To je odlična destinacija za nekoga, ki se želi povzpeti na Himalajo, a išče relativno enostavno pot, ki ponuja krajše sprehode in manjšo nadmorsko višino. Pot je slikovita skozi goste bambusove in rožnate drevese, ki vas bodo vodili mimo slapov in zasneženih gorskih vrhov.

Termin: 11 dni, v sezoni marec – junij, september – november

Program po dnevih za treking Langtang:

Prvi dan: Zbor udeležencev trekinga na bližnjem letališču (Zagreb, Benetke, Dunaj, …). Polet s prestopom proti Aziji. Pristanek na letališču Katmandu KTM v Katmandujski dolini. Transfer do Katmanduja. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Drugi dan: Dan namenjen raziskovanju mesta, spoznavanje kulture. Obisk trga Durbar in njegovih templjev. Večerja in nočitev v hotelu.

Tretji dan: Čaka nas transfer do Syabru Besi. Zaradi velike gneče in slabega stanja cest bo vožnja trajala približno 8 ur. Prevozili bomo 130 kilometrov. Med vožnjo bomo imeli razglede na pogorje Annapurn, Manasluja in Ganesh Himalja. Večerja in nočitev. Dosežemo višino 1460 m.

Četrti dan: Po zajtrku nas naš treking Langtang popelje preko reke Bhote Kosi. Ta reka teče iz Tibeta in se združi v reko Trisuli. Pot postane precej strma in pelje skozi gozd. Po enajstih kilometrih prispemo v vasico Lama Hotel. Dosežemo višino 2470 m. Večerja in nočitev.

Peti dan: Čaka nas trek do Mundu. Vodi nas po pokrajini, ki je polna pašnikov in goveda jakov. Prispeli bomo do doline Langtang. Večerja in nočitev v čajni hiši v Munduju. Dosežemo 3550 m.

Šesti dan: Ta dan se povzpnemo na 3800 m. Že ob času kosila bomo prispeli v gorsko vasico Kyangjin. Tako lahko popoldan izkoristite za sprehod do budističnega samostana ali za obisk znane proizvodnje sira. Večerja in nočitev.

Sedmi dan: Po zajtrku nas čaka strm vzpon, v približno dveh urah hoje bomo dosegli spodnji Kyangjin Ri. Nadaljujemo po položnem pobočju do zgornjega vrha. Dosežemo vrh 4773 m. Nato se spustimo nazaj do čajne hiše. Večerja in nočitev.

Osmi dan: Ta dan se bomo spustili na 2470 m, vse do vasice Lama Hotel. Večerja in nočitev.

Deveti dan: Po zajtrku se odpravimo do Syabru Besi. Večerja in nočitev.

Deseti dan: Čaka nas povratna vožnja nazaj v civilizacijo. Vrnitev v Katmandu. Večerja in nočitev.

Enajsti dan: Transfer do letališča. Vrnitev v Slovenijo.

Dokumenti: Potni list EU, ki velja še vsaj 6 mesecev po predvidenem izstopu iz države; komercialno zdravstveno zavarovanje za cel svet, ki vključuje tudi stroške morebitnega (helikopterskega) reševanja v Nepalu na višini do 4000 m; veljavna viza za Nepal.

Cena:

Vključeno:

 • 3 x namestitev v hotelu brez lokalne kategorizacije v Katmanduju v dvoposteljnih (ali triposteljnih) sobah na bazi nočitve z zajtrkom,
 • V času trekinga namestitev v preprostih gorskih penzionih (lodgih) v več posteljnih sobah na bazi POLNEGApenziona (zajtrk, kosilo ali lunch-paket, večerja in topli napitki),
 • Vsi prevozi po programu: od letališča do letališča (minibus, kombi, džip,…),
 • Lokalni (angleško govoreči) gorski vodnik,
 • Slovenski predstavnik – predvidoma turistični in planinski vodnik UIAA,
 • Vsa potrebna dovoljenja, takse, vstopnine in dokumenti potrebni za treking,
 • Priprava, organizacija in izvedba trekinga.

Ni vključeno (doplačila):

 • Povratna letalska vozovnica iz bližnjega letališča do letališča Katmandu, Nepal (KTM), ki znaša cca 500-1000 € (odvisno od časa rezervacije) in pot do bližnjega letališča – ob doplačilu vam lahko letalsko karto uredimo tudi mi,
 • Stroški izdelave vizuma za Nepal cca $50 (na letališču),
 • Enoposteljna soba cca $40/noč, kjer je to mogoče (v hotelu) – sporočit ob prijavi,
 • Odpovednina znaša 46 € za vrednost aranžmaja do 1000 € oz. 69 € za vrednost aranžmaja do 1500 € – sporočit ob prijavi, Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 37 €/osebi – sporočit ob prijavi, Kaj je vključeno?
 • Obvezne napitnine cca $100/potnika; morebitne podkupnine; vstopnine; ostala prehrana v mestih; stroški morebitnih cepljenj; dodatna teža v prtljagi na notranjem letu $3-$4/kg; hladna in alkoholna pijača na trekingu; osebna poraba in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest. Po pisni potrditvi prijave nakažete € akontacije na TRR: SI56 6100 0001 2778 351 (Agencija Izimanija, Izidor Furjan s.p., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca SI 00 4752018. Namen: LANGTANG. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Agencije Izimanija in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking Langtang lahko nadgradimo po vaših željah. Posredujte nam vašo rezervacijo trekinga po Langtangu ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Brezplačno vam pripravimo ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE