočilo že samo dovoljenje nacionalnega parka. Ri Gokyo se dviga na višini 5357 m nad morsko gladino, zaradi česar ponuja impresiven panoramski pogled.

Termin: 16 dni, v sezoni marec – junij ali september – november

Program po dnevih za treking Goyko Ri:

Prvi dan: Zbor udeležencev trekinga na bližnjem letališču (Zagreb, Benetke, Dunaj, …). Polet s prestopom proti Aziji. Pristanek na letališču Katmandu KTM v Katmandujski dolini. Transfer do Katmanduja. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Drugi dan: Po zajtrku ogled mesta Katmandu. Obisk trga Durbar in njegovih templjev. Ogled sončnega zahoda na »tempelju opic« ali Swayambhuntah. Večerja in nočitev.

Tretji dan: Polet do Lukle. Pridobitev potrebnih dovoljenj za treking. Sledi 2 urni treking do vasice Phakding. Večerja in nočitev v čajni hiši. Ta dan dosežemo 2610 m.

Četrti dan: Če bo dan lep, bomo lahko ugledali Mt Everest. Sledi vzpenjanje in prečkanje reke Dudh Koshi, na znamenitih himalajskih visečih mostovih. Prispemo v največjo vas regije Everest, vas Namche Bazaar. Večerja in nočitev. Najvišja točka ta dan bo 3400 m.

Peti dan: Dan namenjen aklimatizaciji. Vzpon na bližnji hrib, kjer bomo imeli razgled na Everest in Ama Dablam. Vrnitev in kosilo. Po kosilu čas za sprehod ter počitek za himalajsko kavo. Večerja in nočitev.

Šesti dan: Po zgodnjem zajtrku se naš treking nadaljuje v dolino Dole. Skozi pot nas spremljajo Šerpe nosači ali črede jakov, ki na goro nosijo vso potrebno opremo popotnikov. 2 x v tem dnevu se bomo povzpeli na nadmorsko višino 4000 m. Večerja in nočitev.

Sedmi dan: Gozdove bomo pustili za seboj in se podali na teren pašnikov in kamenja. Ker smo na visoki nadmorski višini bo naš treking bistveno počasnejši. Prispemo do Macchermo. Večerja in nočitev. Najvišja točka ta dan bo 4470 m.

Osmi dan: Ta dan se povzpnemo vse do 4790 m. Čaka nas edinstvena pot, ki je izklesana v skalo in poteka tesno ob reki. Na petih kilometrih se nahaja pet povezanih jezer. Po nekaj urah hoje prispemo v vas Gokyo. Večerja in nočitev.

Deveti dan: Najvišja točka našega trekinga na Goyko Ri nas čaka ta dan. Vzpon je precej zahteven in strm. Čaka nas 5 kilometrov dolga pot, kjer premagamo še zadnjih 700 m nadmorske višine. Vendar bo ves trud poplačan, ko osvojimo najvišji vrh našega trekinga, 5357 m. Razgled od tukaj je neverjeten, saj je mogoče videti Everest v objemu Lotseja in Nuptseja. Vrnitev v Goyko. Večerja in nočitev.

Deseti dan: Dan namenjen počitku. Možnost raziskovanja okolice ali lažji treking od Cho Qyu do zadnjega in najvišje ležečega jezera. Večerja in nočitev.

Enajsti dan: Ta dan nas čaka ena izmed najzanimivejših točk trekinga, prečkanje največjega himalajskega ledenika Ngozumpa. Prispemo do Thare. Večerja in nočitev. Ta dan se spustimo na 4220 m.

Dvanajsti dan: Po zajtrku nas čaka tre do Phortse Tenga. Ponovno bomo na poti srečali drevesa. Za nočitev se bomo ustavili ob deroči reki. Večerja in nočitev. Spustimo se na 3680 m.

Trinajsti dan: Trek nas popelje še čez zadnji prelaz in nas vrne nazaj v civilizacijo. Namestimo se v že znanem Namche Bazaar. Večerja in nočitev.

Štirinajsti dan: Po zajtrku še zadnjič ugledamo pogled na Everest. Prečkanje najvišjega visečega mostu v regiji. Umirjen spust ob reki do Phakding. Dosežemo 2610 m. Večerja in nočitev.

Petnajsti dan: Prispemo v Luklo. Od tam vrnitev v prestolnica Nepala. Večerja in nočitev.

Šestnajsti dan: Transfer do letališča. Vrnitev v Slovenijo.

Dokumenti: Potni list EU, ki velja še vsaj 6 mesecev po predvidenem izstopu iz države; komercialno zdravstveno zavarovanje za cel svet, ki vključuje tudi stroške morebitnega (helikopterskega) reševanja v Nepalu na višini do 5000 m; veljavna viza za Nepal.

Cena:

Vključeno:

 • 3 x namestitev v hotelu brez lokalne kategorizacije v Katmanduju v dvoposteljnih (ali triposteljnih) sobah na bazi nočitve z zajtrkom,
 • V času trekinga namestitev v preprostih gorskih penzionih (lodgih) v več posteljnih sobah na bazi POLNEGApenziona (zajtrk, kosilo ali lunch-paket, večerja in topli napitki),
 • Povratna letalska vozovnica Katmandu KTM – Lukla LUA z vključeno 16 kg oddane prtljage in 5 kg ročne prtljage (notranji let),
 • Vsi prevozi po programu: od letališča do letališča (minibus, kombi, džip,…),
 • Lokalni (angleško govoreči) gorski vodnik,
 • Slovenski predstavnik – predvidoma turistični in planinski vodnik UIAA,
 • Osebni nosač, ki nosi 12,5kg osebne prtljage po osebi (dve osebi si delita enega nosača, ki nosi 25 kg),
 • Vsa potrebna dovoljenja, takse, vstopnine in dokumenti potrebni za treking,
 • Priprava, organizacija in izvedba trekinga.

Ni vključeno (doplačila):

 • Povratna letalska vozovnica iz bližnjega letališča do letališča Katmandu, Nepal (KTM), ki znaša cca 500-1000€ (odvisno od časa rezervacije) in pot do bližnjega letališča – ob doplačilu vam lahko letalsko karto uredimo tudi mi,
 • Stroški izdelave vizuma za Nepal cca $50 (na letališču),
 • Enoposteljna soba cca $40/noč, kjer je to mogoče (v hotelu) – sporočit ob prijavi,
 • Odpovednina znaša 69 € za vrednost aranžmaja do 1500 € oz. 92 € za vrednost aranžmaja do 2000 € – sporočit ob prijavi, Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 37 €/osebi – sporočit ob prijavi, Kaj je vključeno?
 • Obvezne napitnine; morebitne podkupnine; vstopnine; ostala prehrana v mestih; stroški morebitnih cepljenj; dodatna teža v prtljagi na notranjem letu $3-$4/kg; hladna in alkoholna pijača na trekingu; osebna poraba in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest. Po pisni potrditvi prijave nakažete € akontacije na TRR: SI56 6100 0001 2778 351 (Agencija Izimanija, Izidor Furjan s.p., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca SI 00 4752018. Namen: GOKYO RI. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Agencije Izimanija in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking Gokyo Ri lahko nadgradimo po vaših željah. Posredujte nam vašo rezervacijo trekinga po Gokyo Ri ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Brezplačno vam pripravimo ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE