Treking GR20 Korzika

Termin: 01. 09. – 12. 09. 2020 (12 dni) – zbiramo prijave na info@izimanija.si

Program trekinga po GR20 na Korziki:

Prvi dan: Zelo zgornji jutranji odhod iz dogovorjenega mesta in vožnja mimo Benetk, Padove in Firenc v smeri Livorna. S trajektom se bomo odpeljali na francoski otok Korzika.

Drugi dan: Prvi planinsko turo na Korziki bomo imeli na relaciji Calezana – Refuge d’Ortu di u Piobbu. Pot bo dolga in naredili bomo cca 1300 m višinske razlike. Hodili bomo po terasasti dolini s pogledi na vasice in neokrnjeno naravo. Nočitev v postavljenih šotorih.

Tretji dan: Druga etapa planinarjenja bo od Refuge d’Ortu di u Piobbu do Refuge de Carrozzu. Skozi borove gozdičke se bomo povzpeli na Bocca di Pisciagija 1940 m. Nadalje bo pot bolj spektakularna in skalnata. Nočitev v postavljenih šotorih.

Četrti dan: Tretji del avanture poteka od Refuge de Carrozzu do Haut Asco. Najprej se bomo sprehodili čez 31 m dolg most Le passerelle de Spassimata (nad reko Spassimata) in naprej mimo do jezera Lac de la Muvrella 1860 m. Sledi le še manjši vzpon in nato spust do koče Asco Stagnu. Nočitev v postavljenih šotorih.

Peti dan: Na relaciji Haut Asco – Bergeries du Ballone bomo planinarili četrti dan, ki je za mnoge najlepši del poti GR20. Dan bo ”zaznamovala” krnica samote Cirque of Solitude, kjer bomo s pomočjo verig premagovali pot. Nadaljujemo do Bergeries du Ballone 1440 m. Namestitev v postavljenih šotorih.

Šesti dan: Peti dan trekinga po Korziki bomo uživali na odseku Bergeries du Ballone – Castel di Vergio. Gozdnata pokrajina številnih potočkov nas bo pripeljala do Bocce Foggaile 1960 m; nadaljujemo v dolino Valle de Golo s številnimi naravnimi bazenčki vse do smučišča Castel de Vergiu. Nočitev v hotelu.

Sedmi dan: S Castel di Vergio se bomo podali do Refuge de Magnanu. Pot nas bo vodila mimo jezera Lac de Nino 1743 m s številnimi majhnimi bazenčki, ki jih ”varujejo” konji. Nočitev v postavljenih šotorih.

Osmi dan: Od Refuge de Manganu do Refuge de Pietra Piana bo naša sedma etapa planinarjenja po Korziki. Razgledovali se bomo na številna jezera pod nami; na koti 2225 m pa na praktično celotni otok – vse do morja. Sledi le še spust do koče Pietra Piana 1842 m. Nočitev v postavljenih šotorih.

Deveti dan: Naslednji dan bomo aktivno uživali na relaciji od Refuge de Pietra Piana do Refuge de L’Onda 1430 m. Pot nas bo vodila skozi dolino in večjih vzponov ne bo. Nočitev v postavljenih šotorih.

Deseti dan: Zadnji dan trekinga po GR20 bomo prehodili of Refuge de L’Onda do naselja Vizzavona, kjer se bomo popoldan vkrcali na vlak, ki nas bo popeljal do starega mesta Corte s številnimi znaminenitostmi. Nočitev v apartmajih.

Enajsti dan: Prost dan v mestu Corte za samostojno raziskovanje, nakupovanje ali počitek. Nočitev v apartmajih. [opcija tudi Bastia – v dogovoru z udeleženci]

Dvanajsti dan: Še zadnja korziška vožnja do Bastie in s trajektom v Livorno. S potjo nadaljujemo po že znani cesti proti Sloveniji, kamor pridemo predvidoma v poznih nočnih urah.

Cena trekinga po GR20 Korzika pri min 6 prijavljenih znaša 999 €/osebo

Vključeno:

 • Vse namestitve po programu: 7 x v postavljenih šotorih; 1 x v hotelu brez lokalne kategorizacije; 3 x v apartmajih, (vsakodnevna možnost tuširanja in nakupa (tople) prehrane ter pijače)
 • Najem potovalnega kombija z gorivom, cestnino in parkirnino iz Slovenije, 
 • Trajektna vožnja Livorno – Bastia – Livorno,
 • Prevozi z vlakom na destinaciji,
 • Strokovno vodenje poznavalca – mednarodni planinski vodnik UIMLA/ UIAA (predviden vodnik Matej),
 • Priprava, organizacija in izvedba trekinga po Korziki ter ddv.

Doplačila (po želji):

 • Odpovednina znaša 46 €/paket (sporočit ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini znaša 21 € (sporočit ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Enoposteljna soba žal ni mogoča,
 • Možna doplačila na licu mesta: vstopnine; strošek prehrane za celotno planinsko potovanje; osebna poraba; kaj ni navedeno pod ”vključeno” in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest (kombi skupina). Po pisni potrditvi prijave nakažete 300 € akontacije na TRR: SI56 6100 0002 0237 748 (Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca SI 00 2020. Namen: GR20. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 100 dni pred korziškim trekingom se odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve vsebine programa vašim željam. Treking GR20 po Korziki lahko nadgradimo z izletom na Sardinijo, ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh, kolesarjenje po Korziki, izletom z ladjico ter druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo planinarjenja po GR20 po Korziki ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Aktivni program prilagodimo vašim željam in vam posredujemo posebno ponudbo.

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  [honeypot varhnosth-252]

  Comments are closed.
  Paste your AdWords Remarketing code here
  CLOSE
  CLOSE