Grossglockner, najvišjo avstrijsko goro (3798 m) ni treba preplezati, možno jo je obkrožiti in občudovati z vseh strani – s salzburške strani, vzhodnotirolske in koroške strani. In vse v 7-dnevnem trekingu skozi osrčje nacionalnega parka Hohe Tauern.

Termin: 7 dni

Program za vzpon Grossglockner Runde:

Prvi dan: Zbor udeležencev na dogovorjenem mestu. Prevoz do Avstrije, do izhodiščne točke našega trekinga, rezervoarja Mooserboden blizu Kapruna v Salzburgu. Pot poteka preko Kapruner Törl na 2639 m in do Ödenwinkelkessel, preden se povzpne na sodobni Rudolfshütte na rezervoarju Weißsee. Odpravimo se do Rudolfshütte na 2311 m. Večerja in nočitev v gorskem hotelu.

Drugi dan: Ta dan na Gradötzsattel na 2826 m dosežemo najvišjo točko trekinga. Trek poteka mimo majhnega jezera. Pridemo do koče Sudetendeutschen na 2640 m. Večerja in nočitev v koči.

Tretji dan: Po zajtrku se odpravimo na trek, ki nas bo vodil od Sudetendeutsche Hütte v Hohe Tauern nad Dürrenfeldscharte z 2823 m in Hohe Tor navzdol do skupnosti narodnih parkov Kals am Großglockner na Vzhodnem Tirolskem. Večerja in nočitev v vaškem središču Kals am Grossglockner.

Četrti dan: Pot nas bo vodila od Kalsa na vzhodnem Tirolskem čez kočo Glorer Hütte do koče Salm, ki že stoji na koroškem delu narodnega parka Hohe Tauern. Prispemo do Salmhütteja na 2638 m, večerja in nočitev.

Peti dan: Peti dan Glocknerrunde je mogoče izvesti na dva različna načina: bodisi greste od Salmhütte čez Stockerscharte (2501 m) do Glocknerhaus ali od Salmhütte skozi Leitertal do Heiligenblut. Obe varianti sta razmeroma kratki in ponujata čas za nekaj sprostitve v koroškem delu narodnega parka Hohe Tauern. Večerja in nočitev v Glocknerhaus.

Šesti dan: Začnemo pri rezervoarju Magaritzen in se odpravimo čez spodnji Pfandlscharte, 2663 m, v provinco Salzburg. Nato sledi dolga pot čez Spodnji in Zgornji Pfandlboden do Trauneralma in nato vzporedno z visoko alpsko cesto Grossglockner do Fusch-a. Večerja in nočitev.

Sedmi dan: Zadnji del trekinga vodi od Fuscha čez kočo Gliwice in Brandlscharte do parkirišča Gletscherbahnen Kaprun. Z avtobusom se odpeljemo do Kapruna. Vrnitev do izhodiščne točke in transfer do Slovenije, vrnitev domov.

Cena:

Vključeno:

 • 6 x nočitev v gorskih namestitvah (koče, hoteli) na bazi polpenziona,
 • Izvedba trekinga z vodnikom licenca IFMGA/UIAGM,
 • Priprava, organizacija in ddv.

Ni vključeno (doplačilo):

 • Sporočite ob prijavi: odpovednina (35 € do 750 € cene aranžmaja), turistično zavarovanje (15 €), Kaj vključuje?
 • Stroški prevoza do izhodišča in nazaj za vodnika in udeležence,
 • Aktivnosti izven programa in osebna poraba, stroški dodatnih obrokov.

Povpraševanje za vaš treking Grossglockner Runde lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE