Planinarjenje po Braču©atlas-croatia.com

Termin: 5 dni po dogovoru za planinska društva (priporočamo spomladanski ali jesenski termin)

Program petdnevnega planinarjenja / treking potovanja po Braču:

Prvi dan: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta, vožnja mimo Zagreba, Karlovca, skozi Liko v smeri Dalmacije. Ogled srednjeveške utrdbe Klis s panoramo na Split, Kaštel, Trogir, Čiovo, Brač in druge otoke srednjedalmatinskega arhipelaga. Voden ogled Splita z lokalnim turističnim vodnikom. Trajekt Split – Supetar nas bo v 50 minutah prepeljal na otok Brač. Namestitev v hotelu. Prosti čas. Večerja. Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Naš prvi planinski izlet po Braču bo po dolini Blaca. Obiskali bomo glagoljaški samostan Blaca iz 16. stoletja imenovan tudi Pustinja Blaca. Nadaljevali bomo v muzej olivnega olja, kjer si bomo ogledali nekdanji postopek pridelave. Domače olivno olje bomo seveda degustirali. Ne bo pa manjkala tudi predstavitev drugih otočkih proizvodov. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Planinarjenje po Braču bomo pričeli v Murvici pri Bolu. Povzpeli se bomo do Zmajeve špilje oz. Drakonjine špilje na višini cca 350m. Ogled Bola in kopanje na znamenitem Zlatnem ratu. Ena najlepših plaž Jadranskega morja bo naša popoldanska destinacija na Braču. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Naš najdaljši planinski izlet na Braču. Povzpeli se bomo na najvišji vrh otoka Brača in najvišji vrh vseh dalmatinskih otokov – Vidova Gora 780m. Z vrha bomo imeli otok Hvar kot na dlani v ozadju pa Vis z Biševim, Korčula in Pelješac. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)

Peti dan: Zajtrk v hotelu. Odhod na trajekt Supetar – Split. Dopoldanski sprehod na gozdnati Marjan nad Splitom in vzpon po tisočerih stopnicah na vrh Telegrin 178 m. Razgledali se bomo lahko na Kaštelanski Kozjak, Mosor, Split, Trogir, Čiovo, Šolto, Vis, Hvar in seveda na otok Brač od koder smo prispeli. Povratek proti Sloveniji kamor prispemo v večernih urah. (1-2 uri hoje)

Cena planinskega potovanja po Braču je €/osebo pri min 45 udeležencih ali  €/osebo pri min 30 udeležencih in velja za odhode iz Slovenije. (Cena je odvisna od mesta in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

 • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in Hrvaški ter dnevnicami voznika,
 • Trajektna vožnja z avtobusom na relaciji Split – Supetar (Brač) – Split,
 • Namestitev na Braču v hotelu*** nacionalne kategorije v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona,
 • Vstopnina v muzej olivnega olja ter ogled in degustacija olja,
 • Lokalni turistični vodnik za ogled Splita,
 • Priprava, organizacija in izvedba ter ddv.

Možna doplačila:

 • Enoposteljna soba 13€/ osebi na noč,
 • Vstopnina na trdnjavo Klis 40HRK/ osebo,
 • Kosilo v etno-selu Pakovo selo,
 • Turistično planinski zemljevid Brača,
 • Osebna poraba, vstopnine in aktivnosti izven programa

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Planinsko potovanje po Braču lahko nadgradimo z izletom na Šolto in vzponom na najvišji vrh Vela straža, ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh, kolesarjenje po Braču in druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo planinarjenja po Braču ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Program bomo prilagodili vašim željam in vam poslali ugodno ponudbo.

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

   

  Comments are closed.
  Paste your AdWords Remarketing code here
  CLOSE
  CLOSE