Treking Kanarski otoki©grancanariaexcursionsactivities.com                                 

Termin:  (8 dni) – zbiramo informativne prijave za naprej na info@izimanija.si

Program treking potovanja na Gran Canario:

Prvi dan: Transfer do bližnjega letališča (Milano, Benetke, Salzburg, Dunaj …). Direktni polet na letališče Gando LPA – Aeropuerto de Gran Canaria. Transfer do mesta Las Palmas de Gran Canaria, kjer bomo ves čas nastanjeni. Namestitev v hotelu v bližini idilične plaže Las Canteras. Popoldanski samostojni sprehodi po mestu ali počitek (odvisno od urnika poletov).

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Povzpeli se bomo na goro Altavista 1377 m (v prevodu visok razgled). Tura, ki je ne bi smeli izpustiti. Popoldanski sprehod po naravnem parku Tamanaba. Povratek v hotel (5 ur hoje).

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Planinarili bomo okrog in na drugi najvišji vrh otoka – Montaña del Nublo na katerem stoji znan simbol otoka – geomorfološka posebnost. Ta planinska pot velja za najbolj priljubljeno med planinci. Povratek v hotel. (4 ure hoje)

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Dan bomo izkoristili za treking po zahodni obali Gran Canarie, ki slovi po svoji divjosti. Morda nam bo uspel tudi kakšen skok v vodo. Povratek v hotel (4-6 ur hoje)

Peti dan. Zajtrk v hotelu. Izlet v (ne)znano v okviru katerega bomo odkrivali še preostale lepote in posebnosti otoka. Povratek v hotel.

Šesti dan. Zajtrk v hotelu. Povzpeli se bomo na najvišji vrh Gran Canarie  – Pico de las Nieves 1949 m, ki je hkrati tretji najvišji vrh med ”Kanarci”. Čeprav bi ime vrha lahko poslovenili kot Snežnik, snega ne pričakujemo. Povratek v hotel. (5 ur hoje)

Sedmi dan. Zajtrk v hotelu. Sprehodili se bomo po pravih puščavskih sipinah, ki spominjajo na Saharo. Popoldansko kopanje v letovišču Maspalomas oz. prosti čas. Še zadnji nakupi in pakiranje. Povratek v hotel.

Osmi dan. Zajtrk v hotelu ali lunch-paket (odvisno od urnika poletov). Še zadnja vožnja do letališča. Vkrcanje na letalo, direktni polet Gran Canaria – bližnje letališče in transfer do Slovenije, kamor predvideno prispemo v večernih urah.

Cena treking potovanja Gran Canaria:  € na osebo pri min 15 potnikov oz.  €/ osebo za prijave s plačilom akontacije predčasno

*Popusti: voznik kombija 80 €

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica bližnje letališče (Benetke, Dunaj, Bergamo…) – Gran Canaria z vključeno 10 kg ročne prtljage (1 kos) omejenih dimenzij,
 • Povratni letališki transfer na relaciji Maribor, Celje, Ljubljana – bližnje letališče,
 • Namestitev v Las Palmas v hotelu** nacionalne kategorije v dvoposteljnih ali triposteljnih sobah na bazi nočitve z zajtrkom z vključeno turistično takso,
 • Najem potovalnega kombija z gorivom in parkirninami na otoku Gran Canaria,
 • Obisk destilarne ruma Arehucas in degustacija,
 • 1 x večerja v lokalni restavraciji,
 • Priprava, organizacija in izvedba trekinga Gran Canaria s slovenskim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

 • Enoposteljna soba 125 € – sporočit ob prijavi,
 • Dodatna prtljaga (1 kos) do 20 kg v obe smeri 80 € – sporočit ob prijavi,
 • Transport zložljivih pohodnih palic v obe smeri 10 € (ne sodijo v ročno prtljago; sporočit ob prijavi),
 • Odpovednina znaša  € – sporočit ob prijavi, Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 15 € – sporočit ob prijavi, Kaj je vključeno?
 • Možna doplačila na licu mesta: morebitne vstopnine; prehrana za čez dan; osebna poraba in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest (max 15). Po pisni potrditvi prijave nakažete 300 € akontacije na TRR: SI56 6100 0002 0237 748 (Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca SI 00 1949. Namen: GRAN CANARIA. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 100 dni pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Program aktivnega potovanja prilagodimo vašim željam. Treking potovanje po Gran Canarii lahko nadgradimo z izletom na bližnje Kanarske otoke (Tenerife ali Fuerteventura), ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh, kolesarjenje po Gran Canarii, izletom z ladjico in ogled kitov ter druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo trekinga po Gran Canarii ali povpraševanje za vaše planinsko potovanje v okviru planinskega društva. Program popolnoma prilagodimo vašim željam in vam ponudbo posredujemo v čim krajšem času.

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  [honeypot varhnosth-252]

  Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

  • ime in priimek (kot v potnem listu ali na osebni izkaznici)
  • na katero destinacijo se prijavljate in termin
  • vašo telefonsko številko
  • želje glede morebitnih doplačil
  • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

  V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 5 dni od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista ali osebne izkaznice na sedež podjetja ali skenirano na naš email. Potovalni dokument mora biti veljaven še vsaj en dan po predvidenem povratku.

