Termin: 24. – 30. oktober 2019 (8 dni) – jesenski dopust

Program po dnevih za treking Likijska pot:

Prvi dan: Polet z bližnjega letališča proti Istanbulu in nato naprej (notranji let) do letališča Mugla Dalaman. Sledi organiziran prevoz v Fethiye ob Likijski obali. Večerja in nočitev v hotelu.

Drugi dan: Po zgodnjem zajtrku bomo začeli z našim trekingom Likijska pot, ki nas vodi do mesta Kayaköy, ki je znano tudi kot mesto duhov. Mesto Kayakӧy je danes pod zaščito UNESCA-a, saj je ohranjeno kot muzejsko naselje. Od tam se bomo odpravili do plaže Ölüdeniz, ki velja za eno najlepših plaž Turčije. Sledi povratek v Fethiye. Večerja in nočitev v hotelu.  (6 ur hoje)

Tretji dan: Ta dan bomo obkrožili otok Sv. Nikolaja in sicer s kajaki. Možen bo tudi skok v vodo. Če pa vam kajaki niso najbolj pri srcu, imate možnost, da raziskujete otok peš. Povratek v Fethiye. Večerja in nočitev.

Četrti dan: Naš treking po Likijski poti nas odpelje iz Fethiye in nas popelje do vstopne točke Likijske poti in sicer v Ovačik, pot pa nadaljujemo vse do Faralye. Ta pot nam skozi celotni treking ponuja odlične razglede. Privoščili si bomo lahko tradicionalne turške palačinke. Večerja in nočitev. (6 ur hoje)

Peti dan: Po zajtrku se bomo odpravili iz Faralye ter se namenili v dolino metuljev. Tam si lahko privoščimo imenitno morsko kopel. Ponujena bo tudi možnost plezanja med skalami. Kasneje se bomo namenili do vasi Alinca. Večerja in nočitev. (6 ur hoje)

Šesti dan: Ta dan se bomo podali do vasi Gey. Med potjo bomo imeli krasen razgled na Mediteran in možnost srečanja s kozami. Iz vasi Gey se bomo s turškim mini avtobusom odpeljali nazaj do Fethiye. Tam bo ponujena možnost izkusiti hamam – turško kopel. Večerja in nočitev. (4 ure hoje)

Sedmi dan: Dan namenjen počitku in uživanju na soncu ter plavanju v morju. Možnost izleta z ladjico. Večerja in nočitev v hotelu.

Osmi dan: Po zajtrku nas čaka transfer do letališča. Polet nazaj do Ljubljane oz. bližnjega letališča.

Dokumenti: Potni list EU, ki velja še vsaj 6 mesecev po predvidenem izstopu iz države; komercialno zdravstveno zavarovanje za cel svet, ki vključuje tudi stroške morebitnega helikopterskega reševanja v Turčiji. Viza za državljane EU ni potrebna.

Cena: 990 € / osebo (vključeno tudi letalo iz Ljubljane)

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica Ljubljana ali Dunaj – Istanbul – Dalaman – Istanbul – Ljubljana ali Dunaj z vključeno 20 kg oddane prtljage in 8 kg ročne prtljage,
 • Povraten transfer Ljubljana (ali Dunaj v primeru odhoda iz Dunaja),
 • 5 x nočitev v hotelu, v mestu Fethiye,
 • 1 x nočitev v guesthouse, v mestu Faralye,
 • 1 x nočitev v guesthouse, v vasi Alinca,
 • 3 x malica na poti,
 • Vstopnine po programu,
 • Izlet s kajakom ali raziskovanje otoka Sv. Nikolaja,
 • Dnevni izlet z ladjico,
 • Vsi transferji po programu,
 • Priprava, organizacija in izvedba programa,
 • Turistično vodenje – vodnik z licenco.

Ni vključeno (oz. doplačilo):

 • Odpovednina 46€ (sporočiti ob prijavi),
 • Doplačilo za enoposteljno sobo 100 € (sporočiti ob prijavi),
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 15€ (sporočiti ob prijavi),
 • Prevoz od doma do odhodnega letališča in nazaj; hrana in pijača, ko nismo na trekingu; osebna poraba; napitnine za lokalnega vodnika; morebitne podkupnine; vstopnine in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do 50 dni pred odhodom. Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 400€ v roku 3 delovnih dni na transakcijski račun Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj: SI56 6100 0002 0237 748. Sklic/Referenca: SI 00 4058. Namen: Likijska pot. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

Svojo povpraševanje ali prijavo na treking po Likijski poti lahko posredujete preko spodnjega kontaktnega obrazca:

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE