Treking Bolgarija©skibansko.org                                                                                                                                                                                         

Termin: 24. – 31. julij 2020 (8 dni)   – polno – čakalna lista na info@izimanija.si 

Program treking potovanja v Bolgarijo:

Prvi dan: Odhod v večernih urah iz Slovenije s posebnim turističnim avtobusom v smeri Bolgarije.

Drugi dan: Nočna vožnja mimo Zagreba, Beograda do Bolgarije. Transfer do smučarskega letovišča Bansko 1200 m. Namestitev, večerja. Nočitev.

Tretji dan: Zajtrk. Planinarjenje po slikovitem pogorju Vihren po neokrnjeni naravi bolgarskih gora in jezer. Potrebovali boste prste obeh rok, da bi prešteli vsa prečudovita gorska jezera. Med našimi udeleženci velja za eno najlepših tur po Bolgariji. Večerja. Nočitev. 5 ur hoje.

Četrti dan: Zajtrk. Vožnja v NP Pirin do koče Banderitsa 1810 m in naprej peš do planinske koče Vihren 1950 m. Nadaljujemo z vzponom po razgledni poti s pogledom na Vlahinjski Ezera do vrha Vihren 2914 m. Pot je lahka in odprta za razglede. Večerja. Nočitev. 6-7 ur hoje. 

Peti dan: Zajtrk. Dopoldan se bomo ustavili za samostojni ogled Rilskega samostana 1147 m, ki je največji ortodoksni samostan v Bolgariji. Opoldanski ogled bolgarske prestolnice Sofija z lokalno vodnico in prosti čas. Transfer do zimsko-smučarskega letovišča Borovec 1350 m. Večerja. Nočitev.

Šesti dan: Zajtrk. Treking po Bolgariji bomo nadaljevali s planinskim izletom na ledeniška sedmera Rilska jezera, ki se nahajajo na višini 2100-2500 m. Pot si bomo olajšali z gondolo. Namesto planinarjenja se boste lahko odločili za kopalni dan v Saparevi banji, kjer najdemo termalne vrelce in gejzirje. Večerja. Nočitev. 5 ur hoje.

Sedmi dan: Zajtrk. Sprehod do spodnje postaje žičnice, ki nas bo popeljala do zgornje postaje Yastrebets 2369 m. Nadaljevali bomo peš po zložni poti mimo planinske koče Musala 2389 m na vrh Musale 2925 m, kjer je zavetišče Everest in okoljski observatorij. (najvišji vrh Balkana in Bolgarije). Večerja. Nočitev. 5 ur hoje.

Osmi dan: Zajtrk v hotelu ali lunch-paket. Vožnja z vmesnimi postanki proti Sloveniji, kamor prispemo v poznih večernih urah.

Cena planinskega potovanjapri min 40 osebah znaša 429 €/osebi 

Vključeno:

 • Organiziran avtobusni prevoz po programu z vključenimi cestninami, parkirninami, taksami, ddv ter dnevnicami in namestitvijo dveh voznikov – odhod iz Ljubljane,
 • Namestitev v hotelu 4**** v Borovcu v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona (samopostrežno) in vključeno turistično takso (3 noči),
 • Namestitev v hotelu 3*** v Banskem v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona (samopostrežno) in vključeno turistično takso (3 noči),
 • Voden ogled Sofije z lokalnim turističnim vodnikom – srbohrvaški jezik,
 • Vodeni planinski izleti po pogorju Rila in Pirin z lokalnim planinskim vodnikom,
 • Slovenski spremljevalec – predvidoma turistična vodnica,
 • Priprava in organizacija trekinga v Bolgarijo ter ddv.

Doplačila:     *kasnejše želje glede doplačil niso možne!

 • Enoposteljna soba 120 € (sporočit ob prijavi)
 • Odpovednina 20 € (sporočit ob prijavi) Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco v tujini v višini 15 € (sporočit ob prijavi) Kaj je vključeno?
 • Vstopnine, strošek gondole cca 15 €, manjše napitnine, morebitne podkupnine, ostala prehrana, nakupi lokalnih izdelkov, osebna poraba, aktivnosti izven programa in kar ni navedeno pod ”vključeno”.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest. Po potrjeni prijavi nakažete 100 € akontacije na TRR: SI56 6100 0002 0237 748 (Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic SI 00 2925. Namen: BOLGARIJA. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

*Za treking po Bolgariji je potrebna psiho-fizična pripravljenost. Glede svoje sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in našo agencijo pred prijavo.

**V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 3 mesece pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

PLANINSKA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Planinsko potovanje po Bolgariji lahko nadgradimo z izletom v Plovdiv, ogledom katerega drugega mesta, obiskom vinske kleti, planinarjenja po drugih planinskih poteh in pogorjih (Rodopi, Stara Planina ipd.), rafting izletom, podaljškom v Grčijo ali Severno Makedonijo, kolesarjenju po Bolgariji in druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo treking potovanja po Bolgariji ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Pripravimo vam ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

[honeypot varhnosth-252]

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo in termin se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil (enoposteljna soba, zavarovanja ipd.)
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 3 dni od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista ali osebne izkaznice na sedež podjetja ali skenirano na naš email.

Velikost skupine? Predvidena velikost skupine avtobus.   

Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

 

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE