Treking je edini način za resnično spoznavanje Paklenice. Območje parka vsebuje 150-200 km poti, ki so označene kot turistične poti – vse od kanjona Velika Paklenica do peči Manita, gozdarske hiše Lugarnica in planinskega doma Paklenica. Ima pa tudi pohodniške poti, ki vodijo do najvišjih vrhov gore Velebit.

Termin: 29.04. – 02.05.2020

Program po dnevnih za treking Paklenica:

Prvi dan: Zbor udeležencev. Prevoz do Zagreba. Pot nadaljujemo do Starigrada. Peljemo se skozi kanjon male Paklenice do bivaka Ivine Vodice. Večerja in nočitev.

Drugi dan: Zgodaj zjutraj po zajtrku se odpravimo proti Bilu vrhu na 1657 m. Treking se nadaljuje do Malovanskega jezera in nato do Vaganskega vrha (1757 m). Od tam nadaljujemo treking do Babinega vrha (1723 m). Od tukaj bomo imeli lep razgled na Babino jezero. Pot se nadaljuje do Marasovaca in bivaka Struge. Nad kanjonom velika Paklenica se nahaja Ramića dvori. Večerja in nočitev.

Tretji dan: Zjutraj se odpravimo do Logarnice in do Manite peči. Tam si ogledamo podzemno jamo. Nato se odpravimo na Anićin kuk (712 m). Spustimo se skozi kanjon, tam pa bomo lahko opazili plezalne poti, po katerih je Paklenica predvsem znana. To je naš zadnji cilj v nacionalnem parku. Odpravimo se nazaj v hotel. Možno raziskovanje Starigrada. Večerja in nočitev.

Četrti dan: V dopoldanskem času prevoz do Slovenije in vrnitev domov.

Cena: 320 €

Vključeno:

 • 1 x nočitev in večerja + zajtrk v bivaku Ivine Vodice
 • 1 x nočitev in večerja + zajtrk v bivaku Struge,
 • 1 x nočitev in večerja + zajtrk hotelu v Starigradu,
 • Vstopnina za nacionalni park,
 • Vstopnina za podzemno jamo,
 • Prevoz v Starigrad in nazaj,
 • Organizacija in izvedba programa.

Doplačila po želji:

 • Enoposteljna soba € (sporočiti ob prijavi),
 • Odpovednina 20 € (za vrednost aranžmaja do 400 € – sporočiti ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 9 € (sporočiti ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Možna doplačila na licu mesta: prehrana za čez dan; osebna poraba, kaj ni navedeno pod ”vključeno” in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest. Po pisni potrditvi prijave nakažete € akontacije na TRR: SI56 6100 0001 2778 351 (Agencija Izimanija, Izidor Furjan s.p., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca SI 00 4752018. Namen: PAKLENICA. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Agencije Izimanija in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking Paklenica lahko nadgradimo po vaših željah. Posredujte nam vašo rezervacijo trekinga po Paklenici ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Brezplačno vam pripravimo ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE