Kreta je največji otok v Grčiji in peti največji v Sredozemskem morju. Tu lahko občudujete ostanke sijajnih civilizacij, raziskujete čudovite plaže, impresivne gorske pokrajine, rodovitne doline in strme soteske ter spoznate bogato gastronomsko kulturo otoka.

Termin: 8 dni

Program po dnevih za treking morska Kreta:

Prvi dan: Zbor udeležencev na letališču kjer iz Dunaja poletimo do Grčije. Transfer do mesta Chania. Namestitev, večerja in nočitev.

Drugi dan: Po zajtrku se iz Chanije odpravimo do Balos. Ta plaža je precej znana na Kreti. Večerja in nočitev v Paleochori.

Tretji dan: Odpravimo se do vasice Azogires. Ta vasica je bila nekoč zatočišče hipijev. Iz Azogiresa se podamo po kanjonu Aindri. Večerja in nočitev. Približno 4 ure hoje.

Četrti dan: Dan za počitek. Možen obisk plaže, glavnega trga, najem kolesa ali skuterja. Možen tudi treking skozi »Krokodil«. Večerja in nočitev. Približno 5 ur hoje (Krokodil).

Peti dan: Po zajtrku nas čaka pot do soteske Irini. V Soughiji možna osvežitev v morju. Iz tam se kasneje odpravimo do planote Omals. Večerja in nočitev. Približno 3 ure hoje.

Šesti dan: Čaka nas treking po soteski Samaria. Osvežitev v vasi Agia Roumeli. Trajekt do Loutroja. Večerja in nočitev. Približno 6 ur hoje.

Sedmi dan: Po zajtrku trek do Hore Sfakion. Večerja in nočitev. Približno 3 ure hoje.

Osmi dan: Transfer do letališča, povratek domov.

Cena:

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica iz Dunaja z 20 kg oddane prtljage in ročno prtljago v merah 55 x 40 x 20 cm,
 • 7 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* in 2* v dvoposteljni sobi,
 • 1 x večerja,
 • Vsi ladijski (Agia Roumeli – Loutro) in cestni transferji po programu,
 • Transfer prtljage vstopnine po programu,
 • Priprava, organizacija in izvedba programa,
 • Turistično vodenje-vodnik z GZS licenco.

Ni vključeno (doplačilo):

 • Enoposteljna soba, kadar je to možno €/ noč, (sporočit ob prijavi),
 • Povratni transfer iz Ljubljane do Dunaja cca. 50 €,
 • Odpovednina 46 € za ceno aranžmaja do 1000€ oz. 69€ za ceno aranžmaja do 1500€, (sporočit ob prijavi) Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 13€ (sporočit ob prijavi) Kaj je vključeno?
 • Prevoz od doma do odhodnega letališča in nazaj; hrana in pijača, ko nismo na trekingu; osebna poraba; napitnine za lokalnega vodnika cca €/osebo; morebitne podkupnine; vstopnine in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do 50 dni pred odhodom. Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 500€ v roku 3 delovnih dni na transakcijski račun Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj: SI56 6100 0002 0237 748. Sklic/Referenca: SI 00 4058. Namen: Kreta. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

Svojo povpraševanje ali prijavo na treking morska Kreta lahko posredujete preko spodnjega kontaktnega obrazca:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE