Pohodništvo po Azorskih otokih©trails.visitazores.com                                                                                                                                                                 

Termin: 7. – 15. oktober 2020 (9 dni) – ZBIRAMO PRIJAVE na info@izimanija.si   

Program planinskega potovanja na Azore:

Prvi dan: Transfer do bližnjega letališča (Benetke, Dunaj …). Polet z izbrano letalsko družbo preko Lizbone proti Azorskim otokov. Namestitev v penzionu na otoku Pico. Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk. Zapeljali se bomo na gigantski krater otoka Faial, ki ga imenujejo tudi Caldeira. Obkrožili bomo najvišji krater otoka. Popoldan se bomo sprehodili tudi do luninega površja Capelinhos, kjer se je med leti 1957 in 1958 tvorila nova podoba pokrajine. Nočitev.   (4 ure hoje)

Tretji dan: Zajtrk. Na otoku Pico bomo osvojili najvišji vrh Portugalske in seveda Azorskih otokov – Montanha do Pico – Piquinho 2351 m. Našo pot bomo začeli na višini 1221 m pri gorskem zavetišču in se po urejeni poti povzeli do vrha. Nočitev.    (6 ur hoje)

Četrti dan: Zajtrk. Raziskovali bomo vulkansko pokrajino otoka ter njegova naravne in kulturne danosti. Dan bomo poimenovali kar izlet v Neznano. Otok Pico v vsej svoji veličini ne razočara. Nočitev.   (3 ure hoje)

Peti dan: Zajtrk. Še zadnje spogledovanje z otoki Pico, Faial in Sao Jorge. Sledi notranji let na otok Sao Miguel. Namestitev v penzionu. Prosti čas za samostojno raziskovanje prestolnice Ponta Delgada. Nočitev.  

Šesti dan: Zajtrk. Podali se bomo v najbolj priljubljeno termalno letovišče otoka – Furnas 212 m. Sprehodili se bomo okoli istoimenskega jezera ter se po želji povzpeli na bližnji razglednik, kjer je moč narediti odlične fotografije tudi za razglednice. Nočitev.    (3-4 ure hoje)

Sedmi dan: Zajtrk. Na otoku Sao Miguel se bomo podali na panoramsko krožno pot okrog največjega kraterja na Azorih – Caldeira des Sete Cidades. Spogledovali se bomo tudi z jezeroma Lagoa Verde in Lagoa Azul. Nočitev.   (5 ur hoje)

Osmi dan: Zajtrk. Sprehodili se bomo do kraterskega jezera Lagoa do Fogo 580 m (v prevodu: Ognjeno jezero). Ob povratku možnost kopanja v bližnjih vročih vrelcih. Še zadnji nakupi in pakiranje. Nočitev.   (3 ure hoje)

Deveti dan: Zajtrk ali lunch-paket. Odhod na letališče. Polet z vmesnim prestopanje v Lizboni proti bližnjemu letališču, kamor predvidoma prispemo v poznih popoldanskih urah. Krajši transfer proti Sloveniji.

*Dnevni program je odvisen od notranjih in mednarodnih letalskih in trajektnih povezav. Razporeditev po dnevih se lahko spremeni, vendar se vsebina v celoti izvede.

Cena trekinga po Azorskih otokih pri min 16 potnikih: 1373 €/osebo za prijave z vplačilom akontacije do 15.3.2020

Redna cena: 1450 €/ osebo

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica bližnje letališče (Dunaj, Benetke,…) – Azorski otoki z vključeno do 23 kg (1 kos) oddane prtljage in ročno prtljago (1 kos),
 • Vsi prevozi po programu: letalski (notranji leti), trajektni, katamaranski in avtobusni prevozi oz. najem kombija na otoku,
 • Povratni letališki transfer na relaciji Maribor, Celje, Ljubljana – bližnje letališče,
 • 8 x Namestitev v penzionu turistične kategorije v dvoposteljnih sobah na bazi nočitve z zajtrkom z vključeno turistično takso,
 • Priprava in organizacija planinskega potovanja na Azore ter ddv.

Doplačila po želji:

 • Enoposteljna soba 200 € (sporočit ob prijavi; omejeno število),
 • Odpovednina 69 € (sporočit ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 21 € (sporočit ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Možna doplačila na licu mesta: dovolilnica za Pico cca 20 €; prehrana za čez dan; osebna poraba; vstopnine; napitnine; kaj ni navedeno pod ”vključeno” in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest. Po pisni potrditvi prijave nakažete 500 € akontacije na SI56 6100 0002 0237 748 (Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca SI 00 2351. Namen: AZORI. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Dodatnih 400 € se poravna 60 dni pred odhodom. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 4 mesece pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

**Za treking Azori je potrebna psiho-fizična pripravljenost. Glede svojih sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in z agencijo pred prijavo. Po želji je možno kakšno turo izpustiti in si dan načrtovati drugače.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking po Azorskih otokih lahko nadgradimo z izletom na ostale otoke (ki jih tukaj ne manjka), ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh, kolesarjenje po Azorih, izletom z ladjico in ogled kitov ter druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo planinskega potovanja po Azorih ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Pripravimo vam ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)


  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  Paste your AdWords Remarketing code here
  CLOSE
  CLOSE