Treking Gruzija 2019

Treking Gruzija©mygeotrip.com

Termin: 31.7. (večer) – 10. avgust 2019 – 11 dni –  info@izimanija.si  – POLNO – čakalna lista na e-mail  

Termin: poletje 2020 – zbiramo info prijave na e-mail

Nekaj iztočnic… 

 • Treking Svaneti, ki velja za enega najlepših gorskih predelov Kavkaza 
 • Treking do ledenika pod pettisočakom Kazbek 
 • Kopanje v Črnem morju 
 • Ogled prestolnice Tbilisi in ostalih kulturno-zgodovinskih znamenitosti ob poti

Program treking potovanja v Gruzijo:

Ničti dan: Zbor udeležencev 31. julija 2019 ob 18:00 uri na letališču Jožeta Pučnika Brnik LJU. Polet z letalsko družbo Turkish Airlines ob 20:00 uri proti Istanbulu.

Prvi dan: Po krajšem prestopanju sledi polet proti gruzijski prestolnici Tbilisi TBS. Transfer do mesta Tbilisi. Ogled mesta Tbilisi, čas za samostojne sprehode, nakupe ali hedonizem. Namestitev v penzionu. Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk. Transfer do naselja Stepantsminda oz Kazbegi 1740 m in naprej s terenskimi vozili do cerkve Tsminda Sameba 2175 m. Nadalje se povzpnemo do sedla na višini 3050 m, od koder se nam odpre čudovit pogled na Kazbek 5033 m. Nočitev v Stepantsmindi. (6 ur hoje)

Tretji dan: Zajtrk. Treking po pogorju Juta. S terenskimi vozili se bomo povzpeli na višino 2240 m in peš nadaljevali do jezera Juta 2650 m. Nočitev v Tbilisuju. (4 ure hoje)

Četrti dan: Zajtrk. Zapeljali se bomo proti slovitemu pogorju Svaneti. Po poti se bomo sprehodili skozi mesto v skali: Uplistsikhe. V nadaljevanju se bomo še sprehodili skozi kanjon Martivili. Nočitev v Mestii. (dan brez hoje)

Peti dan: Zajtrk. Z džipi se bomo zapeljali so vasice Zhabeshi 1800 m. Začetek večdnevnega trekinga po Svanetiju. Najvišja točka ta dan bo 2500 m. Spogledovali se bomo z vrhovi: Mount Tetnuldi 4900 m, Mount Janga 5051 m, Mount Gistola 4860 m in Mount Shota Rustaveli 4960 m. Nočitev v Adishii 2100 m. (7 ur hoje)

Šesti dan: Zajtrk. Še en čudoviti dan trekinga po pogorju Svaneti z razgledi na možate vrhove. Planinarili bomo vse do višine 2800 m in se nato spustili proti vasici iz 7. stoletja. Nočitev v Khalde 2050 m. (7 ur hoje)

Sedmi dan: Zajtrk. Pot nas bo vodila malo gor in malo dol najprej do vasice Ushguli 2320 m in naprej do ledenika Shkhara 2800 m od koder bomo imeli čudovit pogled na najvišjo gruzijsko goro Mount Shkhara 5192 m. Nočitev v Mestii. (4-5 ur hoje)

Osmi dan: Zajtrk. Zapeljali se bomo do vasice Becho 1750 m. Povzpeli se bomo do najvišjega slapu v Gruziji – Shdugra, ki se nahaja pod vznožjem gore Ushba 4710 m (gruzijski Matterhorn). Nočitev v Anaklii ob Črnem morju. (4-5 ur hoje)

Deveti dan: Zajtrk. Prosto dopoldne za kopanje v Črnem morju, nakupe spominkov ali hedonistično razvajanje. Popoldan vožnja mimo mesta Kutaisi in po želji ogled kapniške Prometejeve jame proti Tbilisiju. Tradicionalna večerja v lokalni restavraciji in veselo druženje.

Deseti dan: Kmalu po polnoči odhod na letališče in povratek proti Sloveniji, kamor predvidoma prispemo v dopoldanskih urah.

Dokumenti: Veljaven potni list (ker letimo preko Istanbula); komercialno zdravstveno zavarovanje za cel svet, ki vključuje tudi stroške morebitnega helikopterskega reševanja v Gruziji. Viza ni potrebna.

Cena trekinga po Gruziji pri min 10 potnikih znaša 1250€/osebo

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica Ljubljana – Gruzija (Tbilisi) z vključeno do 20 kg oddane prtljage (1 kos) in ročno prtljago (1 kos) – obroki so na vseh letih,
 • V času trekinga: nočitev v gorskih penzionih v dvoposteljni in triposteljnih sobah na bazi POLNEGApenziona (zajtrk, večerja, lunch-paketi za čez dan) in vsakodnevni transport prtljage na naslednjo točko,
 • Nočitev v penzionih turistične kategorije (t.i. guesthouse) v dvoposteljnih oz. triposteljnih sobah na bazi nočitve z zajtrkom (Tbilisi, Anaklia),
 • Tradicionalna večerja v lokalni restavraciji v Tbilisiju (večer pred povratkom),
 • Vsi prevozi po Gruziji po programu (minibus ali terenska vozila ipd.),
 • Slovenski spremljevalec na trekingu po Gruziji – predvidoma turistični vodnik ali planinski vodnik UIAA,
 • Lokalni angleško govoreči vodnik v Gruziji ves čas potovanja,
 • Priprava, organizacija in izvedba treking potovanja po Gruziji.

Možna doplačila:

 • Enoposteljna soba znaša 150 €, (sporočit ob prijavi)
 • Odpovednina znaša 69 €, (sporočit ob prijavi) Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 37 € (sporočit ob prijavi) Kaj je vključeno?
 • Prevoz od doma do odhodnega letališča in nazaj; hrana in pijača, ko nismo na trekingu; osebna poraba; napitnine za lokalnega vodnika cca 20€/osebo; morebitne podkupnine; vstopnine in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do 50 dni pred odhodom. Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 500 € v roku 3 delovnih dni na transakcijski račun Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj: SI56 6100 0002 0237 748. Sklic/Referenca: SI 00 3000. Namen: Gruzija. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Agencije Izimanija in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

*Za treking po Gruziji je potrebna psiho-fizična pripravljenost. Glede svoje sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in našo agencijo pred prijavo.

Svojo povpraševanje ali prijavo na treking po Gruziji lahko posredujete preko spodnjega kontaktnega obrazca:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE