Nepal je celinska država v južni Aziji, ki na severu meji na Kitajsko, na jugu pa na Indijo. Nepal je država, ki obsega večji del gorovja Himalaja in prav nič čudno ni, če je v njem mogoče najti deset na svetu najvišjih vrhov, vključno z Mount Everestom (najvišji vrh na svetu). Nekateri Nepalu pravijo tudi zibelka budizma, saj se je v njem rodil Gautama Buda, ki je ustanovitelj budizma. Kljub temu pa je poglavitna vera hinduizem. Do leta 2008 je bil Nepal monarhija, zdaj pa je republika in je primeren za vse vrste obiskovalcev, od navadnih popotnikov do ekstremnih alpinistov.

Ravno zaradi gorovja Himalaja pa je Nepal najbolj poznan po odličnih izhodiščih za trekinge v visokogorje. Tudi naša agencija se prihodnje leto odpravlja  na treking v Nepal, zato smo se odločili, da vam predstavimo nekaj poti za treking po Nepalu oziroma proti najvišjemu vrhu sveta Mount Everestu.

Top 5 trekingov v Nepalu je:

  • EVEREST BASE CAMP (12/13 dni, več kot 25.000 pohodnikov na leto) – Je eden izmed najbolj znanih trekingov na svetu. Med potjo boste lahko uživali v najlepših pogledih na najvišji vrh sveta ter doživeli deželo šerp. Ker pa je treking tako priljubljen, je na glavni poti velikokrat gneča. Toda kljub množicam, Everest Base Camp ostaja odlična pot, ki si zasluži, da se uvršča med najboljše trekinge Nepala.
  • ANNAPURNA CIRCUIT (13/14 dni, več kot 100.000 pohodnikov na leto) – Je najsevernejša himalajska pot za treking, ki je zaradi nedavno zgrajenih cest izgubila svoj značaj. Ceste so zmanjšale “neokrnjen” del tega trekinga. Kljub vsemu pa treking ostaja odlična pustolovščina s križiščem prehoda Thorong La na višini 5.416 metrov.
  • ANNAPURNA BASE CAMP (9/10 dni, več kot 100.000 pohodnikov na leto) – Treking vas popelje v masiv Annapurna do vznožja južne stene Annapurne. Je drugačen od ostalih trekingov, saj so vrhovi skoraj navpično nad nami.
  • EVEREST BASE CAMP 3 PASSES TREK (18 dni, več kot 36.000 pohodnikov na leto) – Ta treking vas popelje na vzpon čez tri gorska sedla, višja od 5.000 metrov. Je najboljši način za resnično doživetje regije Everest za tiste, ki imajo čas, da preživijo 3 tedne na poti. Treking vključuje odseke Everest Base Camp, vendar, ko prečkate prelaz Renjo La, Cho La in Kongma La ponuja še bolj spektakularne poglede na velikane v središču Himalaje. Ta treking lahko kombiniramo z drugimi različicami Everest Base Camp.
  • UPPER MUSTANG (14 dni, 3.000 pohodnikov na leto) – Sušna dolina ima izrazito pokrajino v primerjavi s skoraj vsemi ostalimi trekingi v Nepalu. Ta regija leži v senci puščave v deželi Himalaji. Mustang je nekoč bil lastno kraljestvo in zaradi močnih tibetanskih tradicij, je to kulturno zelo zanimivo potovanje.

V kolikor bi tudi vi želeli doživeti treking v Nepalu, se lahko že prihodnje leto odpravite tja skupaj z nami. Mi se odpravljamo po poti, ki je najbolj znana za trekinge, torej po poti do baznega tabora na Everestu. Več o programu trekinga si lahko prebere s klikom na Treking Everest, bazni tabor. Vsa vprašanja ali povpraševanje pa lahko oddate preko spodnjega obrazca. Mi pa vam bomo nanj odgovorili v najkrajšem možnem času.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE