Treking Japonska in vzpon na Mt. Fuji  3776 m  – te zanima?   

Termin: 2021 ) 

Zbiramo info prijave na info@izimanija.si 

Prvi dan: Zbor udeležencev je na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana v popoldanskih urah. Večerni polet (ob cca 20:00 uri) proti Tokiu z letalsko družbo Turkish Airlines, s prestopom v Istanbulu.

Drugi dan: Večerni pristanek na letališču Haneda Tokio in transfer do hotela. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

Tretji dan:  Zajtrk v hotelu. Sledi voden ogled japonske prestolnice Tokia, največje metropole na svetu. Odpravili se bomo proti vladini zgradbi, kjer bomo imeli najboljši panoramski razgled na Tokio in okolico. Ob dobrem vremenu se vidi eden izmed naših ciljev, Mt Fuji. Ogledali si bomo Tokijsko cesarsko palačo, osnovno rezidenco cesarja Japonske, ki je simbol države. Potem si bomo ogledali svetišče Meiji Jingu, Ueno Park, narodni vrt Shinjuku Gyoen z več kot 20.000 češnjevimi drevesi ter budistični tempelj Sensoji. Na koncu si bomo ogledali še tokijski oddelek Chiyoda, znan kot Akihabara, ki je glavno okrožje za nakupovanje in elektroniko, da doživimo drugačno plat japonske kulture. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev.

Četrti dan: Zajtrk v hotelu in zgodnji odhod. Danes se bomo podali v največje pogorje Japonske, v južni del čudovitih japonskih alp. Cilj je Mt Kita 3193 m, drugi najvišji vrh Japonske. Odpeljali se bomo do Norogawa Hirogaware, kjer bo začetek naše poti. Planinarili bomo po krasni Okabasawa poti, dolini polni cvetov in slapov. Današnji pohod bomo končali ob Kata-no-koya koči na 3000 metrov, pred vrhom Mt Kite, kjer bomo tudi prespali. Večerja. Nočitev. (6 ur hoje)

Peti dan:  Zgodnje vzstajanje, zajtrk v koči. Sledi krajši vzpon od koče do vrha, okvirno 30-45 min, da doživimo čudoviti sončni vzhod. Z vrha je najboljši razgled na Mt Fuji iz cele države. Doživetje ga je videti v celoti predno se povzpnemo na to goro še posebej pri sončnem vzhodu. Sledi še en vzpon do bližjega vrha, na Mt Ai-no-dake 3190 m, četrti najvišji vrh Japonske. Od enega do drugega vrha je osupljiva hoja po grebenu. Sledi spust nazaj do Hirogaware. Potem se bomo odpeljali do Hakona, mesteca ob vnožju gore, ki je poznan predvsem po onsenih, oziroma letoviščih z vročimi vrelci. Namestitev v hotelu in zasluženo kopanje ter sproščanje v vročih vrelcih. Večerja. Nočitev. (8 ur hoje)

Šesti dan: Zajtrk v hotelu. Sledi vzpon na najvišji vrh Japonske, Mt Fuji 3776 m. Fuji je tudi alktivni vulkan in velja za sveto mesto. Prvo se bomo odpeljali do Mishima postaje, kjer nas bo čakal avtobus ter nas odpeljal do začetka vzpona na 2380 metrov. Povzpeli se bomo po Fujinomiya poti, najkrajši poti, kjer se odpirajo čudoviti razgledi na krater Hoei, na Suruga zaliv v Tihem oceanu in polotok Izu. Ta pot vodi na vrh z južne strani gore. Ko pridemo na vrh se bomo sprehodili po kraterju in občudovali japonsko naravo. Spustili se bomo po drugi, Subashiri poti, kjer se nam bojo odprli čudoviti razgledi na Yamanaka in Kawaguchi jezera. Po spustu sledi povratek v hotel v Hakoneu. Večerja. Nočitev. (8 ur hoje)

Sedmi dan: Zajtrk v hotelu. Prvo se bomo sprehodili po mestecu Hakone in spili jutranjo kavo. Danes bo dan za japonsko zgodovino. Sledi vožnja z hitrim japonskim vlakom do Hirošime, svetovno znane po dogodku, ko je na mesto padla prva atomska bomba na svetu. Po prihodu v Hirošimo si bomo ogledali muzej miru, ki se najaha v istoimskemu parku in je posvečen dokumentiranju atomskega bombardiranja Hiroshime v drugi svetovni vojni. Sledi odhod do hotela v Hirošimi in nastanitev. Večerja. Nočitev.

Osmi dan: Zajtrk v hotelu. Sledi vožnja z hitrim vlakom do Kyota, nekdanje glavno mesto Japonske. Začeli bomo z razgledom. Najprej se bomo odpravili nad mesto, na goro Inari-san, kjer se nahaja slikovito svetišče Fushimi Inari, posebno znano od filma Spomini gejše. Potem si bomo ogledali Kinkakuji tempelj, zelo znani zen budistični tempelj. Sledi ikonični bambusov gozd, čudovito mesto kjer se bambusovi stebri rastezajo do neba. Po poti iz gozda se bomo ustavili ob Tenryu-ji templju in vrtu. Sprehodili se bomo po Higashiyami, zgodovinskem delu Kyota, ki nas vrača v preteklost z svojimi lesenimi zgradbami in tradicionalnimi trgovinami. Sledi prevoz do japonske obale, okrog mesteca Tanabe, na največjem polotoku Japonske, ter namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