  Kakšna bo velikost skupine? Skupaj z vodnikom bo skupina štela predvidoma 16 aktivnih popotnic oz. popotnikov.    

  Kako je glede prtljage? V osnovno ceno je vključena ročna prtljaga do 10 kg in omejenih mer. V kolikor ste pri pakiranju racionalni vam bo zadoščala, sicer ob prijavi naročite dodatno prtljago (doplačilo). Za ročno prtljago priporočamo nahrbtnik, ki ga boste imeli za izlete. Ker na Gran Canario odpotujemo v hladnejši polovici leta se v praksi za letališče obujemo v planinske čevlje in planinska oblačila, da imamo manj teže v prtljagi.

  Kakšen jezik govorijo? Na Gran Canarii govorijo španski jezik, zato je najbolj idealno če ga obvladate. Zaradi razmaha turizma sta zelo uporabni angleščina in nemščina. Znanje tujega jezika ni pogoj za udeležbo na planinskem potovanju. V kolikor bo potrebno vam bo slovenski vodnik na poti prevajal.

  Kje bomo nameščeni? Ves čas bomo nastanjeni v hotelu v centru mesta Las Palmas de Gran Canaria v bližini plaže Las Canteras. Sobe so dvoposteljne in triposteljne – ob doplačilu tudi enoposteljne. Wifi je na voljo v hotelu. Vsako jutro si bomo v hotelu privoščili zajtrk.

  Kako je glede prehrane? V ceno je vključena nočitev v zajtrkom, ki nam ga bodo postregli v restavraciji hotela. Hrana in količina obrokov se razlikuje od Slovenije. Enkrat imamo skupno večerjo v lokalni restavraciji. Hrano za čez dan in planinarjenje si lahko nakupite v lokalni trgovini ali kjer je možnost v restavraciji. 

  Kdo je naš vodnik? Vodnik je slovenski planinski vodnik in turistični vodnik z mednarodno licenco, ki je Gran Canario že obiskal. Predviden vodnik:  Izidor

  Prevoz do Gran Canarie? Imamo organiziran transfer (kombiji) iz Slovenije (MB, CE, LJ) do bližnjega letališča in nazaj. Predvidena letalska družba je Ryanair ali Easyjet. Podrobnejše informacije prejmete naknadno.

  Prevozi po Gran Canarii? Otok bomo raziskovali z najetimi kombiji. Prvi kombi vozi vodnik; naslednjega udeleženec. Vsi potujemo skupaj, drug za drugim, ter se po poti ustavljamo za fotografiranja, oglede ipd. Vozniki kombija imajo popust na ceno aranžmaja in svojo pripravljenost sporočijo ob prijavi.  

  Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo planinsko – turistično opremo. Tehnična oprema ni potrebna. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno najkasneje 1 mesec pred odhodom.

  Kakšno bo vreme? Gran Canaria je otok večne pomladi, zato ima v tem času standardno temperaturo cca 25 °C. Obilnejše padavine in sneg v gorah so izjemna redkost. V nekaterih predelih je pogosto vetrovno. Vreme Las Palmas (klik)

  Ali zmorem? Na planinskem potovanju po Gran Canarii imamo nekaj planinskih tur, katere je mogoče izpustiti. Ostali izleti so lažji, lahki pohodniški ali turistični. V kolikor dvomite v svoje sposobnosti se pred prijavo posvetujte z agencijo ali zdravnikom.

  Kakšen denar potrebujem? Uradna valuta je evro €. Plačevanje s plačilnimi karticami je v večini mogoče; vseeno pa predlagamo gotovino. Odvisno od vaših potreb in želja predlagamo, da imate s seboj cca 150-200 € žepnine ali več v primeru če želite nakupovat.

  Potni list ali osebna izkaznica? Gran Canaria spada pod Španijo (država EU) zato za prestop meje potrebujemo veljavno osebno izkaznico ali potni list EU.

  Ali potrebujem vizum? Ker potujemo znotraj EU slovenski državljani vizuma ne potrebujemo.  

  Varnost? Gran Canaria je varno območje. Obstajajo določeni zadržki na predelu Playa del Ingles zaradi masovnega turizma. Potrebna previdnost kakor drugod po svetu. Priporočamo uporabo skrite torbice ‘money-belt’ in razporeditev dokumentov ter denarja po različnih lokacijah v prtljagi. Zaželena je tudi fotokopija in fotografija potovalnega dokumenta.

  Kako je glede napitnin? Napitnine so v gostinskih lokalih vračunane v ceno ali pa se pričakujejo simbolične napitnine. Preverite prejeti račun, kjer je navedeno ali je ‘service’ vključen v ceno ali ne.

  Ali je možno plačevanje na obroke? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

  Dodatna vprašanja? Ali je ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Prosim napišite nam vprašanje, pomislek ali idejo preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

   Vaše ime (obvezno)

   Vaša e-pošta (obvezno)

   Vaše sporočilo

   [honeypot varhnosth-252]

   Comments are closed.
   CLOSE
   CLOSE