 Deveti dan: Zajtrk v hotelu. Za odličen začetek dneva se bomo odpravili do čudovite japonske plaže in se skopali. Potem se bomo odpeljali do majhne vasi in bomo začeli z romarsko potjo Kumano Kodo. To je edina romarska pot poleg Camina de Santiaga, ki je UNESCO zaščiteno območje svetovne dediščine. Podali se bomo na znano Nakakechi pot, od Takijiri Oji do Hongu. Najprej se bomo avtobusom odpeljali do svetišča Takijiri-oji ob reki Tonda, kjer bomo začeli lažje planinarjenje. Pot poteka skozi gore, gozdove, vasi, vrelce in nam približa japonsko tradicionalno ter duhovno kulturo. Prespali bomo v majhnem podeželskom kmečkem mestecu, Chikatsuya Oji, v t.i. minshuku, tradicionalnem družinskem japonskem guesthouseu. Večerja. Nočitev. (6 ur hoje)

Deseti dan: Zajtrk v guesthouseu. Čaka nas celodnevni sprehod s številnimi vzponi in spusti. To je resnično čaroben pohod, ki združuje najboljše od duhovnih, zgodovinskih, kulturnih in kulinaričnih odkritij Japonske. Pot se konča s spustom v Hongu Tiasha, s katerega se ponuja spektakularen pogled na znana, ogromna vrata svetišča. Pravijo, da ko prehodite vsaj ta del Kumano Kodo, se lahko štejete za romarja. Prevoz do hotela v Hongu. Večerja. Nočitev. (8 ur hoje)

Enajsti dan: Zajtrk v hotelu. Sledi prevoz z hitrim vlakom do mesteca Magome. Tam se bomo podali na Nakasendo, krajšo zgodovinsko potovalno pot iz 18.stoletja, katera je povezovala Tokio s Kjotom. Nakasendo je znana po slikovitih poštnih cestah in osupljivi podeželski pokrajini. Sprehodili se bomo po dolini Kiso, po odseku, ki povezuje mesti Magome in Tsumago. Pot nas bo peljala skozi bambusove gozdove, mimo gromozanskih slapov, hitrih rekah, deloma pa tik ob hišah in poljih lokalnih prebivalcev. Pot bomo končali v Tsumagu, kjer sledi prevoz do mesta Takayama. Nastanitev v hotelu. Večerja. Nočitev. (3 ure hoje)

Dvanajsti dan:  Zajtrk v hotelu. Ogledali si bomo Takayamo, mesto na vhodu v pohodniški raj severnih japonskih Alp. To je srce japonske celinske gorske kulture. Najprej bomo popili kavico v osrčju starega mesta, kjer so ulice med najbolj slikovitimi na Japonskem. To območje slovi po svoji vrhunski tesarski tradiciji in si bomo tako ogledali kulturno hišo Yoshijima, potem Takayama Jinya, nekdanji urad guvernerja, ter svetišče Sakurayama Hashimangu. Nato bomo obiskali vasico Shirakawa-go, ki jo je UNESCO ravnotako uvrstil med svetovno dediščino. Značilna je po tradicionalnih hišah, v japonščini znane kot gassho-zukuri. Sledi vrnitev v hotel v Takayami. Večerja. Nočitev.

Trinajsti dan: Zajtrk v hotelu. Sledi dvodnevno planinarjenje v najlepše, severne japonske Alpe. Obiskali bomo veličastno goro v obliki piramide, Mt Jonen 2857 m in graciozno goro Mt Chogatake 2677 m. Najprej se bomo odpeljali do Kamikochi, znane alpske doline na 1500 metrov, ki se nahaja v osrčju narodnega parka Chubu Sangaku. V Tokusawi bomo začeli hoditi po poti čez Nagakabe greben. Po izhodu iz gozda bo le še en hiter vzpon na vrh Mt Chogatake. Prenočili bomo v Chogatake planinski koči v bližini vrha, na 2653 m. Večerja. Nočitev. (6 ur hoje)

Štirinajsti dan: Zajtrk v koči. Začnemo planinarjenje proti vrhu Mt. Jonen, po odprtem grebenu. Razgledi so čudoviti na okoliške najvišje vrhove. Prečkali bomo hriboviti gozd in skalni greben, da dosežemo Mt. Jonen. Z vrha se bomo spuščali po poti proti Mitsumati in naredili pavzo v planinski koči Jonengoya, na višini 2450 m. Potem se bomo po Jonen-nokkoshi stezi spuščali proti dolini gorskega potoka Ichinosawa, v katerem se bomo na koncu osvežili. Sledi prevoz do mesta Matsumoto (ali okolici). Tam si bomo ogledali grad Matsumoto, eden od treh najlepših gradov na Japonskem. Zadnji večer bomo prespali v rjokanih, tradicionalnih japonskih hotelih. Rjokani so pravo mesto za izkušanje tradicionalnega japonska sloga in gostoljublja. Za konec pa si bomo privoščili še zasluženo kopanje v vročih vrelcih. Večerja. Nočitev. (9 ur hoje)

Petnajsti dan: Zgodnje vstajanje in zajtrk v hotelu. Sledi vožnja do letališča v Tokiu. Jutranji polet do Ljubljane (ob cca. 11:00 uri) z letalsko družbo Turkish Airlines s prestopom v Istanbulu.

Svoje povpraševanje ali informativno prijavo lahko daš preko spodnjega kontaktnega obrazca: 

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE